perfume

The gift of a rose: Sisley’s ‘Izia’

Wie de parfums van Sisley een beetje kent, weet dat ze een heel speciaal karakter hebben. Terwijl heel wat parfumeriemerken heel toegankelijke geuren op de markt brengen, probeert Sisley zich een beetje te onderscheiden door steeds iets ‘complexere’ geuren te lanceren. Hun ‘Eau Tropical & ‘Eau de Soir’ zijn daar typische voorbeelden van. Dit jaar komen ze echter met een nieuwe lancering, die wellicht héél wat vrouwenhartjes sneller zal doen slaan op Valentijn.

Sisley Izia

De foto verraadt het eigenlijk al een beetje: de roos staat centraal in het nieuwe Sisley-parfum ‘Izia’. Niet zomaar een roos, maar eentje die slechts eenmaal per jaar bloeit. Uniek dus, zoveel is zeker. Het geeft het parfum iets exclusief, iets was Sisley ook duidelijk wil naar voor brengen met Izia!

Sisley Izia

Het parfum opent heel bloemig, en maakt plaats voor een kruidig, warm hart na verloop van tijd. De rozengeur blijft altijd lichtjes aanwezig, maar niet in die mate dat je de hele dag naar roosjes ruikt. Dit is ook niet de bedoeling van Sisley, die de geur zo liet ontwerpen dat hij steeds blijft verrassen. Iets wat ik als liefhebber van de iets ‘exclusievere’ parfums zeker weet te appreciëren!

 • Topnoten: witte bergamot, roze peper en aldehydenoten
 • Hart: d’Ornano roos en engelwortel
 • Basis: muskusnoten en amberakkoord
 • Let op, dit is een geur die niet iedereen zal kunnen bekoren. De geur van rozen is niet iets wat iedereen lekker vindt. Ook het kruidige zal niet iedereen weten te appreciëren – we worden de laatste tijd ook een beetje doodgeslaan met zeemzoete geurtjes natuurlijk – maar liefhebbers van ‘speciale’ geuren zullen zeker hun hartje hiermee ophalen!

  Sisley Izia

  Zoek je dus nog een last-minute cadeautje voor deze Valentijn, en wil je rozen cadeau doen maar geen boeket? Doe het dan misschien met deze nieuwe telg van Sisley!

  Prijzen varieren tussen €76,00 en €170,00 afhankelijk van het formaat van de flacon. Sinds februari 2017 verkrijgbaar bij de parfumerie.

  Groetjes,

  Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *