Make-up

Too Faced & Nikkie Tutorials ‘Power of Makeup’

Geloof het of niet, in mijn stash zitten er misschien drie à vier grote make-up palettes. Hetgeen me het meeste tegenhoudt bij het aanschaffen van deze ‘all-in-one’-kits, is het feit dat er altijd kleuren inzitten die me absoluut niet interesseren. Ik vind dat dan altijd zonde van het geld, waardoor ik ze altijd braaf terug in het rek leg.

Naar deze ‘The Power of Make-Up’-samenwerking tussen Too Faced & NikkieTutorials was ik echter wél benieuwd. Een heel compleet met én vrij ‘neutrale’ oogschaduwkleuren, én blush, én bronzer, én highlighter! En wie Nikkie volgt, weet dat ze net zoals ik ‘pale as hell’ is, dus naar kleurenkeuze toe, wist ik gewoon dat ik goed zat.

NikkieTutorials x Too Faced

Helaas .. Bijna overal sold out, en waar ze ‘m wel nog hadden waren de verzendkosten echt véél te hoog. Dan maar niet hé, dacht ik zo. Tot ik ‘m plots gewoonweg won! JA. IK WIN EENS IETS! THAT NEVER HAPPENS! Dankzij Griet van ‘A Beauty To Rock’ kon ik deze aan mijn stash toevoegen. Nogmaals, een dikke dankjewel!

NikkieTutorials x Too Faced

Maar goed. Let’s take a look, shall we? Ik zei ‘t hierboven al, maar het ‘Power of Makeup’ palet omvat een zeer complete kit – oogschaduw, blush, bronzer en highlighter – én een heel leuke pouch bij met daarin een full size ‘Sketch Marker’ liquid eyeliner pen, een doosje met glitters, een mini ‘Shadow Insurance’ eyeshadow primer, een mini ‘Better Than Sex’ mascara in paars én een boekje met looks die Nikkie speciaal voor dit paletje samenstelde! TOTALLY WORTH THE PRICE!

NikkieTutorials x Too Faced

NikkieTutorials x Too Faced

Het palet zelf is gemaakt van stevig karton, heeft ongeveer een A5 formaat en is mééééééga plat. Super handig om mee te nemen op reis, zeker omdat alles voor een complete look er eigenlijk in zit. Ik heb ‘m al meermaals meegezeuld als ik elders slaap of op vakantie ben, en buiten wat foundation, lipstick & mascara heb ik verder niets meer mee. Spaart weer wat frustraties bij vriendjelief uit.

Het palette bevat maar liefst 9 kleuren oogschaduw:

 • Ivy: een matte witte kleur die perfect is voor onder je wenkbrauwen
 • Sugar Coated: een mooie, zachtroze kleur die prachtig is om je ogen mee te verhelderen
 • Frosted Yum: een zilveren metallic kleur die héél mooi is voor de binnenste ooghoek
 • Irresistible: een gouden kleur die ik prachtig vind voor op het bewegend ooglid
 • Painkiller: een subtiele bruine kleur, ideaal voor in de crease
 • Makeup & Chill: een mooie, warme donkerbruine kleur
 • Mystic Hour: een metallic blauwe kleur om mee te experimenteren
 • Wham Bam: een felpaarse kleur die héél mooi staat bij m’n groene
 • Wanted: een pikzwarte matte kleur die geschikt is voor zwoele smokey eyes en om je oogschaduwlook intenser te maken

NikkieTutorials x Too Faced

Daarnaast zitten er ook twee blushes in, een bronzer én een highlighter. Deze laatste durft bij veel mensen al eens weg te vallen omwille van z’n héél lichte kleur, maar bij mij staat hij perfect. Fun fact: de bronzer & highlighter hebben een zoete geur én smaakje. Gotta love Too Faced!

 • I will always love you: een heldere medium koraalkleur met warme ondertonen
 • Justify my Love: een felle knalroze blush met een koele ondertoon
 • Chocolate Soleil: een mooie medium bruine bronzer met warme ondertonen en een bijna-matte finish, ideaal voor mijn huid. Dé meest perfecte bronzer in mijn stash. I swear to God!
 • Champagne Truffle: een glanzende kleur die oorspronkelijk als oogschaduw bedoeld was. Nikkie gebruikte ‘m echter als hightlighter, en zo belandde hij op deze manier in het palet. Je kan ‘m dus ook als oogschaduw dragen

NikkieTutorials x Too Faced

Nu, over de kwaliteit van de kleuren in het palet is er al héél wat virtuele inkt gevloeid. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet van m’n sokken ben geblazen, maar dat ik het nu ook weer niet vind tegenvallen. De ene kleur geeft natuurlijk wat meer af dan de ander, maar goed. Eigenlijk zou dit voor deze prijs niet mogen, but hey.. ZO erg is dat nu ook weer niet hé?

Het Too Faced & NikkieTutorials ‘The Power of Makeup’ palet is een limited edition en kost $56 (omgerekend aan de huidige koers €53). Online vind ik ‘m nergens meer terug, maar naar’t schijnt kun je ‘m via Sephora.com nog scoren! Misschien iets voor op de lijst als je naar Amerika gaat?

Groetjes,

Laura

PS: Griet, bij mij is de highlighter wél zichtbaar. Vooral als ik ‘m bovenop m’n blush draag, op de appeltjes van m’n wangen. Misschien ook zo eens proberen?

3 thoughts on “Too Faced & Nikkie Tutorials ‘Power of Makeup’

 1. Ik vind dit palette er wel mooi uitzien, maar heb inderdaad al verschillende reviews gelezen die niet uitsluitend positief zijn! 🙂 Bovendien zie ik mezelf niet alle kleuren gebruiken… 🙂 Wel tof dat je hem hebt kunnen winnen! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *