Deauty, Unboxing

Deautybox November 2014: Deauty for iU II

Winter is coming, en dat hebben we allemaal geweten! Temperaturen dalen de laatste weken ‘s nachts al tot het vriespunt en dat moet voor Deauty dé trigger geweest zijn om opnieuw een collab aan te gaan met de Belgische para-farmaceutische winkelketen iU. Opnieuw, you say? Ja, want in Maart mochten we al eens genieten van een samenwerking tussen deze twee beauty-companies.

Deautybox November 2014

De laatste twee boxen waren voor mij niet echt ‘wauw’ te noemen. Ik zat dan ook een beetje met een dubbel gevoel toen ik het mailtje kreeg dat m’n iU-box onderweg was, want ik meende het: als deze box ging tegenvallen, ging ik officieel mijn Deauty-abonnement stopzetten. Heeft Deauty de boodschap begrepen, of gaan ze ook deze maand (voor mij persoonlijk dan) weer de mist in?

1. Bodysol – Herstellende Lipbalm SOS & Orchidee Sensation Lipbalm – Beiden Full Size

Ik denk dat ik wel overal waar ik regelmatig kom een lipbalm liggen heb. Op het werk, bij m’n vriend, in de badkamer, in de auto, in m’n handtas, .. Mij kan je dus altijd plezieren met een extra lippenbalsem, op voorwaarde dat deze m’n lippen niet uitdroogt na een tijdje. In deze box zat er niet ééntje, maar zelfs twee lipbalms van het merk Bodysol. Bodysol kende ik zelf alleen nog maar van hun douchegels, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Deautybox November 2014

De ietwat roze-gekleurde Orchidee Sensation Lipbalsem (die €4,95 kost bij iU) bevat onderandere karitéboter, bijenwas en voedende oliën, wat de lippen gaat herstellen en verzorgen. De balsem is verrijkt met zonnefilters en heeft een zachte orchidee geur. De kleurloze Herstellende Lipbalsem SOS heeft dezelfde werking, maar geneest gekloofde of gebarstene lippen net iets sneller door het Aloë Vera-extract in de formule. Deze laatste kan je dus gerust eens uitlenen aan het vriendje of aan manlief zodat ook zijn lippen kiss-proof worden. Hij is ook iets goedkoper dan de Orchidee Sensation, want deze kost slechts €4,25!

2. Phyto – Phytokératine Repairing Shampoo & Ultra Repairing Mask – Beiden sample size (50ml)

Wie mijn blog-collegaatje Amy van The Pink Perfectionist volgt, weet dat de haarverzoringsproducten van Phyto bij haar hoog op de ‘holy grail’-list staan. Reden te meer om zeer enthousiast te worden bij het zien van twee haarproducten uit het Phytokératine-gamma voor droog, broos en gestresseerd haar.

Deautybox November 2014

De Phytokératine Shampoo bevat het versterkende hydraluronzuur & een keratofiller-complex, wat keratine zou moeten aanvullen in de haarvezels. Dit is een mini van 50 ml, een full-size van 200 ml is te koop voor € 13,50. Het Ultra-repairing masker bevat iets meer van deze werkzame stoffen, waardoor ze het haar echt intensief kan gaan voeden. De full size (ook 200ml) kost €24,50. Amy, this better be good!

3. Arkocaps – Biergist Tabletten voor nagels & haren – Full Size

Een beetje vreemd om zo’n tabletjes in een box te vinden, maar ook dit valt onder de noemer van ‘beauty’. Biergist capsules werken immers tegen haarverlies en zorgen ervoor dat droog en beschadigd haar weer gezonder wordt. Ook versterkt het onze nagels. Ook dit is een full-size product en is te koop voor € 9,45.

Deautybox November 2014

In de winter neem ik sowieso wat extra vitaminen, om te vermijden dat mijn weerstand er onder doorgaat. Op dit moment gebruik ik de Daily Boost van Rainpharma om mezelf op de been te houden, dus ga ik deze tabletjes toch even aan de kant houden. Eenmaal de Rainpharma-doos leeg, komen deze in de plaats. Some vitamins a day, keep the doctor away!

4. Weleda – Lavendel Ontspannings-bad – Sample Size (20ml)

Hier zal mijn vriend echt super blij mee zijn. Hij houdt van badjes nemen (zelf heb ik nog geen bad) en lavendel is met stip zijn favoriete geur. Zelf ben ik er niet zo’n fan van, dus kan ik ‘m beter aan m’n vriend geven, toch? Isn’t december the month of sharing?

Deautybox November 2014

Weleda is een merk waar ik vroeger héél veel producten van had staan in de badkamer, dus dit is zeker geen onbekende voor mij. De lavendel werkt ontspannend, waardoor jouw bad-moment net iets meer ‘relax’ zou moeten zijn dan normaal. Dit product kost normaal gezien €8,49 voor 100ml, wat ik een faire prijs vind.

5. Neutrogena – Deep Moisture Bodylotion – Sample size (15ml)

Aha, super! Een luxesample van de ‘deep moisture bodylotion’ van Neutrogena. Deze bodylotion heeft me in het verleden al meermaals gered van een schrale huid, dus ben ik erg blij om deze ‘oude bekende’ in deze box te zien zitten.

DSC_2383

Deze bodylotion is vrij uniek, vind ik. Hij houdt het vocht vast van zelfs de meest droge huid, waardoor je huid terug zacht en soepel gaat aanvoelen. Ook dringt hij echt supersnel in de huid, wat bij sommige bodylotions voor droge huid vaak niet het geval is. Een full size van 400ml kost slechts €11,95, dus opnieuw een aanvaardbare prijs, toch?

6. Dermalex – Herstellende Handcream & Cold Cream – Respectievelijk full size & sample size (15ml)

Neen, ‘t is nog niet gedaan! We zitten al aan acht verschillende producten, maar er zitten er nog twee voor me klaar. Beide producten zijn van het merk Dermalex, waar ik al veel over gelezen heb, maar nog niets van dichtbij heb gezien. Door het feit dat ik nu een full size handcrème (een full-size travel-size welliswaar ..) en een sample van de handcrème in mijn bezit heb, gaat dat snel veranderen.

DSC_2383

De Herstellende Handcrème is er eentje die Teunisbloemolie (geweldig ingrediënt, die ook al eens in deze bodylotion zat) bevat, en je handen dus een stevige vochtbarrière laat opbouwen voor een lachwekkende prijs van €2,99. Alleen van de geur ben ik niet zo’n fan.

De Cold Cream is dan weer meer m’n ding. Een cold cream is een lichaamscrème voor de droge, schrale huid waarmee we in de winter vroeg of laat gaan mee te maken krijgen. Hij bevat niet alleen teunisbloemolie, maar ook glycerine, karitéboter, bijenwas en verschillende vitamines die je huid optimaal gaan herstellen. Normaal gezien gebruik ik de Cold Cream van Avène, maar deze valt in dezelfde prijsklasse (€14,95 voor 100ml) dus is ook zeker het overwegen waard.

Am I Happy?

Hoewel de waarde van deze box nu niet bepaald hoog ligt, ben ik toch erg enthousiast over deze box. Het mag wel duidelijk zijn dat Deauty een box wilde maken die voor iedereen te gebruiken viel, en met de winter in het verschiet zijn al deze producten zeker bruikbaar! Ik ben vooral benieuwd naar de haarproducten van Phyto, al is het maar omdat Amy er zo enthousiast over was.

DSC_2383

Neen, echt, ik ben een happy panda. Zo’n boxen mogen ze meer maken! Wat vinden jullie van deze box? Zouden jullie er tevreden mee zijn?

Groetjes,

Laura

7 thoughts on “Deautybox November 2014: Deauty for iU II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *