After sun, Avène, Bo-Ho Cosmetics, Deauty, Garnier, haircare, Klorane, Lamazua, Make-up, Reinigingsdoekjes, shampoo, Unboxing, Zonnecrème

Deautybox Mei 2013Deautybox Mei 2013

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

It’s a sunny deauty-time!

De maand mei vloog weer voorbij, en voor ik het wist kreeg ik een mailtje toegstuurd met de boodschap dat mijn deautybox onderweg was. Altijd een spannend moment, want bij ons is er vaak niemand thuis, waardoor ik vaak enkele dagen langer op mijn honger moet blijven zitten. Deze week had ik echter geluk, en kon ik de avond zelf nog mijn deautybox openen. Helaas zat het ene product dat ik écht wilde (de BB-crème met zonnebescherming) er niet in.. Spijtig.. Echt spijtig! Maar goed, geen klagen!
Deautybox Mei
Deze maand stond de deautybox volledig in het teken van de (al dan niet zichtbare) nakende zomer. Veel zonnestraaltjes hebben we de laatste weken, maanden nog niet mogen ontvangen, maar wie de weersvoorspellingen wat gevolgd heeft, weet dat de volgende dagen erg zonnig zullen zijn. Plus, ik vertrek binnen een tweetal weken naar het zonnige Italie. Deze box komt dus als geroepen!

Openen jullie even mee met ons?

1. Bo-Ho Green Revolution – Terracottapoeder – 9 gr

Eindelijk nog eens een make-up product, en dan eens niet voor de ogen! Halelujah! Heel wat Deautista’s riepen op tot wat meer make-up in de box, en bij deze zijn hun gebeden verhoord. Dit terracottapoeder is gemaakt van van 100% natuurlijke producten. Voor een mooie gezonde gloed een beetje poeder aanbrengen op je voorhoofd, neus en jukbeenderen.
Full-size: 9gram - €12,96 euro
Full-size: 9gram – €12,96 euro
Zelf gebruik ik de ‘Bronze Powder Mosaic’ van Essence wanneer het weer het toelaat, maar afwisseling is altijd welkom. Ik heb’m nog niet getest, maar van zodra het weer het (definitief) toelaat, neem ik deze op in mijn make-up stash.

2. Klorane – Shampoo met haver – 100ml
Geschikt voor een gevoelige hoofdhuid, beschermt je haar, maakt het zacht en doorkambaar. Een ideale shampoo voor na het zonnen of zwemmen. Jammer genoeg vind ik niet terug of er een UV-filter in zit.. Deze werd hiervoor natuurlijk niet ontwikkeld, maar had toch leuk geweest..
Full-size: 100, aanbevolen verkoopprijs: 5,00 euro
Full-size: 100, aanbevolen verkoopprijs: 5,00 euro
Wat wel leuk is, is dat deze shampoo vliegtuig-proof is! De verpakking bevat immers slechts 100ml. Je kan’m dus meenemen in je handbagage. Handig voor mijn reis, denk je niet?

3. Avène – Herstellende after-sun lotion – 50ml
Niets belangrijker dan na het zonnen je in te smeren met een after-sun! Einde discussie. De zon is niet altijd even lief voor je huid. Je kan verbranden of je hydratatiebalans behoorlijk in de knoop leggen. Verkoeling en hydratatie na het zonnen is dus een must.
Full-size: 200ml, aanbevolen verkoopprijs: 15,70 euro
Full-size: 200ml, aanbevolen verkoopprijs: 15,70 euro
Deze after-sun van Avène kende ik niet, maar het merk is me niet onbekend. Er zat in vorige editie van Deauty immers een verstuiver voor het gelaat. Hopelijk werk deze even verkoelend? Nog niet kunnen gebruiken, wegens onvoldoende zonne-uurtjes (van mijn huid toch..) deze maand.

4. Lamazuna – Gelaatsreinigingsdoekjes – 2 stuks
Dit was het raarste product van heel de boxenreeks tot nu toe. Een reinigingsdoekje dat je kan hergebruiken? Ecologisch, dat wel, maar mijn brein kon er niet direct aan wennen. Hoe werkt het: nat maken met warm water, enkele seconden op je ogen houden en vervolgens over je hele gezicht vegen.Na gebruik kan je het doekje in de wasmachine wassen op 40° tot 90° tot wel 300 keer.
Full-size: 2 doekjes, aanbevolen verkoopprijs: 4,00 euro
Full-size: 2 doekjes, aanbevolen verkoopprijs: 4,00 euro
Ik heb deze eerlijk gezegd nog niet gebruikt. ‘t Is me nog steeds een beetje te vreemd. Ik ben verknokt op mijn MySkin reinigingsdoekjes, en heb het gevoel dat ik de verfrissing en lekkere geur te veel zou missen. Nu, ik heb ze en zal ze uiteindelijk wel eens gebruiken. Maar enkel wanneer mijn vochtige exemplaren volledig op zijn.. !

5. Garnier Ambre Solaire – Sensitive Expert+ SPF50 (50ml)
Als ik kijk naar wat er in de andere Deautyboxen zat van Garnier, ben ik enigszins wat teleurgesteld. Bij heel wat anderen zat immers de nieuwe BB-crème van Garnier, met SPF 30! Ik draag erg vaak BB-crème’s, en had dus graag ook deze eens kunnen testen. Helaas (niet dat het me zo stoort, maar ik blijf het spijtig vinden) kreeg ik een normale zonnecrème toegestuurd met factor 50+ !
Full size: 50ml - aanbevolen verkoopprijs: 11,99€
Full size: 50ml – aanbevolen verkoopprijs: 11,99€
Deze Sensitive Expert+ houdt niet enkel de UV-A stralen tegen, maar ook de UV-B stralen. Hij laat geen witte strepen na (getest en goedgekeurd!) en trekt snel in. Deze kleine flacon is volgens mij specifiek gericht op het gelaat, gezien de anderen een BB-crème kregen van hetzelfde. Deze neem ik alvast mee op reis, want als er iets is dat snel verbrandt, is het wel mijn gezicht.

Am I happy?
Dit is een moeilijke.. Het zijn stuk voor stuk leuke producten, maar door het slechte weer heb ik er heel erg weinig kunnen testen de voorbij weken. Daarom dat ook de ‘Unboxing’-post wat langer uitgesteld werd dan normaal. Ook vind ik het nog steeds jammer dat ik de BB-crème niet kreeg, maar daar ga ik nu helemaal niet meer over klagen! Dit zal wel te maken hebben met mijn huidtype (type 2) en de instellingen die op mijn Deauty-profiel staan, maar toch .. Niet slim van Deauty, want mensen die snel verbranden, hebben (normaliter) al heel wat sunblock en andere zonneproducten in de kast staan.
Unboxed May Deautybox

Over de inhoud zelf heb ik absoluut geen klagen. Ik neem het zoals het komt, en heb me nog geen enkele maand beklaagd dat ik een abonnement heb genomen! Ik ben alvast opnieuw erg benieuwd naar de volgende editie!

Wat vinden jullie van deze Deautybox? Zijn er producten die je zelf kent of gebruikt? Laat het ons hieronder weten!

Groetjes,

Laura

 

 
 

2 thoughts on “Deautybox Mei 2013Deautybox Mei 2013

 1. Hi,
  Ik kende de Deautybox niet? Leuk dus om er iets over te lezen!

  Ik vind de Lamazuna juist superleuk. Er is ook een soortgelijke glove op de markt en die wil ik al een tijdje halen, dus ik zou dat juist leuk vinden in mijn box.

  En ik ben benieuwd naar het terracottapoeder!

  liefs, Christianne

  1. Is de ‘Glossybox’ van Belgie. De enige beautybox die we hier kunnen krijgen! Misschien schaf ik me binnenkort eens eentje uit Nederland aan (heb Nederlandse familie). Als je wat terug in de tijd gaat, vind je verslagjes over de boxen tot in januari.

   Lamazuna moet ik inderdaad nog eens testen. Zo moeilijk om van m’n frisse reinigingsdoekjes af te stappen..

   Groetjes,

   Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *