Guerlian

Insolence by Guerlain

Deze week heb ik me eens niet in m’n eigen parfumstash verdiept, maar in die van m’n moeder. Als je weet dat ik van zoete geuren houd, moet je weten dat ‘I got it from my momma’. Vroeger spoot ik stiekem wat van haar zoete parfums op, en ik weet nog goed dat ik van haar ooit eens een kleine flacon EDT ‘Vanilla-Bourbon’ kreeg van Yves Rocher. Mmmm, was dat heerlijk. Om maar te zeggen dat het dragen van zoete geuren mij met de paplepel zijn ingegoten.

P1010826

Dat bewijst mijn moeder met haar signature geur: Insolence by Guerlain! M’n moeder is er dol op. De naam Insolence (‘brutaliteit’ voor de niet-engelstaligen) is niet zomaar gekozen. Het is, laat ons zeggen, een geur die met de deur in huis valt. Verschrikkelijk zoet, maar tevens verschrikkelijk vrouwelijk! Een typische Guerlain-geur, want ook de kenmerkende viooltjes-geur komt terug.

P1010827

De geurnoten laten alvast niets aan de verbeelding over:

  • top: framboos, bergamot, rode besjes, citroen
  • hart: oranjebloesem, viooltjes, roos
  • basis: iris, sandalhout, tonka, muskus, hars

Het flesje doet mij dan weer denken aan een sluier, iets wat in de roaring twenties vaak gedragen werd door de upper-class dames die graag wat provoceerden en wilden verleiden. De nieuwe vrouw die net wat onder het juk van de mannen tevoorschijn kwam. Ook in de reclame-campagne werd dit type vrouw gebruikt om het parfum aan de wereld voor te stellen!

P1010831

Nu, voor mij is deze geur iets te heftig, omdat ik toch meer voor de subtiel-sexy-vrouwelijke-geuren ga. Loverdose, Miss Dior, Baiser Volé, .. . Allemaal zoet en vrouwelijk, maar niet zo in-your-face. Ach, misschien beter zo, want dan blijven we mooi uit elkaars parfumstash!

Groetjes,

Laura

4 thoughts on “Insolence by Guerlain

  1. Hij lijkt me inderdaad ook mierzoet, misschien voor mij ook een beetje te. Wat wou ik dat mijn mama ook van beauty hield maar zelfs pasfum is bij haar niet te vinden 🙁 :p

  2. Ik ben niet zo van de mierzoete geuren, maar wie weet! Moet hem binnenkort eens gaan testen in een parfumerie. Ik vind het flesje er in ieder geval tof uit zien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *