perfume

Jo Malone Cardamom & Mimosa

Wanneer ik een parfum in de winkel koop, heb ik graag dat ze mij een bepaald ‘gevoel’ geeft of me doet terugdenken aan een bepaalde periode in mijn leven. Oké, je hebt van die geuren waar je echt ondersteboven van kan zijn – zoals deze van Atelier Cologne of Izia van Sisley – maar in most cases, moet er een eigen verhaal aan vast hangen. Zo ook aan mijn nieuwste aanwinst van Jo Malone, deze met Mimosa & Cardamom.

Toen we net geland waren in Heathrow na onze reis naar Zuid-Afrika, liepen we nog wat rond in de terminal voor we onze laatste vlucht naar Brussel moesten nemen. Nog in de roes van één van de meest awesome reizen uit m’n leven, liep ik de parfumerie-afdeling in van de duty-free shop binnen. Twintig parfums geroken, niets wat m’n aandacht kon trekken. Tot m’n vriend me even tot bij de ‘Jo Malone’-counter riep. “Laura, ruik daar eens aan. Dat is toch after-sun geur?” zei hij toen.

Oké, after-sun is misschien wel héél simplistisch uitgedrukt – maar aan de andere kant, zijn kennis van geur en parfum is ook eerder berperkt tot ‘ik ruik dat wel of niet graag’ – waar deze geur mij doet aan denken, maar het gevoel van een warme, zwoele zomer-vakantiedag is zeker aanwezig. Een ideale ‘afsluiter’ en herinnering van onze reis door Deep Dark Africa.

Mimosa & Cardamom cologne combineert de honingzoete, goudgele mimosa met kruidige kardemom en romige tonkaboon voor een unieke geurbeleving. Warm, crèmig en een tikkeltje sensueel is, maar ook waarin het frisse en poederachtige duidelijk naar voren komt. En daarbovenop nog eens ideaal te combineren met mijn vorige Jo Malone crush, English Pear & Freesia. Win!

De Cologne bestaat in een variant van 30ml (€50 voor een flesje) en eentje van 100ml (€100 voor een flesje). Ook bestaat er een body & hand wash, (€30 voor 250ml), een Body Creme (€63 voor 175ml) en een Home Candle (€51 per stuk)

Groetjes,

Laura

20 thoughts on “Jo Malone Cardamom & Mimosa

  1. Oh wat ben ik nu benieuwd naar dit geurtje, ik kan me er een kleine voorstelling van maken en die lijkt me super! Grappig dat je dit zo hebt en ik begrijp het ook wel hoor. Ik heb dat bijvoorbeeld ook met kokos, dat vind ik zo een zomers geurtje daar word ik heel blij van als ik dit in een handcrème heb bijvoorbeeld.

  2. Het klinkt als een fijne parfum, met heerlijk geurnoten erin. Zelf heb ik bij bepaalde parfums herinneringen en kan ik me soms oppeppen, als ik niet lekker in mijn vel zit. Lekker parfum is dus altijd fijn om te hebben.

  3. Aah wat leuk. Elke keer als jij deze parfum op doet dan denk je terug aan je leuke vakantie!.Ik ken deze parfum nog niet. Ik ben nu ook benieuwd naar de geur.

  4. Het klinkt heerlijk. Haha grappig hoe je vriend de geur zo lekker simpel omschreef. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan he!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *