JYB, skincare

JYB ‘Have a Good Day’

Herinneren jullie je nog de inhoud van de Birchbox van November? In die box zat één product waar ik echt benieuwd naar was, en dat was de ‘Have a Good Day’ cream van het Belgische merk JYB. Het werd in 2012 opgericht door drie Belgen én wordt nog steeds geproduceerd in Elsene. Cool huh? Geef het dan nog eens een ultracoole verpakking, en je hebt m’n aandacht!

JYB Have a good day

What’s in a name? Normaal gezien ben ik niet zo’n sucker voor leuke namen, maar geef toe, de naam ‘Have a good day’ is gewoon super leuk gevonden. Waar ik eerst wat schrik had voor de ‘geschikt voor alle huidtypen’-quote, ben ik er gewoon voor gegaan. Trouwens, in de winter kan m’n huid best wat extra hydratatie gebruiken dus was hij toch iets té rijk, kon het an sich geen kwaad.

Have a nice day is een vrij rijke dagcrème op’t eerste zicht, die toch erg snel opgenomen wordt door m’n huis. De crème bevat duindoorn, muskusroos, macademia en jojoba-olie. Hydrating much? Daarnaast zit er ook een UV-bescherming en zorgt een vleugje tomaat voor een stralende teint. Wie wordt hier nu niet benieuwd van?

JYB Have a good day

De crème is dus inderdaad erg rijk, maar eigenlijk heb ik daar met mijn gemengde huid weinig last van gehad! De crème dringt super snel in, laat een heerlijke, natuurlijke geur achter, maakt m’n teint inderdaad wat stralender (als je 100% bleekscheet bent zie je al sneller eens wat veranderen) én pakt die droge plekjes op m’n wangen aan in ongeveer een kleine week. Bye bye vale & droge plekken!

JYB Have a good day

Intussen is m’n flacon al bijna leeg, en overweeg ik sterk om ‘m opnieuw te kopen. De combinatie van deze ‘have a nice day’ & de Squalan olie was bijvoorbeeld een schot in de roos na mijn grieperige periode, waar m’n huid er uit zag als een verlepte, droge schotelvod De Philosophy ‘Hope in a Jar’ vind ik qua effecten nog iets beter, maar bij deze van JYB komt aardig dicht in de buurt. Pluspunten voor de geur én de natuurlijke ingrediënten!

Zelf benieuwd naar dit Belgische merk? Een flesje ‘Have a Nice day’ van 50ml kost 40 euro, en daar doe ik nu al zo’n 3 maand mee. Ik gebruik deze enkel ‘s morgens weliswaar. De producten van JYB zijn te koop bij iU of op hun website.

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “JYB ‘Have a Good Day’

    1. Aléééé jong! Das door die gember en andere zottigheden hé :p Nu ik vind ‘m echt lekker ruiken, maar les gouts et les couleurs on ne discute pas!

  1. Hier ben ik nou zo benieuwd naar? In mijn begin periode met bloggen heb ik hier wel eens over geschreven in Beauty beyond borders maar helaas heb ik nog nooit iets van dit merk geprobeerd. En jammer genoeg is het ook niet in NL te koop 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *