Personal

I’m going to Paris!

Ja, je leest het goed! Ik ga dit weekend naar Parijs! Een laat verjaardagscadeautje of een vroeg kerstcadeau (je mag nog kiezen, ik moet ze allebei nog krijgen) van the boyfriend maar hoe dan ook, tijdens het weekend vóór Kerst bevind ik mij in de op één na mooiste stad van Europa. Hometown Brugge heeft nog altijd mijn persoonlijke voorkeur, maar als ik er eens op uit kan, dan staat de lichtstad bovenaan mijn travel-list. Maar waarom?

In december 2010..
In december 2010.. Een beetje overbelicht..

Parijs is voor mij dé stad van de romantiek. Niet enkel in de zin van verliefdheid en koppetjes die aan elke brug slotjes lopen hangen, maar ook door de sfeer die de stad uitademt. Kijkend naar de Notre Dame, jezelf afvragend of Quasimodo vandaag al de klokken geluid heeft of slenteren in de smalle straatjes waar ooit figuren als Victor Hugo, Voltaire, Foucoult en Alexandre Dumas geflaneerd hebben. Op Montmartre een portret laten tekenen door een straatartiest, rondsnuisteren op één van de vele boekenmarktjes, .. . Dat is voor mij romantiek!

Romantiek aan het Louvre
Romantiek aan het Louvre

Wij gaan nét voor kerst, dus zullen kunnen kennismaken met de vele kraampjes en kerstmarkten die Parijs op dat moment rijk zal zijn. Ook kijk ik uit naar de versieringen, kerstbomen, ijspistes en winkelvitrines die voor de gelegenheid zullen worden omgetoverd in echte pareltjes. Winkelen zelf zullen we er wellicht niet doen omdat mijn vriend niet zo’n winkelfanaat is, maar ik ga toch eens links en rechts rondneuzen hoor!

Champs D'Elizée
Champs D’Elizée, zoek mij!

Sephora staat so-wi-so op mijn lijstje, en ook de lokale parfumerieen & apotheken zullen niet veilig zijn. Hebben jullie nog leuke must-see/must-shop adressen? Ik hoor het graag!

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “I’m going to Paris!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *