Garancia, scrub

Garancia Pschitt Magique

Wanneer een (voor mij nog- onbekend merk producten op de markt brengt met betoverende namen als ‘Abracadabaume’, ‘Mystérieuses Mille Et Une Nuits’ & ‘Eau De Sourcellerie’, triggert dat mijn nieuwsgierigheid. Voeg daar nog eens een heleboel tevreden Franse, honderd-en-één positieve mentions in tijdschriften & beauty-prijzen én een gedurfde ‘l’alchimie botanique du futur’ als slogan en je krijgt een merk dat aantrekt als een beautylover-magneet, het merk Garancia! Nieuw in België, maar zijn strepen al verdiend in la douce France!

week31

Welke strepen? Garancia? Wat? Wel, ongeveer 10 jaar geleden ontwikkelde de Française Savéria Coste de ‘Pschitt Magique’, een lichte mousse die in slechts 30 seconden de textuur van de huid volledig transformeert. Toverkracht is het niet, maar een steengoede ingrediëntenlijst met onder andere citroen, groene thee, rozenwater én toverhazelaar (there seems to be a bit of magic there after all .. ). Een peeling zonder irritante korreltjes die de dode huidcellen als het ware wegtovert? Het intrigeerde duizenden Franse vrouwen, en ook ondergetekende. Een quick-trip to Sephora, and let the magic happen!

week31

De gebruiksaanwijzing is vrij duidelijk: Een pompje of twee ‘s morgens én ‘s avonds aanbrengen op de huid, 30 seconden laten inwerken en just wait and see. Sceptical me moest daar het fijne van weten. Zelf hou ik wel eens van een goede (met korreltjes offcourse) scrubbeurt op z’n tijd, dus vond ik het best wel raar om het schuim gewoon z’n ding te laten doen.

week31

Wauw, just wauw. Geen roodheid én geen trekkerig gevoel, maar wel een huid die volledig gepeeld is zonder je huidoppervlak te beschadigen. M’n doffe teint lijkt plots wat meer te stralen én is echt extreem zacht. Geen droge velletjes, geen droge builtjes door puistjes of iets dergelijks.. En dit was slechts na één keer lieve lezers.

week31

Intussen is de pompflacon al aan vervanging toe geweest (ik betaalde voor m’n nieuwe fles in België rond de 29 euro) en merk ik echt dat m’n huid er van opknapt. Ik kan jullie natuurlijk wijsmaken wat ik wil, maar wie mij volgt op instagram (en naar de #nomakeup-selfies kijkt) moet toch al gezien hebben dat m’n huid er écht goed uitziet de laatste weken. Wel, bij deze weten jullie wie de culprit is!

EIN-DE-LIJK is Garancia te koop in België! Zowel offline bij de apotheek als online bij Farmaline te koop. Nu met gratis verzending als je de code VR66733 gebruikt!

Groetjes,

Laura

9 thoughts on “Garancia Pschitt Magique

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *