perfume

Discovering Rosendo Mateu

De laatste jaren merk ik dat mijn parfumverzameling steeds groter begint te worden, zeker ten opzichte van mijn make-up stash. Op het vlak van make-up grijp ik steeds meer terug naar oude bekenden en all-time favorites, terwijl ik op het vlak van geuren steeds meer durf experimenteren. Dat ik een voorliefde heb ontwikkeld voor nicheparfums is niets nieuws, maar wisten jullie ook dat ik al van kindsafaan gebeten ben door alles wat met het Oude Griekenland & Rome te maken heeft? Wel, het is deze gedeelde interesse dat me bracht bij de geuren van Rosendo Mateu.

Baby op reis

Het verhaal van Rosendo Mateu en parfum is eentje van wederzijdse liefde. Als parfumneus bij PIUG – een van ’s werelds meest prestigieuze parfumbedrijven – drukte hij niet alleen zijn stempel op heel wat geuren, ook de geuren zelf lieten hun sporen na bij Rosendo. Hij werd in 2010 een ‘Maitre Parfumeur’ (dé meest prestigieuze titel binnen de wereld van parfum) en nam deel aan heel wat prestigieuze parfumprojecten. Alleen wilde hij meer, en vooral, iets van zichzelf. Vastberaden om zijn interesse en liefde voor de oude Griekse & Romeinse beschaving – yay! – met de wereld te delen, besloot hij op eigen houtje een collectie te ontwikkelen, geïnspireerd op de oude heersers van de Middellandse zee.

De parfumcollectie bestaat uit vijf verschillende geuren gaande van fris en bloemig, tot zwoel en oriëntaals. Voor elke neus wat wils dus, maar mits ik mezelf beschouw als een ontdekkingsreiziger in de wereld van parfum, is een discovery set als deze ideaal.

Baby op reis

#1 – Bergamot, Tea Leaf & Sandalwood: Wie houdt van de frisheid van de Middellandse zee, zal ongetwijfeld verliefd worden op deze geur. Hints van Mediterrane kruiden zoals rozemarijn, tijm, lavendel en salie, gevolgd door citrus, jasmijn, kardamom, bloementhee en groene peper. Een héél subtiele geur, maar wel erg verrassend en een tikketje pittig!

#2 – Citrus, Wood & Suede Leather Laat de naam je niet afschrikken, want naast de groene citrusnoten van Calabriaanse bergamot en limoen, ruik je heel duidelijk verse roos en geranium die zorgen voor een bloemige verrassing. Daarnaast zorgt leder, patchouli en sandelhout voor wat evenwicht – gelukkig, want jullie weten dat ik écht geen fan ben van de klassieke citrusgeuren – in dit alles en werd er witte muskus en vanille toegevoegd om dit alles op de huid te fixeren.

#3 – Neroli, Iris & White Musk: Oh, wat is deze bloemengeur geweldig! Hoewel deze geur opent met frisse Bergamot en citrusvruchten, zorgt de Italiaanse iris en Tunesische neroli voor een zaaaal-ig bloemig, poederig geheel. Afgewerkt met sandelhout, witte muskus, vetiver, amber en tonkabonen, gaat het poederige langzaam over naar iets sensuelers. Het meest toegankelijke parfum uit deze collectie, zonder twijfel!

#4 – Saffron, Oud & Vanille: Wie het graag iets pittiger, warmer en ‘specialer’ wil, zit bij deze geur helemaal goed. Nootmuskaat, saffraan, kaneel, guaiac en sandelhout zorgen voor een pittig, warm gevoel bij het opsprayen. Het parfum evolueert echter naar een full-on orientaals parfum door warme noten van labdanum, benzoin, vanille en amber. Duidelijk geïnspireerd op ‘Oud’, voor de kenners!

#5 – Floral, Amber, Sensual Musk: Als je denkt dat dit een ‘klassiek’ bloemenparfum is, dan heb je ‘t mis. Ik zou ‘t eerder in de oriëntaalse, meer kruidige sfeer plaatsen. Basisnoten van vanille en sensuele ambermuskus, met een frisse oosterse stijl. Het bloemige komt van lelietjes-van-dalen en anjer. Stiekem mijn favoriete geur uit de collectie!

Een héél uiteenlopende en verrassende collectie als je ‘t mijn vraagt. Hoewel ik dacht dat de derde of vierde geur me ‘t meest ging aanspreken, was het toch de vijfde flacon – met muskus, amber en bloemen – die me het meest wist te bekoren. Laat het onbekende je verrassen en geef deze nieuwe parfumcollectie eens een kans als je in de nicheparfumerie bent!

De parfums van Rosendo Mateu zijn exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde nicheparfumeriën, en kosten €175,00 per flacon van 100ml. Je vindt ze via deze link terug!

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Discovering Rosendo Mateu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *