Personal

Een terugblik op 2019 ..

Vanavond is het zo ver. Dan slaan we de laatste bladzijde van het boek ‘2019’ om. Een ideaal moment om te mijmeren over wat komen gaat in 2020, maar ook een moment om even terug te blikken op 2019. Lees je even mee?

2019

Persoonlijk

Voor mij was 2019 een moeilijker jaar. Ik merk dat het steeds moeilijker wordt om de ballen ‘Aline’, ‘Gezin’, ‘Vrienden’, ‘Werk’, ‘Blog’ en ‘Zelfzorg’ in de lucht te houden. Dit resulteerde in heel wat ziektedagen, uren waarin ik lag/zat te piekeren en een stevige onzekerheid over mezelf en mijn lichaam. Halverwege dit jaar heb ik mezelf echter herpakt en ben ik terug beginnen sporten. Rustigweg, zonder een bepaald doel en dat bevalt me wel. Kilo’s kunnen mij gestolen worden, maar goed in m’n vel zitten is onbetaalbaar. Op dat vlak ben ik op goede weg, denk ik. Slowly getting there.

2019

Op het werk begin ik ook terug wat m’n draai te vinden. Ik deed heel wat overuren, werkte te veel weekends en maakte me erg druk op de werkvloer zelf. Ook kwam ons bedrijf met een herstructureringsplan op de proppen, waardoor m’n job plots niet meer zo vanzelfsprekend leek zoals ik altijd gedacht had. Eind deze zomer was ik letterlijk bijna op van de stress. Ik nam toen ook geen zomervakantie en werd dan uitgerekend op de enige twee dagen ‘congé’ dan op de koop toe nog een ziek. Tegen oktober zag ik ‘t zelfs eventjes niet meer zitten, hoewel ik m’n job (ik ben beleggingsadviseur trouwens, hoi!) met hart en ziel graag doe.

2019

Onze reis naar Zuid-Afrika kwam nét op tijd, denk ik. Even drie weken enkel aan mezelf en mijn gezin denken zorgde voor hele nieuwe perspectieven en inzichten, waardoor ik nu weer met volle moed aan het komende (werk)jaar kan beginnen. De Afrikaanse ‘Hakuna Matata’-mentaliteit ligt me duidelijk erg goed.

Mijn blog

Jullie hebben het ongetwijfeld al gemerkt, maar de laatste maanden is het heel erg stil op Essential Honesty. Omdat ik altijd eerlijk met jullie wil zijn, ga ik er ook geen doekjes om winden: ik ben mijn ‘blog-mojo’ een beetje kwijt. Ik vind het heel moeilijk om in de veelheid van bloggers, influencers, youtubers en MUA’s nog écht uniek uit de hoek te komen. Op persevenementen loop ik er soms een beetje verloren bij en ik vind het ook oprecht moeilijk om nog ‘enthousiast’ te zijn wanneer een nieuw product gelanceerd wordt. Intussen draai ik al zo’n 8 jaar mee, en heb ik héél veel zien veranderen, maar heb ik ook al héél veel hetzelfde gezien.

2019

Ga ik daarom stoppen met bloggen? Neen, absoluut niet. Ik ben best trots op mijn eigen stukje internet, maar ik laat het nu meer los. Echt vaste PR-contacten heb ik niet meer (alleen diegenen die écht geloven in mij en waar m’n blog voor staat) en samenwerkingen ga ik alleen nog aan als ik nog een meerwaarde ervaar. De tijd van ‘voor de heb’ iets willen kopen of krijgen is voor mij écht wel voorbij .. De tijd van ‘moeten’ ook. Dus Essential Honesty verdwijnt niet. Het evolueert, en ik hoop stiekem dat jullie met mij mee-evolueren.

Reizen

In 2019 hebben we ook enkele leuke reizen kunnen doen met ons gezinnetje. We gingen in de paasvakantie naar de Dordogne – waar we familie wonen hebben – en in Juni een weekje naar Spanje. Ook ging ik terug naar mijn geliefde Disneyland, na bijna twee jaar geen voet binnen gezet te hebben. Zuid-Afrika was natuurlijk dé reis van het jaar, en doet ons dromen naar meer. Aline is een geweldig kind om mee te hebben op reis. Ze slaapt overal lekker vlot in, past zich vlot aan in nieuwe omgevingen, is geen moeilijke eter én ook nog eens erg sociaal. GELUKKIG!

2019

Voor 2020 staat er voorlopig nog niet echt iets op de planning behalve een weekje Dordogne (we proberen jaarlijks eens langs te gaan bij onze familie) maar we houden onze ogen open voor leuke deals!

Aline

En dan de hoofdrolspeler van mijn jaar 2019: Aline. Een guitige dreumes intussen. Eentje met een eigen willetje, maar net zo goed met een lief karakter. Ze helpt graag in huis (stofzuigen, vaatwas legen, stof afdoen, .. not kidding!) en begint zich stilaan ook zelf te wassen als ze in bad zit. Ze is nieuwsgierig, grappig, zorgzaam, sociaal en pikt heel snel nieuwe dingen op. Leesboekjes en de poes zijn haar beste vrienden & spelen met mama en papa vindt ze de max. Ze vraagt veel aandacht, maar krijgt die ook (zo goed als) onverdeeld van ons als we thuis zijn. Kan soms ontzettend vermoeiend zijn, maar we krijgen er veel voor terug.

2019

De volgende fase zit er intussen ook al aan te komen: brabbelen, zindelijkheidstraining, de ‘neen’-fase, het testen van ons geduld, .. Het belooft alvast weer een leerrijk (en wellicht ook een vermoeiend) jaar te worden met de kleine koter!

.. en voor 2020?

Stiekem hoop ik dat het jaar 2020 me wat beter zal liggen dan afgelopen jaar, maar ik weet dat dat grotendeels aan jezelf ligt en wat je er wil van maken. Dus, ik blik vooruit op een positieve manier. 2020. Het jaar waarin ik 30 zal worden, 10 jaar samen zal zijn met mijn vriend én hopelijk ook een jaar vol mooie (reis)herinneringen met mijn gezin & met vrienden.

2019

Hoe dan ook wens ik jullie een spetterend eindejaar, en het allerbeste voor het komende jaar. Veel liefde, warmte, uitdagingen én een goede gezondheid. En zoals we zeggen in West-Vlaanderen: dame wiender nog véle meugen meugen (dat we nog veel mogen beleven) ! Santé!

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “Een terugblik op 2019 ..

  1. mooie samenvatting! 2019 was zeker ook niet mijn jaar helaas en kijk daarvoor hoopvol naar 2020.
    maareuh.. dat laatste gaan we alvast beter maken he: afspreken met vrienden 😉

    Ne goei Nieuwjoar gewenst aan junder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *