Baby, Mommy

Discovering Uriage Bébé

Wanneer je in een Belgisch ziekenhuis bevalt van je kleintje, krijg je standaard een zakje verzorgingsproducten mee naar huis. In bijna alle gevallen is het er eentje van Galenco, maar wist je dat daar binnenkort misschien wel verandering in zou kunnen komen? Ik wist het zelf ook niet, maar blijkbaar zou het zo maar eventjes kunnen dat je binnenkort al van in het ziekenhuis zou kunnen kennismaken met het babygamma van Uriage. Zelf kende ik deze lijn absoluut niet, dus dringend tijd om twee van hun bekendste producten uit te proberen.

Uriage Bebe

Ik ontdekte de lijn per toeval op het persevenement van Uriage x Les Couleurs de Noir waar ik enkele weken geleden te gast was. De focus lag immers niet op babyverzorging, maar wél op de nieuwigheden op gebied van skincare voor volwassenen. Ik werd echter als een magneet naar de babyproducten gezogen, want hoewel ik Uriage vrij goed ken, was dit totaal onbekend terrein. Misschien omdat een baby verzorgen in het algemeen wel iets vrij nieuw in m’n leven is, haha!

Wij wassen Aline nagenoeg elke dag in haar tummy tub – ja écht, is een gewoonte geworden voor het slapen gaan .. – gevolgd door een massagemomentje. Wasgel, shampoo & babyolie vliegt er hier dus door. De Première Huile Lavante was bij het eerste gebruik een schot in de roos. De wasolie met Thermaal Water van Uriage reinigt haar huid op een milde manier én maakt haar huid ongelooflijk zacht. In feite heeft ze de olie achteraf niet meer nodig, maar we doen het toch, puur routinematig.

Uriage Bebe

De andere sterspeler uit de Bébé-lijn van Uriage, is de Première Liniment Oléothermal. Ik dacht eerst dat het een billenzalf was, maar na een uitgebreide uitleg op het event zelf, bleek dat het een reinigingsmelk was. Ook deze zalf bevat Thermaal Water van Uriage, en heeft als hoofddoel de babybilletjes te reinigen en onzuiverheden te verwijderen. Pluspunt: de creme is verrijkt met plantaardige oliën die een beschermend & isolerend laagje geven, die de babybilletjes beschermt en roodheid voorkomt. Een zeldzaamheid bij reinigingsmelk heb ik al ondervonden ..

Uriage Bebe

Enige nadeel? De grootte van de verpakking. Niet zo evident om in je luiertas mee te nemen, dus deze blijft mooi op de ververstafel staan. Tenzij je product begint over te pompen natuurlijk. Aan de andere kant doe je met 500ml echt wel lang. Gelukkig bestaan er ook kleinere formaten!

Een leuke ontdekking, die niet alleen Aline blij maken, maar ook m’n portemonnee. Voor een verpakking van 500ml voor zowel de wasgel als de reinigingsmelk betaal je respectievelijk €11,50 en €8,50 (afhankelijk van waar je ‘t koopt uiteraard) in de (online-)apotheek. En zo is Mommy Cheapskate ook weer content!

Groetjes,

Laura

8 thoughts on “Discovering Uriage Bébé

  1. Het lijkt me een heerlijke lijn. Is het ook geschikt voor volwassenen met een gevoelige huid. Ik gebruik vaak babyproducten omdat de andere pijn doen.

  2. Ik ben grote fan van Uriage, zowel het baby-gamma maar ook voor volwassenen.
    Mijn zoontje heeft atopische eczeem en is één van de weinig producten die hij verdraagt :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *