Discussion

DISCUSSION #2: High-end of budgetmerken?

Om de zoveel tijd lees ik iets over een onderwerp, waarna ik denk van ‘dit kan toch niet?’, ‘dat is er pardoes op!’ of ‘ben ik nu de enige die hier anders over denkt?’. Graag had ik jullie, lieve lezers, hier mee in betrokken. Elke week (dat zal ik toch proberen, wanneer er een interessant onderwerp zich voordoet) post ik voor jullie een artikel, vraag of weetje, waarover ik graag jullie mening had geweten. Niets moeilijks dus, want hieronder een reactie nalaten is genoeg om je mening kenbaar te maken! Dit kan ook anoniem, indien gewenst 😉
discussion
Deze week lanceer ik graag de volgende vraag:

Voor jou van toepassing? :

‘Voor mijn huid koop ik enkel high-end merken (duurdere varianten) omdat de kwaliteit daarvan altijd beter is dan de goedkopere varianten’

Ikzelf ben een fan van kwaliteit. De prijs die ik daarvoor betaal is voor mij eerder een bijzaak. Ik ga echter niet bewust op zoek naar high-end merken. Meestal zit de meerprijs ‘min de merknaam, en niet zo zeer in het product. Het is dan ook zo dat wanneer nieuwe producten gelanceerd worden die in het high-end segment vallen, ik altijd de eerste reacties probeer af te wachten. Zijn deze overwegend positief, dan durf ik de sprong uiteindelijk wel te wagen. Zo heb ik al enkele ‘investeringen’ gedaan, waar ik zeker geen spijt van heb. Maar helaas heb ik ook al enkele miskopen gedaan, wat dan weer zonde is van het geld.

Gelukkig voor mijn portemonee zijn er een hele hoop producten die minstens even goed zijn van kwaliteit (in sommige gevallen zelfs beter!) en gewoon verkrijgbaar zijn in de drogisterij. Denk maar aan de Pure Shine Colour Lip Balm van Catrice (vs de Chubby Sticks van Clinique) en het volledige assortiment van Essence, 2b, NYC, .. . Ik moet toegeven dat ik heel wat producten heb uit deze prijsklasse, en dat ik zelden producten heb die tegenvallen. Als er dan al iets tegenvalt, ben je niet veel geld kwijt.

Mijn stash is dus eerder gemengd. Ik merk dat mijn huidverzorgingsproducten eerder naar het ‘high-end’-segment neigen, omdat ik van de goedkopere varianten vaak uitslag of puistjes krijg. Ik word dus een beetje verplicht door mijn huid om aangepaste, duurdere crèmes aan te schaffen. Op het vlak van make-up experimenteer ik graag, dus in die stash vind je een heel resem budget-producten terug.

Hoe ziet jouw stash eruit? Kies jij eerder voor duurdere merken, of hou je je vast aan budgetproducten? Wat geeft voor jou de doorslag bij het aanschaffen van een nieuw product?
Laat het ons weten!

Groetjes,

Laura

 

2 thoughts on “DISCUSSION #2: High-end of budgetmerken?

 1. Hallo Laura

  Waarom veel meer betalen voor een merkproduct als er budgetvriendelijke producten zijn?
  Natuurlijk zijn niet alle bugetvriendelijke producten evenwaardig als een merkproduct.. kwaliteit telt voor mij ook maar als je zoekt.. dan vind je wel soms iets!
  Neem nu es parfum..
  parfum is niet goedkoop hé maar een goedkopere versie waar de geur centraal staat en niet de verpakking.. wat zou jij kiezen?
  we genieten toch van de geur? verpakking staat voor mij op de 2de plaats dan.
  En zo zullen er nog heel wat artikelen zijn die interessanter zijn voor je portemonnee 😉
  wie zoekt ..die vindt!
  groetjes
  Nancy

 2. Dag Laura

  Ik vind kwaliteit belangrijk. Dat staat op de eerste plaats. Maar soms kan budget wel een rol spelen in de keuze.
  Ik heb wel geleerd veel verschillende producten proberen en echt zoeken wat het beste is. Dan mag budget geen rol spelen als je jou huid maar ziet stralen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *