haircare, Kevin Murphy

New Hair-Routine: Double Cleansing

Let’s talk about hair! Jullie weten allemaal dat ik op een jaar honderden euro’s uitgeef aan haarverzorging zonder het te kleuren. Dat klinkt misschien gek, maar tel maar eens op hoeveel iemand die z’n haar kleurt jaarlijks spendeert aan kappersbezoeken of verzorging. Juist ja! See what I mean?

Goed ja, ik kleur het dus niet, maar verzorg het uitermate goed. Mijn routine op dit moment is zéér merkgebonden. Kevin Murphy is the name, healthy hair is his game!

Kevin Murphy

Mijn haarverzorgingsritueel is al bij al vrij simpel. Ik doe aan de ‘double-cleanse’ methode, waar ik twee shampoo’s na elkaar gebruik, gevolgd door een leave-in conditioner of een hydraterende haarspray (heel vele liefde voor de Matrix Hydrasource op dit moment). Double-cleansing van de huid was al trending, maar op het vlak van haar gebeurt het nu dus ook! En ik ben fan!

De ‘Double Cleansing’-methode komt overgewaaid uit het Oosten. Basically houdt dat in dat je eerst je haar wast met een detox- of diepreinigende shampoo, die al het vuil, alle restjes stylingproduct (droogshapoo bijvoorbeeld – een hardnekkige plakker ..) zeer grondig wegwast uit je lokken. Daarna was je je haar met shampoo die aanpakt. Klinkt allemaal logisch toch? Mijn double cleanse bestaat uit de Kevin Murphy Maxi.Wash & de Kevin Murphy Plumping.Wash! In die volgorde vanzelfsprekend.

Kevin Murphy

De Kevin Murphy Maxi.Wash ontdekte ik via Birchbox. Het staaltje overtuigde mij zodanig, dat ik het wel MOEST nabestellen! De prijs was interessant, en het effect op m’n haar onvoorstelbaar goed. Na één keer wassen is droogshampoo, haarlak, volumepoeder, .. ((you name it, it removes it) al-le-maal verdwenen! Heerlijk.

Kevin Murphy

Na het ‘reinigen’ van m’n haar, gebruik ik de Plumping.Wash om m’n haar een boost te geven. De geur is wel wat wennen (want – bleh – er zit gemberwortel in) maar de resultaten voor m’n fijne haar zijn verbluffend! Dankzij de aanwezigheid van die gemberwortel en toegevoegde rijstproteïnen krijgt m’n fijn haar een volumeboost en worden ze intens gevoed en gerevitaliseerd!

Kevin Murphy

Ik ben echt su-per tevreden over m’n routine op dit moment! In combinatie met m’n nieuwe haarborstel is m’n haar een stuk voller dan het vroeger was, zonder dat ik er een dikke laag haarlak op moet gaan spuiten.

Niets in deze post is gesponsord trouwens, just a happy customer! Ik koop m’n producten trouwens via de Birchbox website, omwille van de korting-acties die ze regelmatig organiseren. Misschien ook iets voor jou als je fijn & futloos haar hebt?

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “New Hair-Routine: Double Cleansing

  1. Klinkt als een fijne routine! Ik wissel eigenlijk vaak af, om zoveel mogelijk producten te kunnen testen… 🙂 Ik was wel altijd mijn haar twee keer na elkaar, maar dan met hetzelfde product! 🙂

  2. Het klinkt als heerlijke producten, zelf heb ik heel erg stug haar en zou ik ietswat minder volume willen, ( vrouwen hebben schijnbaar dus echt altijd iets te piepen op dat gebied 😉 )dus deze zijn niet zo geschikt voor mij…de verpakkingen zijn echt heel apart…(de vorm deed mij een beetje denken aan de elementen van een koelbox)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *