Mommy

De grote vakantie: een korte foto-reportage (deel 1)

Hallo iedereen. Ik ben Laura en ik blog nog steeds op Essential Honesty! Neen, even serieus. Ik ben er nog steeds, maar door het warme weer is bloggen een klein beetje op de achtergrond verdwenen. En terecht! Het leven is meer dan alleen social media, toch? Dus ik ben heel erg blij om te zien – vooral op instagram – dat jullie ook ten volle genieten van de vakantie.

Om toch nog even een teken van leven te geven, neem ik jullie graag even mee in hoe wij onze eerste maand “grote vakantie” hebben beleefd en wat we met Aline allemaal hebben gedaan tijdens onze ‘staycation’. Misschien geeft het jullie ook nog wat extra inspiratie voor augustus?

Naar het speelplein

Misschien wel de meest evidente, maar het speelplein bezoeken is een van de leukste dingen om te doen met een kleine dreumes. Het ontspant je niet alleen na een lange werkdag, maar het zorgt er ook voor dat alle energie dat Aline nog niet kwijt is, nog even een uitweg vindt. Gevolg: een gelukkig – én moe – kindje en blije ouders. Het levert ook enkele leuke fotootjes op!

Ook het contact met andere kindjes op het speelplein doet Aline goed! Ze leert delen en communiceren met anderen, ook buiten de crèche.

Spelen in de tuin

Het makkelijkste? Spelen in de tuin uiteraard! Onze tuin is op dit moment nog vrij saai – enkel een grasperkje – maar toch probeerden we het leuk te maken voor Aline door het een en ander van ‘gerief’ buiten te zetten. Een emmer waarop ze kan trommelen, een klein waterbassin waarin ze kan ploeteren, .. . Goedkope oplossingen en een blije dreumes!

Ook papa helpen met het poetsen van zijn fiets werd een leuke middag-activiteit! Fier als een gieter is ze dan!

Naar de zee

Wij wonen in Oostkamp, een gemeente naast Brugge, waardoor naar de zee rijden een evidentie is bij mooi weer. De Belgische kust is dan wel niet mijn favoriet (ik haat zand) maar wel de dichtstbijzijnde. We waren tijdens de warme julidagen dan ook regelmatig terug te vinden aan de zee.

Vooral de onbewaakte strandzones in Wenduine, De Haan & Zeebrugge (aan de strandbar Icarus) zijn onze favoriete plekjes! Niet zo héél druk en al bij al gespaard van het massatoerisme in de zomer. Iets minder evident met kindjes misschien, maar als je ze goed in de gaten houdt en niet alleen naar het water laat gaan, blijft het voor iedereen een leuke dag.

Naar de Kinderboerderij

Is je kind zot van beestjes maar is de drukte van een zoo niet zo je ding? Dan is een ‘petting zoo’ of kinderboerderij écht wel een leuke – en vaak goedkope – oplossing voor een leuke dag. De meeste kinderboerderijen zijn gratis, hebben beestjes rondlopen die je echt kan aanraken en aaien en bieden vaak ook een heel groot speelplein aan. Ideaal ook voor verjaardagsfeestjes en playdates!

Wij gaan regelmatig naar Kinderboerderij ‘De Zeven Torentjes’ in Assebroek. Als kind ging ik er zelf ook regelmatig, dus het is héél erg leuk om nu als mama met m’n eigen kindje te gaan.

Naar het zwembad

Naast warme dagen waren er helaas ook regenachtige dagen in Juli. En als je toch al natgeregend bent, is het zwembad i-de-aal om je dag in door te brengen. Wij gaan regelmatig naar Lago Brugge St-Andries, een zwemparadijs voor elke leeftijd. Aline doet niet liever dan in het kinderbadje ploeteren en in de wildwaterbaan rondjes te draaien in haar floatie!

Hoe was jullie vakantie tot nu toe? Zijn jullie op vakantie geweest, of was het net zoals bij ons een staycation? Wat hebben jullie gedaan met jullie kindjes?

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “De grote vakantie: een korte foto-reportage (deel 1)

  1. Ziet er heel leuk uit! Wij hebben een uitstapje gedaan naar zee, naar Bokrijk zijn we geweest, we zijn gaan zwemmen, een tripje naar Valkenswaard in Nederland :-). Ook een beetje vanalles.

  2. Naaahw! Wat een super leuke foto’s en wat heb je leuke dingen gedaan. Ik moet nog 1,5 week en dan ga ik 3 weekjes naar Kroatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *