Clinique, Make-up

Clinique ‘Sculpting Contour’ Chubby Stick

Contouring is hot in Beautyland! Sinds Kim Kardashian haar shaping-foto op internet deelde, wil iedereen een perfect gecontoured gezicht. Zelf heb ik de trend een beetje aan me laten voorbij gaan. Ten eerste heb ik een rond gezicht (dus jukbeenderen, waar?!) en ten tweede vond ik niet echt een product dat me aansprak. Enkele maanden geleden ontdekte ik echter via een bevriende blogster – die ‘m in avant-première mocht uitproberen – de Clinique ‘Sculpting Contour’ Chubby Stick! Sindsdien was ik hopeloos op zoek naar de stick, die ik uiteindelijk moest meebrengen uit Barcelona.

Clinique Curvy Contour

Een Chubby Stick dus. An sich niet echt verschillend van de originele lip- & oogsticks, hetzij iets groter én iets platter. Hoe je zou moeten shapen met een puntige stick zou ik nu ook niet direct weten, maar goed, je hoeft ‘m dus ook niet te slijpen. Het grootste verschil met de originele ‘sticks’ is het aantal kleuren. Je hebt slechts één kleur: Curvy Contour.

Clinique Curvy Contour

Zoals je ziet op de swatch best een hevige kleur, maar eenmaal uitgeblend, valt dat allemaal best wel mee. Als je natuurlijk erg bleek bent, bouw je de kleurintensiteit best een beetje op. Ik gebruik hiervoor m’n highlighterkwast eerlijk gezegd, maar gebruik gewoon de kwast die jij ‘t beste vindt werken.

Clinique Curvy Contour

Maar goed, een hand zegt niets natuurlijk. Even kijken wat dat op m’n gezicht geeft hé? Zoals je ziet heb ik een rond gezicht, met nagenoeg géén schaduw in m’n gezicht. Daar wil ik verandering in brengen! Hier draag ik enkel een laagje foundation.

Clinique Curvy Contour

Tijd om wat jukbeenderen te toveren. Ik heb bewust de contour-stick héél hard aangezet, zodat je het resultaat op de foto héél goed kon zien. Tijdens m’n eerste poging zag je immers niets op foto, maar zag ik wel al een enorm verschil.

Clinique Curvy Contour

Dit is het resultaat van twee uitgeblende laagjes ‘Curvy Contour’. Vrij hevig dus, maar dat is enkel voor de foto. In het echt loop ik er dus wel niet zo bij hé .. Maar zie je het verschil? Ik heb zowaar schaduw in m’n gezicht! Plus, m’n gezicht lijkt véél minder rond!

Clinique Curvy Contour
Clinique Curvy Contour

Ik vind het resultaat écht prachtig. Het geeft meer dimensie aan m’n gezicht, meer kleur en ik zie er heel wat gezonder huid dan met enkel een bronzer. Ook vind ik het op dit moment (buiten het feit dat het natuurlijk erg hard is aangezet op de foto’s) een heel natuurlijk resultaat hebben, omdat ik nog een klein beetje Barcelona-vakantieglow heb!

Naast de Sculpting Contour Stick, bestaat er ook nog een Sculpting Highlight Stick! Beiden kosten ze €24,90 en zouden ze stilletjesaan verkrijgbaar moeten zijn in de parfumerie. Zelf kocht ik de mijne in Barcelona!

Groetjes,

Laura

13 thoughts on “Clinique ‘Sculpting Contour’ Chubby Stick

  1. Mooi resultaat! Zelf gebruik ik af en toe Sculpt van MAC om mee te shapen maar zo’n stick lijkt me ook wel interessant! De laatste tijd weten sticks en crèmeproducten altijd wel mijn aandacht te trekken. Ideaal voor in de zomer!

  2. Zelf gebruik ik een poederfoundation en ik merk dat cremeproducten dan niet mooi blenden. Geen idee of het hierbij het geval is?

  3. Mooi! Denk alleen wel dat ik het gewoon op mijn contour palette van Anastasia houd :p Ik ben namelijk al een ramp met cream blushes denk dat dit voor mij niet zo geschikt is haha!

    X

    1. Anastasia is hier nog niet zo héél goed verkrijgbaar, dus kan ik niet bevestigen :p ‘t Is wel heel makkelijk met deze. En geloof me, ik ben een bleekscheet hoor :p

  4. Dat ziet er goed uit, erg natuurlijk! Maar jij bent ook niet zo bleek als ik, ben nog niks gebruind haha, zou vast veel te donker voor me zijn

  5. Ohh, ik vind een contoursstick , best wel een beetje een “eng”product, ik ben altijd bang dat ik veel te veel gebruik….zelf bij een poeder heb ik dat eigenlijk al..scheitert als ik ben, op dat gebied!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *