Konjac, scrub, skincare

Getest: de Konjac-Spons

Dat je als beauty-fan nog elke dag kan bijleren, moet ik jullie niet vertellen. Soms val ik echter bijna van mij stoel als ik nieuwe hypes zie verschijnen. Niet zo zeer over het nut van de producten, maar meer over het ontstaan en effect ervan. Zo ook met de Konjac-spons, die ik graag even aan je voorstel. Deze versie zat in de Glossybox van januari.

P1010866

Waarom ik bij dit product toch eventjes moest lachen (op een goede manier), is dat deze spons gemaakt is uit Konjac-vezel van de wortel van een ‘Amorphophallus Konjac’. Ja. Dat is een aardappelsoort. Hence my point. Een aardappelspons. Gelukkig schuilt er achter deze spons een heel resem onderzoeken én jarenlange traditie, anders zou deze spons niet eens in de buurt mogen komen van mijn gezicht. Niet dat ik iets tegen aardappelen heb ofzo, maar ik vind het een raar idee. In Japan worden echter al generaties lang baby’s gewassen met deze sponzen en wat mild genoeg is voor een babyvelletje, is goed voor mij! Dus, testen maar!

P1010868

Mijn gezicht reinig ik op dit moment met mijn sonische borstel. Ik kan niet meer zonder, dus het was voor mij toch even moeilijk deze te vervangen door de Konjac-spons. De spons bevat 100% natuurlijke ingredienten, geen kleurstoffen en additieven en is ecologisch afbreekbaar. Hij zou de huid op een zachte manier diep moeten reinigen en door z’n textuur ook een licht exfolierent effect moeten geven.

P1010870

Door de specifieke eigenschappen van de Konjac-plant, zou deze spons geschikt moeten zijn voor zelfs de meest gevoelige huidjes en komaf moeten maken met huidproblemen allerlei. Konjac stimuleert de bloedsomloop en verwijdert dode huidcellen zonder de huid aan te vallen. Kortom, een volledige gezichtstreatment in één spons. Sceptic much? Let’s test.

Verwijder eerst je make-up. Ik doe dit sowiso voor ik ga reinigen, maar je weet maar nooit natuurlijk. Maak vervolgenshet sponsje nat om het zachter te krijgen, droog is het immers zo hard als steen. Behandel vervolgens je hals en gelaat in cirkelvormige bewegingen. Eens deze reiniging achter de rug is, spoel je goed het sponsje uit en laat je het sponsje op een droge plaats weer opdrogen. Als je ‘m correct gebruikt, zou de spons drie maand goed te gebruiken zijn.

P1010871

Mijn huid is na gebruik super zacht. Velletjes die ik had zijn weg en de zwarte puntjes die op het einde van de dag in mijn poriën zitten verdwijnen even snel als ze gekomen zijn. Maar om dit een wonderspons te noemen.. Ik ben natuurlijk gewend om een sonische borstel te gebruiken. Mocht ik deze echter niet hebben, zou deze spons zeker een aanvaardbaar alternatief zijn. Mijn huid is schoon, niet rood én diepgereinigd. Het doet dus wat hij belooft!

P1010872

Ben jij nog op zoek naar een hulpmiddel om snel & efficient je huid mee te gaan reinigen, maar heb je geen behoefte om te investeren in een sonische borstel? Dan is deze spons zeker iets voor jou! Hij is milieuvriendelijk, bestaat uit enkel natuurlijke ingrediënten én is niet zo duur. Deze spons kostte €7,95. Wil je zelf een spons aanschaffen, kijk dan eens op de website van Heavenly Pure! Zij hebben een ruim assortiment aan Konjac-sponzen.

Groetjes,
Laura

4 thoughts on “Getest: de Konjac-Spons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *