Catrice, Concealer, Yves Saint-Laurent

Concealer Issues: Yves Saint-Laurent meets Catrice

Praise the lord voor concealer! Een te kort nachtje slapen tover je moeiteloos weg en ziekte-kringen (je weet wel, die lelijke donkere zombie-kringen) worden vakkundig verdoezeld. De ene concealer is helaas de andere niet. Je vind ze in alle kleuren, vormen én prijsklassen. Mijn favoriet is de Yves Saint-Laurent Touche Eclat, maar ik weet dat deze verre van budgetvriendelijk te noemen is. I admit, €36,00 is zelfs voor mij als luxe-seut veel. Speurneus als ik ben, ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief en kwam ik terecht bij Catrice. Deze kostte mij €3,59! Waar zit het prijsverschil én is de Touche Eclat z’n meerprijs gegrond?

Battle

De verpakking is alvast in dezelfde stijl als de Touche Eclat. Waar het origineel goudkleurig is, is de Catrice Re-touch Light-Reflecting Concealer shiny-zilverkleurig. Het systeem van aanbrengen is juist hetzelfde: achteraan regel je hoeveel concealer op het kwastje komt, en zo breng je dan voorzichtig de concealer aan onder je ogen. De ene heeft een draaisysteem, en de ander een duwsysteem.

Battle

Deze Catrice-concealer is vrij romig, wat ‘m makkelijk uitsmeerbaar maakt. Minpunt daaraan is wel dat je niet moet gaan overdrijven met de hoeveelheid. Een romige concealer dekt goed, maar benadrukt sneller lijntjes dan een iets vloeibaardere concealer als de Touche Eclat. Het effect bepaal je dus volledig zelf door de hoeveelheid dat je aanbrengt. De Touche Eclat kan je bijgevolg iets makkelijker opbouwen naar dekking toe.

Battle

De Touche Eclat is ook heel wat matter in afwerking dan de Catrice-variant, waardoor het allemaal een beetje natuurlijker oogt. In dat opzicht geeft dit voor mij de Touche Eclat extra punten, want niemand wil er uitzien als een geplamuurde pop.

Wat ik ook mis in de Re-touch Light-Reflecting Concealer, is het licht-weerkaatsende effect van de concealer. Het is de bedoeling dat de concealer de huid onder je ogen oplicht, en niet gewoon bedekt met een kleurtje. Met een highlighter is dit probleem natuurlijk wél van de baan, maar als je als merk aangeeft om ‘light-reflecting’ te zijn, verwacht ik dit dan ook van een product. Opnieuw extra punten voor Touche Eclat.

Battle

Je voelt me al een beetje komen, maar voor mijn blijft de Touche Eclat mijn nummer één! De Catrice-variant is zeker niet slecht, maar ik vind ze té verschillend om echt van een alternatief te spreken. De Re-touch Light-Reflecting Concealer gebruik ik wél af en toe, maar dan in combinatie met een highlighter om hetzelfde effect als de Touche Eclat te creëren.

De YSL Touche Eclat is voor €36,00 te koop bij de parfumerie, de Catrice Re-touch Light-Reflecting Concealer voor €3,59 bij de drogisterij en zit (normaal) in het vaste assortiment!

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Concealer Issues: Yves Saint-Laurent meets Catrice

  1. Fijne review! Ik heb zelf die van YSL nog niet geprobeerd, maar ik denk dat ik die ook beter zal vinden dan die van Catrice, want die heb ik wel geprobeerd en vond ik niet zo heel fijn.

  2. Fijne vergelijking. Ik vond die van Catrice eigenlijk ook niet zo fijn. Ik heb nu die van de Hema, die is heel fijn, alleen zou ik hem nog lichter willen hebben. Tijd om nog op zoek te gaan naar aan andere haha :0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *