Body- & Skincare

Filorga NCTF-Reverse

Hoe dichter ik bij de dertig kom, hoe meer ik merk dat mijn huid aan het veranderen is. Waar ik vroeger als een discobol door het leven ging – blotting powder being by best friend – moet ik nu regelmatig wat extra hydratatie in mijn routine houden. Hier en daar, vooral rondom m’n ogen, merk ik een eerste rimpeltje op, dus geloof mij vrij beste lezers, anti-aging is niet voor veertigers!

De ‘bedenker’ achter Filorga, dr. Tjordman, is het op dat vlak volledig met mij eens. Hij ontwikkelde een zogenaamde injecteerbare polyrevitalisatie- (kort: NCTF)-cocktail: een verjongende treatment die álle tekenen van huidveroudering aanpakt. Rimpels, uiteraard, maar ook een egale huid, zichtbare poriën, hydratatie en microrelief, the whole shabang! Tekenen die ook bij de ‘jongere huid’ niet vreemd zijn!

NCTF

De injecteerbare NCTF is inmiddels zo’n beetje uitgegroeid tot het cult-product van het merk en het wordt gebruikt door de meeste bekende esthetische artsen ter wereld. Nadeel? Naalden! Me no likey! Heel wat mensen waren het daarmee eens, en Filorga ging hiermee aan de slag. 2017 is voor hen het jaar van de smeerbare NCTF! Come to momma!

Het smeerbare gamma werd ‘NCTF-Reverse’ gedoopt, en bestaat uit drie stappen, die lichtjes verschillen afhankelijk van je huidtype. Ik probeerde intussen twee van deze producten uit gedurende twee maanden!

Filorga NCTF-Essence

Essences – die je gebruikt tussen je reiniging en serum – zijn overgewaaide trend uit Azië, maar eentje die ik met veel plezier geïmplementeerd heb in mijn routine. Ik deed het al met de ‘Aqua Infini’ van Galénic, maar deze van Filorga vind ik nog net iets beter! Dezelfde hydraterende & ‘prepping’ eigenschappen, maar dan verrijkt met NCTF! Ook zit er een gepatenteerde Aqua-mix-technologie in, en polysacharide tegen vervuiling!

NCTF

De ‘roze’ kleur is afkomstig van het NCTF-complex, wat van nature uit ook een roze kleur heeft. Heel cool, want ook in de crème komt de roze kleur terug. Ook de geur is onmiskenbaar Filorga. M’n huid wordt er super zacht en gehydrateerd van. Maakt trouwens een héél groot verschil uit voor m’n make-up!

Filorga NCTF-Reverse ‘regenerating cream’ Mat

De dagverzorging bestaat uit twee stappen, een serum – die ik niet testte, maar wel aan te raden voor de iets ‘rijpere’ huid – en een dagcrème. Deze bestaat in een voedende en matterende variant. Ik testte de laatste variant, omdat m’n huid qua hydratatie nu wel goed zit. Dat sporten doet echt wonderen voor m’n huid ..

NCTF

Naast het ‘NCTF reverse’-complex zijn er in deze dagcrème vochtbinders zoals glycerine, butylene-glycol toegevoegd. Ook hyaluronzuur is van de partij, en ook werd er vitamine A toegevoegd, dat een peelend effect heeft op de huid. Verder is de fluide verrijkt met oleanolzuur, met z’n zuiverende en matterende werking. I-de-aal voor mijn gemengde huid. In de ‘gewone’ variant zit er sheaboter & amandelolie, die bijgvolg ook veel voedender is dan deze matte variant.

NCTF

Twee producten die echt een verschil hebben uitgemaakt voor m’n huid. Het feit dat ik anti-aging kon combineren met exfoliatie en hydratatie! Love it!

Vanaf februari 2017 exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL en bij geselecteerde apotheken. Voor de NCTF-Reverse Fluide betaal je voor 50 ml € 79,90 en voor de Essence betaal je €44,90.

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “Filorga NCTF-Reverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *