Huygens, scrub

Huygens ‘Le Gommage Visage’

Als Birchbox me al één iets bijgebracht heeft, is het dat Huygens een ge-wel-dig merk is! Intussen heb ik al een full size bodylotion, het roll-on parfum én een heerlijke geurkaars. Heel benieuwd was ik dan ook naar hun skincare-producten. In de Birchbox van December zat er een luxesample van hun beroemde ‘Gommage Visage’, een milde exfoliërende scrub voor het gezicht!

Gommage Visage

Ik was direct geïntrigeerd door de textuur van het product. Mijn andere scrubs zijn écht vast van structuur, maar hier is het meer een rijke crème met exfoliërende deeltjes dan een ‘echte’ scrub. Hierdoor wordt je huid niet alleen gepolijst, maar tegelijk ook gevoed! En laat dat nu net iets zijn wat m’n huid in de winter erg leuk vindt! De korrel van de scrub is trouwens erg fijn, waardoor je niet té ruw kan scrubben. Geen roodheid achteraf!

Gommage Visage

Wat ook erg cool is (én zeer milieubewust tergelijkertijd), is dat zowat alle ingrediënten van Huygens-producten voor ongeveer 98% van natuurlijke ingrediënten afkomstig zijn. Voor deze scrub komt zelfs 73% van alle ingrediënten uit de biologische landbouw.

Wat zit er dan zoal in, vraag je je wellicht af? Wel, ten eerste rijstpoeder (jup, zit ook in de Dermalogica Daily Microfoliant) dat zorgt voor ‘the scrubbing-part’, sesamolie die de huid voedt en groene thee infusie die de huid verstevigt en de teint egaler maakt.

Gommage Visage

Met dit ‘kleine’ potje heb ik toch zo’n twee weken mijn gezicht onder handen kunnen nemen, en ik moet zeggen dat het smaakt naar meer. De textuur is ultra-zacht (misschien wel iets te rijk voor komende zomer voor ondergetekende) én de geur die het product achterlaat is heerlijk! Birchbox-abonnees weten wel wat ik bedoel!

Zelf benieuwd? De producten van Huygens zijn te koop op hun website of via de website van Birchbox. Voor de full size van deze scrub betaal je €19,90

Groetjes,

Laura

7 thoughts on “Huygens ‘Le Gommage Visage’

  1. 2 weken met dit potje, hoeveel keer per week gebruikte je het dan?
    Ik heb ook een aantal scrubs, maar ze zijn bijna allemaal te hard voor mij. Achter heb ik jeukende droge rode plekken op mijn voorhoofd. (Zelfs de Rituals gezichtsscrub met fijne korrel…)
    Als je met je gevoelige huid deze crème kan verdragen moet het gewoon goed zijn!

    1. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat deze scrub één van de betere is die ik al geprobeerd heb voor winter-skin. Ik merk ook vaak dat andere scrubs in de winter té agressief zijn voor gevoelige huid, dus die spaar ik voor ‘warmere’ tijden! Ik scrubde trouwens om de twee dagen! Dus in totaal toch een zestal keer deftig kunnen scrubben!

  2. Ben er ook tevreden mee, al gebruik ik hem door de overvloed aan beschikbare samples eigenlijk veel te weinig. Als je hier twee weken mee deed, gebruik je dat dan dagelijks? Ik scrub maar heel af en toe. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *