Body- & Skincare

Filorga Oil-Absolute

Dat mijn huid de laatste maanden enorm aan het veranderen is, is een understatement. Hormonale acne heeft ein-de-lijk zijn weg gevonden uit mijn systeem, maar in ruil heb ik een ietwat drogere en doffere huid teruggekregen. An sich niet zo’n drama natuurlijk, ware het niet dat ik géén ideale ammunitie had om dit te counteren. Jarenlange aankoop van producten voor de gemengde huid hebben duidelijk hun sporen nagelaten in mijn stash. Gelukkig bestaat er nog zo iets als ‘gelukkig toeval’, en een nieuwe lancering van chouchou-merk Filorga kwam nét op het goede moment mijn leven ingewandeld.

Filorga Oil-Absolute

De OIL-ABSOLUTE, Filorga’s meest recente telg uit het ‘Absolute’-gamma, is een aniti-aging serum/olie, dat kan worden gebruikt om de strijd aan te gaan tegen rimpels, een oneffen teint, huidverslapping, pigmentvlekken of een doffe huid door gebruik te maken van een aantal sterk voedende oliën:

  • Eternal Amber: laat een vermoeide huid comfortabel aanvoelen
  • Camelia-olie: maakt de huid elastischer en steviger. Symbool van eeuwig leven in Japan trouwens!
  • Buriti-olie: helpt de huid regenereren en voorkomt de vorming van rimpels
  • Jojoba-olie: ontstekingsremmend en bevat anti-uv-straling; beschermt de huid en helpt pigmentvlekken te voorkomen
  • Abrikozenolie: vol essentiële vetzuren, vitamine A en E en laat de huid stralen.

Een behoorlijk mondje vol – en ja, ik heb eens moeten spieken op het persbericht – maar dat is nog niet alles. Aan de olie werden ‘Polyfenolen’ toegevoegd. Whut? Wel, na een rondje Dr. Google kwam ik op volgende conclusie:

“Polyfenolen versterken de cel-bescherming en staan bekend om hun antioxidant-werking”

De polyfenolen die in OIL-ABSOLUTE gaan trouwens nog een stapje verder. Deze zijn in staat om het natuurlijke verdedigingssysteem van de huid te activeren, waardoor de huid zich weer kan verdedigen en sneller herstelt wanneer ze vermoeid is. Een soort van ‘gemuteerde’-superpolyfenonen.

Filorga Oil-Absolute

De olie zit verstopt in deze prachtige zwarte flacon, en wordt verdeeld door een pipetje. Als je de dop na gebruik dichtdraait, wordt tegelijkertijd ook het drukknopje bovenaan mee naar binnen gedraaid, waardoor het pipetje direct gevuld wordt voor een volgend gebruik. Snel, makkelijk, proper. Alleen is hij niet zo heel zuinig in het verdelen, maar goed ja, wellicht ligt dat aan het feit dat mijn huid héél weinig van het product nodig heeft.

Filorga Oil-Absolute

Hoewel hij anders doet vermoeden, trekt de olie verrassend snel in. Toch op mijn huid. Ik gebruik ‘m wel als serum én nachtverzorging, maar in feite moet er nog een extra verzorging na. Een heerlijke geur blijft achter. Hoera Filorga!

Resultaat na een tweetal maanden avondgebruik? Een huid waarvan mensen plots zeggen ‘awel, wat is dat met jouw huid? Zo goed dat die er uit ziet’. Een mooier compliment – zeker als je weet hoe m’n huid er vroeger uitzag – bestaat er denk ik niet?

De OIL-ABSOLUTE van Filorga kost € 119,– (30 ml) en is sinds september 2017 te verkrijgen zijn bij ICI Paris XL.

Groetjes,

Laura

1 thought on “Filorga Oil-Absolute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *