skincare

Geintrigeerd door ‘Pine Oil’

Gisteren vertelde ik jullie al over de herintrede van olie in mijn douche-ritueel, maar ik moet bekennen dat ik sinds kort ook weer met twee andere oliën aan de slag ben gegaan. Ik verklapte het al een beetje in een vorig artikel, maar sinds m’n Amanprana ‘Shangri-La’ zo goed als op was, zocht ik een alternatief.

Ik las op een Franse blog iets over ‘dennenappel-olie’ en het positieve effect op een gemengde huid. Ze zouden de huid een onwaarschijnlijke boost van anit-oxidanten moeten geven, zonder eigenlijk in te spelen op je huidtype. Een olie voor elk huidtype dus, maar dan eentje die werkt op de eerste tekenen van huidveroudering.

L'Occitane Shower Oil

Hoe dan, dacht ik!? Dennenappels? What the .. Wel, na wat research blijkt dat de ‘zaden’ van de den (die dus in de dennenappel zitten) vol zitten met anti-aging agenten. Om het heerlijk wetenschappelijk te maken, zit er in de geconcentreerde olie maar liefst 70% essentiële vetzuren, een bom aan vitamine E en phystérols (anti-oxidanten), polyfenolen (vrije radicalen), omega 3 en 6.

L'Occitane Shower Oil

Deze ingrediënten schakelen in bepaalde mate de schadelijke effecten uit van dagdagelijkse blootstelling van onze huid aan de buitenwereld. Klinkt allemaal toch goed, niet? Ik bestelde uit ‘curiositeit’ eens een sample van deze olie, al was het maar om eens te ervaren hoe het voelt om ‘bos’ op je gezicht te smeren!

L'Occitane Shower Oil

Ik gebruik het nu al een week of zes, twee druppeltjes per keer, elke avond voor ik ga slapen. De olie is allesbehalve vet zoals je op onderstaande foto kunt zien, dus ook ideaal om ‘s morgens te gebruiken. Uit gewoonte smeer ik liever ‘s avonds een olie op m’n gezicht, maar weet dat je met deze wanneer dan ook aan de slag kunt gaan. Ook vind ik het best wel grappig dat het ruikt naar dennenbomen!

L'Occitane Shower Oil

Conclusie na zes weken? huid is niet bepaald veranderd ofzo, maar ik heb plots wél minder last van zomersproetjes en droge plekken in m’n gezicht. Of het dus écht werkt an sich kan ik niet zeggen, maar in een routine die aangepast is aan je huidtype, kan het zeker een mooie aanvulling zijn!

Zelf ook geïntrigeerd? Océopin (het merk dat ik gebruikte) kan je gewoon kopen in de natuurwinkel voor €30,95 voor 15ml! Online vond ik ‘m ook op de Birchbox-website. Daar was hij iets duurder, want daar betaal je €36,00, ook voor 15ml! Your pick!

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “Geintrigeerd door ‘Pine Oil’

  1. Intrigerend! Ik gebruik eigenlijk enkel een creme s avonds. Denk zelfs dat het dagcreme is! Misschien toch eens aanpassen want ik wordt er niet jonger op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *