Cartier, parfum, perfume

Parfum van de week: Cartier Baiser VoleParfum van de week: Cartier Baiser Vole

Cartier, dat is luxe. Toen we in Parijs waren eind vorig jaar heb ik aan de Place Vendôme mijn ogen uitgekeken toen we de winkel van Cartier passeerden. De winkel was één en al luxe, maar binnengaan durfden we niet. Ik nam er dan maar een foto van, gewoon.. Omdat het kon 😉

Cartier_vendome

Het merk is voornamelijk bekend van z’n prachtige horloges & juwelen, maar wist je dat Cartier ook een parfumlijn heeft? Say hello to my new little friend: Baiser Volé

Cartier, dat is luxe. Toen we in Parijs waren eind vorig jaar heb ik aan de Place Vendôme mijn ogen uitgekeken toen we de winkel van Cartier passeerden. De winkel was één en al luxe, maar binnengaan durfden we niet. Ik nam er dan maar een foto van, gewoon.. Omdat het kon 😉

Cartier_vendome

Het merk is voornamelijk bekend van z’n prachtige horloges & juwelen, maar wist je dat Cartier ook een parfumlijn heeft? Say hello to my new little friend: Baiser Volé

What’s in a name? Baiser Volé, een gestolen kus. Ik rook’m voor het eerst in de Sephora op de Champs d’Elysées toen hij ‘fragrance du jour’ was en was toen stiekem al een beetje verkocht. Toen kreeg ik echter Miss Dior en verdween deze een beetje in mij achterhoofd. Omdat ik Le Parfum van Miss Dior toch iets te intens vind (ofja, toch m’n collega’s) moest ik op zoek naar een nieuw, fris, dagdagelijks geurtje dat subtiel aanwezig blijft. Tijdens het browsen op de website van Ici Paris XL zag ik ‘m terug staan, de Cartier Baiser Vole, en.. en ja.. Nu is hij hier!

P1010606

De flacon is sooooo very vintage. Hij zou perfect passen op een beautytafel in de ‘roaring twenties’. Hij staat wel enorm in contrast met de geur. De flacon is immers gebaseerd op een Cartier-sigarettenaansteker die in lang vervlogen tijden verkocht werden. Niet echt lady-like en fragiel, zoals ze de geur omschrijven.

P1010615

De geur is gebaseerd op de Lelie, volgens het hoofd van Cartier één van de lievelingsbloemen van de Parisiennes. Niet direct mijn favoriete bloem, zeker niet, maar de geur heeft veel meer te bieden. Er zit een bittere noot in verwerkt, samen met een citrus toets waardoor je niet direct hoofdpijn krijgt! Ja, want van Lelies krijg ik hoofdpijn. Wat ruik je dan nog? Een talk- en viooltjesachtige nuance in combinatie met witte musk en vanille. Jumjumjuuuum!

P1010611

Ik ben erg blij met mijn nieuwe aanwinst, en mijn collega’s ook. Gedaan met zeuren over mijn parfum! En mijn miss Dior blijft mijn chouchou, maar dan BUITEN de werkuren 😉

Groetjes,

 

Laura

What’s in a name? Baiser Volé, een gestolen kus. Ik rook’m voor het eerst in de Sephora op de Champs d’Elysées toen hij ‘fragrance du jour’ was en was toen stiekem al een beetje verkocht. Toen kreeg ik echter Miss Dior en verdween deze een beetje in mij achterhoofd. Omdat ik Le Parfum van Miss Dior toch iets te intens vind (ofja, toch m’n collega’s) moest ik op zoek naar een nieuw, fris, dagdagelijks geurtje dat subtiel aanwezig blijft. Tijdens het browsen op de website van Ici Paris XL zag ik ‘m terug staan, de Cartier Baiser Vole, en.. en ja.. Nu is hij hier!

P1010606

De flacon is sooooo very vintage. Hij zou perfect passen op een beautytafel in de ‘roaring twenties’. Hij staat wel enorm in contrast met de geur. De flacon is immers gebaseerd op een Cartier-sigarettenaansteker die in lang vervlogen tijden verkocht werden. Niet echt lady-like en fragiel, zoals ze de geur omschrijven.

P1010615

De geur is gebaseerd op de Lelie, volgens het hoofd van Cartier één van de lievelingsbloemen van de Parisiennes. Niet direct mijn favoriete bloem, zeker niet, maar de geur heeft veel meer te bieden. Er zit een bittere noot in verwerkt, samen met een citrus toets waardoor je niet direct hoofdpijn krijgt! Ja, want van Lelies krijg ik hoofdpijn. Wat ruik je dan nog? Een talk- en viooltjesachtige nuance in combinatie met witte musk en vanille. Jumjumjuuuum!

P1010611

Ik ben erg blij met mijn nieuwe aanwinst, en mijn collega’s ook. Gedaan met zeuren over mijn parfum! En mijn miss Dior blijft mijn chouchou, maar dan BUITEN de werkuren 😉

Groetjes,

 

Laura

1 thought on “Parfum van de week: Cartier Baiser VoleParfum van de week: Cartier Baiser Vole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *