Essence, Make-up, Oogschaduw

Essence – ‘Stays No Mather What’ oogschaduwpotloden

Ik weet het, ik weet het, je ziet opnieuw Essence staan in de hoofding! Maar beloofd, het is met een goede reden! Toen ik mijn ‘gel nails at home’-setje ging halen enkele maanden geleden, merkte ik heel wat nieuwe zaken op in hun standje. Mijn oog viel direct op deze ‘oogschaduwsticks’ (ik weet niet hoe ik ze anders moet omschrijven). Ik heb immers bij een vriendin de gelegenheid gehad om de ‘Chubby Stick Shadow Tint for Eyes’ van Clinique te gebruiken, maar had er geen WOW-gevoel bij. Vooral de prijs hield me tegen, omdat je voor een leuk effect direct meerdere kleuren moest gaan aanschaffen. Groot was mijn verbazing dus ook toen ik ook oogschaduwsticks in het assortiment van Essence spotte!

Essence Stays No Mather What Oogschaduwsticks
De Stays No Matter What potloden kan je zowel gebruiken als oogpotlood en als creamy oogschaduwstick. Wat mij vooral opviel was de prijs. Per stuk kosten ze slechts €2,95, voor 2,65 gram product! Wow! Ten tweede zijn de potloden vrij dik, waardoor je helemaal voor een mooie smokey look kan gaan, of een vervagend lijntje rondom je ogen kan aanbrengen.
Essence heeft 8 verschillende kleuren gelanceerd in het gamma:
  •  01 – Blazing Black – zwart met gouden glittertjes
  •  02 – Powerful Purple – knalpaars/fushia met glitters
  •  03 – Twinkling Turquoise – turqoise (appelblauwzeegroen)
  •  04 – Gorgeous Grey – staalgrijs
  •  05 – Cute Copper – warme goudbruine koperkleur die iedereen goed staat
  •  06 – Green Garden – donkergroen met hele subtiele gouden shimmertjes
  •  07 – Whipped White Frosting – zilverwit, ideaal als basis
  •  08 – Chocolate Brownie – donkerbruin
Essence Stays No Mather What Oogschaduwsticks
Ik schafte nummer 05, 07 en 08 aan! Ik hou van nudetinten, dus gimmegimmegimme!! De potloden zijn erg romig en zacht van textuur. De kleuren zijn zoals je ziet super intens gepigmenteerd. Ze drogen wel erg snel op en eenmaal gedroogd, krijg je ze er enkel nog maar af met waterproof make-up remover!  Hou daar dus rekening mee als je wil gaan smudgen & mixen!
Maar is ‘stays no mather what’ wel correct?

Zijn deze producten daadwerkelijk smudge- en waterproof? Blijven ze zitten? Laten we dat eens testen, dacht ik zo. Ik heb de potloden geswatched op mijn arm en deze een 20 sec laten drogen. Hop, kleren aan en gaan werken!Tijdens mijn middagpauze zagen de swatches er zo uit (zie boven)

Swatches

Na het werk nog snel even de douche in en na het douchen zat alles er nog goed op (let wel, ik heb niet geschrobd natuurlijk, want dat doe je met je ogen ook niet?). Enkel het pigmet is iets minder geworden, maar dat komt waarschijnlijk door mijn douchegel? Zoals je ziet zit alles er nog prima op!!

Swatches

 

De sticks hebben zo veel voordelen, maar vooral de prijs-kwaliteit is uitstekend! Voor €2,95 zo’n resultaat? Daar teken ik met veel plezier voor!
Ben jij net zoals ik helemaal verkocht? Of gebruik jij een ander merk?  Laat het ons weten!
Groetjes,

Laura

1 thought on “Essence – ‘Stays No Mather What’ oogschaduwpotloden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *