Unboxing

Deautybox Oktober 2016

Bijna halverwege november, en nu pas de unboxing van de Deautybox? Tja, als je ‘m natuurlijk maar op 3 november op je deurmat krijgt .. Geen mailtje dit keer ook. Heel vreemd, want toch zag ik al sinds eind oktober foto’s voorbij komen op instagram met de inhoud .. Bye bye surprise ..

Goed ja, aan geklaag hebben jullie niets natuurlijk, maar ik hoor de laatste maanden uit verschillende hoeken steeds meer kritiek komen op de manier van communiceren van Deauty. Mailtjes die niet beantwoord worden, tweets die genegeerd worden, levertijden die de spuitgaten uitlopen, … And that’s not me talking! Maar goed, ‘t is de inhoud die telt! Kijken jullie mee?

DSC_2383

De box bevat vijf producten, waarvan er twee skincare-producten zijn, en drie make-upproducten. Die laatste zijn allemaal van het Turkse merk ‘Golden Rose’, dus laat mij misschien beginnen met de skincare. Iets spannender op die manier, toch?

1. Cowshed – Lippy Cow – Full Size


Het eerste product kwam al direct van pas, mits ik deze week geveld ben door een zware virale infectie. Mijn neus en lippen waren na enkele dagen herleid tot schuurpapier, dus alle hydratatie was welkom. Cowshed is een enorm leuk merk, dus hier ben ik wel heel blij mee!

DSC_2383

Full size – aanbevolen verkoopprijs: €6,99

Deze natuurlijke lippenbalsem bevat onder andere sheaboter, zoete sinaasappelolie & rozengeranium. Persoonlijk gebruik ik liever een stick, maar deze doseert wel erg makkelijk. Ik breng altijd een drupje aan op m’n vinger en masseer het zo verder in. Iets hygiënischer, toch?

2. Naobay – Orange Juice Hand Cream – Full Size


Na de voetcrème uit de Juli-box, nu de handcrème! Opnieuw dezelfde take-it-or-leave-it-geur, maar ik vind die van de handcrème toch iets beter te pruimen. Gelukkig, want niemand wil dat z’n pollekes uren in de wind stinken.

DSC_2383

Full size – aanbevolen verkoopprijs: €16,00

Opnieuw dezelfde ingrediënten als in de voetencrème, al zijn de concentraties wellicht iets anders. De textuur van de handcrème is immers véél luchtiger dan die van de voetencrème. Ook hier zijn Sheaboter, aloë vera, sinaasappelextract en theeboomolie de hoofdingrediënten.

3. Golden Rose – Eyeshadow Pencil – Full Size


Thank God dat ik de kleur gekregen heb die ik vroeg voor dit oogschaduwpotlood. Er waren heel veel ‘extreme’ kleuren beschikbaar, en ik vond enkel de aardetinten mooi. Gelukkig kreeg ik dit groene exemplaar, want naar dit product was ik wel erg benieuwd!

DSC_2383

Full size – aanbevolen verkoopprijs: €6,95

Oogschaduwpotloden zijn super handig om snel iets uit je mouw te toveren. Als ik op reis ga, heb ik altijd twee à drie van deze sticks mee. Geen gezeul met paletjes, en weinig plaats in je make-up tas nodig! Ook zitten deze sticks vaak erg goed vast aan het ooglid! Dit is ook met deze het geval. Mooi gepigmenteerd én muurvast!

4. Golden Rose – Eyeshadow ‘Silky Touch’ – Full Size


Oh noez .. Blauw-turkooise. Why in God’s name BLAUW?! Ik had gehoopt op een iets neutralere kleur, maar blauw is een kleur die absoluut niet past met mijn groene ogen. Deze heb ik dan ook direct doorgegeven aan mijn schoonmoeder. Zij heeft – gelukkig – blauwe ogen!

DSC_2383

Full size – aanbevolen verkoopprijs: €6,95

De pigmentatie van de oogschaduw is desalniettemin niet slecht. Make-up liefhebbers die deze kleur dus wél kunnen hebben, zullen hier wellicht wel heel erg blij mee zijn. Ik moet helaas passen. Durrrrr..

5. Golden Rose – Eyebrow Powder – Full Size


Wenkbrauwpoeder vind ik een gewaagd product om in een box te stoppen. De kleur moet voor dit soort producten nét goed zitten, en ook niet iedereen kleurt z’n wenkbrauwen in. Ik heb ook gemerkt dat de kleur nagenoeg overal dezelfde was, maar ik kan me niet voorstellen dat een blondine de kleur die ik gekregen heb, zou kunnen dragen ..

DSC_2383

Full size – aanbevolen verkoopprijs: €7,95

Voor mij nét iets te licht, maar ik durf dit soort poeder al eens gebruiken als oogschaduw. Bruin is gelukkig een kleur dat ik wél kan hebben met mijn groene ogen. De pigmentatie is opnieuw zeer goed, maar over de kleur is opnieuw niet zo goed nagedacht. Ik ben er nog niet aan uit of ik deze ga houden of doorgeven.

Am I Happy?


Al bij al ben ik blij dat er weer eens wat meer make-up in de boxen zit. Alleen vind ik het soort producten dat ze er in zwieren niet zo interessant. Oogschaduw en wenkbrouwproducten zijn zo persoonlijk qua smaak, dat het echt onmogelijk is om voor iedereen een goede keuze te maken. Ofwel laat je je abonnees de kleuren kiezen, ofwel volg je de kleuren die je abonnee opgegeven heeft in haar beautyprofiel ..

DSC_2383

Niet zo’n heel spannende box dit keer, maar goed, ze doen wel wat hun abonnees vragen: meer make-up in de box stoppen! Nu nog iets beter afstemmen op de abonnees zelf, en we hebben een topbox mensen!

Groetjes,

Laura

1 thought on “Deautybox Oktober 2016

  1. Ik was niet zo blij met deze inhoud. Die handcrème is al iets beter van geur dan die voetcrème, maar ik vind ze toch beiden echt niet lekker! :p Ik had een lichtroze oogschaduw die ik dan maar als blush heb aangeslagen. Ik kreeg ook het oogpotlood van mijn keuze, dus dat was het enige goeie voor mij! 🙂 Het wenkbrauwpoeder was me namelijk te licht en die lipbalm vond ik ook niet lekker qua geur/smaak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *