Avène, gezichtsreiniging

Eau Thermale Avène Cleanance Reinigingsgel

Soms werken producten zo goed dat ik eigenlijk nooit geen ander meer wil aanschaffen. Deze reinigingsgel het Cleanance-gamma van Avène heeft sinds enkele maanden volledig mijn hart (en gezicht) veroverd! Gedaan met acné-werende producten die mijn enkel maar huid uitdrogen of het probleem slechts gaan maskeren, hallo egale huid!
Het merk Avène kennen jullie wellicht al uit één van de Deautyboxen die ik al mocht ontvangen, maar zelf gebruikte ik al eventjes de ‘Spot Treatment’ uit het gamma. Daar was ik al bij al wel tevreden over, maar een wow-gevoel had ik niet echt. Misschien was het een gebrek aan routine of uitgebreid verzorgingsritueel? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat deze reinigingsgel sinds mijn laatste pharma-trip naar Frankrijk een vaste plek heeft veroverd in mijn badkamerkast!
Avène Reinigingsgel
Agressieve producten die vaak de puistjes hardhandig te lijf gaan hebben snel effect, maar daar gaat mijn huid niet altijd mee akkoord. Rood, droog en erg reactief. Zo kan ik het effect van deze producten op mijn huid het best omschrijven. De ‘Eau Thermale Avène Cleanance’ reinigt en zuivert de huid zonder haar zuurtegraad in de war te sturen en is parabeenvrij. Ook geschikt voor gevoelige huidjes dus!

De gel reinigt de huid voorzichtig dankzij de milde, zeepvrije reinigende basis, waardoor de huid schoon en fris aanvoelt. Het plantaardig bestanddeel (cucurbita pepo) dat in de formule verwerkt zit houdt de talgafscheiding binnen de perken, waardoor de huid minder snel gaat glimmen. Daarnaast werd er, zoals in elk product van Avène, Thermaal water aan de gel toegevoegd, dat onmiddellijk een kalmerend gevoel geeft.

Avène Reinigingsgel

De gel zelf ruikt heerlijk fris en na het wassen ‘s morgens en ‘s avonds heb ik een schuimen heb ik een ‘clean’ gevoel. Mijn huid is zuiver en is klaar voor mijn dagelijkse dag- en nachtverzorgingsproducten aan te brengen. Ook heb je niet veel nodig van de gel om dit effect te bekomen.

Avène Reinigingsgel

De flacon is al vrij groot, en door de zuinige dosering doe je makkelijk 3 tot 4 maand met een fles.

De ‘Eau Thermale Avène Cleanance Reinigingsgel’ bevat 200ml en kost in de apotheek 13,99€
 
Ken of gebruik jij een gelijkaardig product? Of ben jij helemaal weg van andere Avène-producten? Laat het ons hieronder weten!
 
Groetjes,
 
Laura
 

1 thought on “Eau Thermale Avène Cleanance Reinigingsgel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *