Mommy

Een jongen of een meisje?

Eerst en vooral: Bedankt! Echt waar.. Zo’n vloedgolf aan wensen, liefde en lieve berichtjes op het bericht van mijn zwangerschap had ik écht niet verwacht. Samen met de aankondiging, plaatste ik een poll op mijn instagram-stories waarop jullie konden gokken welk geslacht ons kindje zou hebben. De poll strandde op 57% voor een meisje, maar was dat zo?

Eind december heb ik bloed laten prikken voor de NIPT. Dit is de zogenaamde ‘Niet-Invasieve Prenatale Test’ dat ten vroegste op 12 weken wordt uitgevoerd. Daarin wordt het DNA van je baby uit het bloed van de mama – ik dus, WIERD!- gefilterd. Met de test kan o.a. een inschatting worden gemaakt van het risico op een kind met bepaalde genetische afwijkingen. De nekplooimeting was reeds gebeurd – én die was goed – dus toen bleek dat deze test ook oké was, konden we ons nieuws met de wereld delen. Feest.

Omdat de NIPT het DNA van je kindje analyseert, is ook het geslacht geweten. Je kiest zelf of je dit wil weten of niet, maar wilden absoluut weten ‘wat’ er op komst was. Gezondheid mag dan het allerbelangrijkste zijn, toch waren we enorm benieuwd naar het geslacht. Want zeg nu zelf, ‘het’ klinkt toch ook maar vreemd hé?

Het is ..

Een meisje!

Hoewel het mij totaal niet uitmaakte wat het geslacht van ons kindje zou zijn, zag ik mezelf altijd meer als een ‘jongens-mama’. Het idee dat er dus een meisje op komst was, was voor mij een héél ontroerend moment. Ik word mama. Een meisjes-mama. Plus, het idee dat mijn dochter – oh my God, zo vreemd om dit te typen – in Disney-Prinsessenkleedjes zal kunnen rondparaderen doet me voorlopig al volschieten!

Intussen heb ik al het een en ander voor het kleintje gekocht tijdens de Solden, en ook in Disneyland zal mijn bankkaart wellicht een beetje flirten met zijn limiet! Zalig gevoel om af te tellen naar onze dochter ..

Wat vinden jullie van onze ‘genderreveal’? Hoe heb je ‘t zelf aangepakt, of heb je het voor jezelf kunnen houden? Do tell! Ik ben benieuwd!

Groetjes,

Laura

22 thoughts on “Een jongen of een meisje?

  1. OH had ik maar eerst je blog gelezen en dan op je insta gereageerd hahaha, ik dacht een jongentje, maar een meisje is ook echt geweldig! Gefeliciteerd!

  2. Proficiat met je zwangerschap. Wij hebben het gewoon gezegd dat we een jongetje gingen krijgen. De naam wisten we al van in het begin maar die hebben we wel geheim gehouden

  3. Proficiat!! Zo leuk 😊 ik ben ook zwanger en maak het morgen op mijn werk bekend, vrienden en familie zijn reeds op de hoogte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *