Blogevents, Decléor

Decléor, meer dan een merk & hun aroma-lisse

Mag het iets meer zijn? Deze vraag krijg ik regelmatig in mijn mailbox en mijn privébox van twitter. Door deze mailtjes en de interesse in artikelen van bijvoorbeeld Rainpharma, merk ik dat jullie meer en meer op zoek zijn naar informatie en reviews van merken die niet alledaags zijn. Jullie vragen, ik draai. Daarom wil ik jullie vandaag wat meer vertellen over het merk Decléor.

decleor

‘Wat? Wie? Nog nooit van gehoord!’ hoor ik jullie denken. En niet onterecht, want Decléor is een merk dat zich bewust positioneert als nichemerk. Maar oh, wat zijn het zalige producten! Ik leerde het kennen dankzij een schoonheidsspecialiste bij Thermae 2000 en onlangs kreeg ik de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de lancering van hun nieuwe productlijn. Alsof dat nog niet ‘chouette’ genoeg was, werden de nieuwe producten voorgesteld door de vrouw (lees: het topwijf) achter het merk: Solange Dessimoulie.

Wat is Decléor?

P1010805

Decléor werd dit jaar 40 jaar oud! In 1974 werd het opgericht door de toen piepjonge schoonheidsspecialiste Solange Dessimoulie. Door een niet zo positieve huidervaring, waardoor ze zelfs in het ziekenhuis in quarantaine belandde, werd Solange gedwongen om zich meer met haar huid bezig te houden. Elke dag stond ze oog in oog met haar huid, de wetenschap, dermatologen en het effect van planten op het lichaam. Deze ervaring gaf voor haar de doorslag om zich verder te verdiepen in de heelkundige werking van Aromatherapie, waardoor ze ook haar partner in crime Caroline Colliard leerde kennen. Samen bundelden ze aromatherapie met wereld van cosmetica, waarna succesvol Decléor werd geintroduceerd. Nu, 40 jaar later, staan ze nog steeds bekend voor hun expertise en kwaliteitsvolle & doeltreffende producten.

P1010809

Aromatherapie & essentiele oliën vormen de basis van hun succes. De sleutel tot hun succes, of zoals Solange het zo mooi verwoorde ‘le clé d’or de votre beauté vous-même’ (de gouden sleutel van je eigen schoonheid). Hun paradepaardje is dan ook de Aromessence, een serum dat 100% natuurlijk is. Door z’n textuur & samenstelling wordt dit product direct opgenomen door je huid. De afgestemde & bijpassende huidcrème die je achteraf aanbrengt krijgt hierdoor een boost, en wordt ook beter door je huid vastgehouden waardoor de werking verbeterd wordt. Er bestaan verschillende Aromessences, die elk specifiek op een huidprobleem inwerken. Voor jouw huidtype en/of huidprobleem hebben ze dus zeker een oplossing.

Nu, dat verklaart nog steeds niet waarom ze een niche-aanpak hebben gekozen hé? Wel, Solange gelooft net zoals ik in een holistische aanpak van je verzorging. Gaat het niet goed in je hoofd, in je lichaam of in je manier van leven, zal dat af te lezen zijn op je huid. Je weet wel, je stress-puistje? Daarom kiest Decléor bewust voor een totaalpakket. Door middel van specifieke rugmodelage (ook wel bekend als heerlijke, functionele massage) en de heerlijke geur van de essentiele oliën, kalmeert je lichaam én je geest. Enkel door Decléor opgeleide masseurs/masseuses mogen deze massages uitvoeren.

P1010799

Verklaart dit hun aanpak? Zeer zeker, want de training is erg intensief en de behandeling MOET juist zitten. Het is dan ook maar normaal dat niet eender wie dit mag uitvoeren. In België kan dit trouwens maar op één plek. Het geweldige Aspria Hotel Royal la Rasante te Brussel, een spa- & wellness hotel waar je helemaal tot rust kan komen.

Nieuw bij Decléor!

Afgelopen donderdag werd ik uitgenodigd op de verjaardagsvoorstelling van Decléor in het Aspria-hotel zelf. Wat ik niet wist is dat we in primeur de nieuwe producten die dit jaar worden gelanceerd zouden te zien krijgen. May I present to you: het Aroma Lisse-gamma! Een gamma speciaal ontwikkeld voor de jonge dertiger, op basis van essentiele oliën van mandarijntjes, die de eerste rimpeltjes effectief tegengaan. Het gamma bestaat uit vier verschillende producten, die ik graag even aan jullie voorstel.

foto 3

Decléor zou Decléor niet zijn als er een Aromessence zou ontbreken in het gamma. Het Aromessence Mandarine-serum en de bijhorende Aroma-Lisse huidcrème geven de huid een overvloed aan extra anti-oxidanten, hydratatie en stimuleren de productie van Hydralonzuur. Ook bevatten ze ginseng-extracten die de huid doen onmiddelijk oplichten én beschermt het de huit tegen schadelijke UV-stralen. Daarnaast bevat het gamma een ‘Fluomarker’ tegen kringen en rimpeltjes, dat wallen verkleint en door z’n opvallende gele kleur donkere kringen meteen neutraliseert. Er werd ook aan de nachtrust gedacht, met een nachtcrème tot gevolg. Deze crème herstelt de vochtbalans en gaat huidveroudering tegen door z’n hoge concentratie aan essentiele oliën van mandarijn.

foto 2

Deze producten worden vanaf april 2014 verwacht en zijn in Decléor-verkooppunten beschikbaar

  • Aromessence Mandarine Serum Lissante – €58,50 voor 15ml
  • Aroma Lisse Crème Lissante Energisante (spf 15) – €64,90 voor 50ml
  • Aroma Lisse Gommeur yeax 2-en-1 Rides & Cernes – €39,50 voor 15ml
  • Aromessence Mandarine Beaume de Nuit Lissant – €39,50 voor 15ml en €67,60 voor 30ml

foto 5

Ben jij even benieuwd naar deze producten als ik? Ik ben nu wel geen dertiger en over rimpels moet ik me nog geen zorgen maken, maar wees gerust dat deze producten op mijn ‘ik word 30 jaar oud’-birthday-wishlist komen te staan. En ja, ik heb zo’n lijst! Lach maar!

Ben je benieuwd naar de andere producten van Decléor, neem dan zeker eens een kijkje op hun website, en laat je verrassen! Wil je meer informatie over hun behandelingen? Meer info daarover vind je hier.

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Decléor, meer dan een merk & hun aroma-lisse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *