Alépia, bodymilk, Galénic

Galénic Argane Crème Lactée

Over Farmaline vertelde ik jullie enkele dagen geleden al. In het pakketje zat niet alleen de Louis Widmer Skin Appeal Peeling, maar ook de Galénic Argane Crème Lactée. Deze heb ik bewust eventjes in de doos laten zitten, omdat ik met mijn huidige producten mijn droge huid best wel onder controle kon houden (and you NEVER EVER change a winning team). De laatste dagen merkte ik echter dat m’n bovenarmen, knieën en ellebogen droger aanvoelden dan normaal, dus was het tijd om deze producten eens te gaan uittesten.

P1010532

Benieuwd? Ik was het ook, zeker omdat Galénic een merk is waar ik nog geen enkele ervaring mee heb. Het merk is één van de chouchou’s van de Franse cosmetische-farmaceutische wereld, omdat het merk bekend staat voor z’n eerlijke, natuurlijke high-end beautyproducten.

Galénic heeft voor elk huidprobleem een specifieke oplossing. Voor een droge huid zoals ik er één heb, hebben ze een speciale Argane-collectie. In elk product zit arganolie, dat al decennialang traditioneel gebruikt bij de behandeling van huidziekten. Pure Arganolie (zie hieronder) had ik al in mijn stash zitten, maar omdat het altijd klooien is met pure oliën ben ik deze precies een beetje vergeten. Handig dat de olie nu reeds verwerkt zit in een rijke bodycrème!

P1010529

Maar heeft het natuurlijk hetzelfde heerlijke effect als de pure arganolie, die de meest droge plekken terug wat aangenamer en zachter kon maken?

De crème heeft een erg dikke textuur maar ruikt best lekker. Erg neutraal, maar je weet toch dat je iets op je lichaam zitten hebt. Na een weekje trouw ‘s morgens aanbrengen zijn de droge plekjes zo goed als verdwenen. Erg lastig is wel dat het erg lang duurt tot de crème volledig door de huid is opgenomen. Ik gebruikte ‘m na drie dagen direct na het wakker worden (en dus voor mijn beauty- &skincareroutine van 20 tot 25min) en toen was hij nog steeds niet volledig opgenomen. Kan je je voorstellen welk plakkerig boeltje het was de eerste keer toen ik ‘m gebruikte op het éinde van m’n routine?

Ik hoorde wel al van iemand die psoriasis heeft dat deze crème haar enorm geholpen heeft, en dat de crème bij haar wél snel indrong. Dus bij een extreeeeeeem droge huid gaat het wel wat sneller dan bij een ‘normale’ droge huid. Nu, als ik moet kiezen tussen deze crème en de pure arganolie, kies ik toch resoluut voor het eerste! Gedaan met prutsen met die lopende olie als je grotere oppervlakten moet onder handen nemen!

P1010527

Een erg goed product dus, deze van Galénic, maar je moet er geduld mee hebben. Naar werking toe geen enkele opmerking, maar atm heb ik echt geen tijd om een halfuur te lopen ronddraven tot m’n bodymilk is ingewerkt. M’n droge huid lacht hier niet mee tijdens de drukke werkweek, maar dat maak ik in het weekend dan dubbel en dik goed met deze crème!

De Galénic Argane Crème Lactée kost bij Farmaline €15,18 en daar heb je 400ml product voor nodig! Een aanrader, als je geduld hebt of een extreem droge en gevoelige huid!

Groetjes,

 

Laura

3 thoughts on “Galénic Argane Crème Lactée

  1. Ik weet dat hij voor extreem droge huid is -heb hem er zelf ingestoken- maar je kan hem best gebruiken vlak na het douchen op een vochtige huid. Dan trekt hij wel heel snel in zonder vettig laagje of eender wat 😉
    Zo gebruik ik hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *