Clinique, Oogcrème

Clinique – All About EyesClinique – All About Eyes

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

De Clinique-producten hebben mij al altijd kunnen bekoren. Vroeger gebruikte ik al met veel plezier hun 3-Stappen Huidverzorgingssysteem en hun rijk voedende lippenbalsem en over hun nieuwe nagellakjes ben ik enorm tevreden. Hierdoor bestel ik regelmatig wel iets op hun site, omdat ik weet dat in vele gevallen het product niet zal tegenvallen. Enkele weken geleden bestelde ik terug iets op hun website, en kreeg als getrouwheidsbeloning enkele leuke luxestaaltjes mee toegestuurd, waaronder één van de All About Eyes-oogcrème. Deze wilde ik al eventjes testen, dus erg mooi meegenomen, vind je niet?

Clinique All About Eyes
Deze crème kan je kopen in verschillende varianten, afhankelijk van je huidtype. Laat je dus best bijstaan door een verkoopster wanneer je niet zeker bent van je huidtype. Zo vermijd je foute aankopen. Zelf ben ik volgens het Clinique-indelingssysteem een Type 3, gecombineerde huid. Clinique hield gelukkig rekening met mijn ingevoerd profiel, waardoor ik het correcte staaltje toegestuurd kreeg.

Het product
Clinique schrijft op haar website het volgende over All About Eyes Rich: “Deze vochtrijke oogcrème helpt de zichtbaarheid van donkere kringen, zwellingen en fijne lijntjes te verminderen. Kalmeert, verzacht en beschermt dankzij een krachtige cocktail van antioxidanten en anti-irritanten. Boost de natuurlijke collageen productie. Beschermt de vochtbarrière van de huid tegen vrije radicalen.” .

Als ik eens wat minder goed geslapen heb, is dit direct zichtbaar, vooral rond mijn ogen. Dit product zou dus volgens Clinique ideaal moeten zijn voor mij.

Gebruiksaanwijzing

De huid rondom de ogen is zeer gevoellig. Het bevat immers geen talgklieren, waardoor deze sneller kan gaan uitdrogen of geirriteerd geraakt. Het is dus belangrijk dat je deze goed onderhoudt en dat je ook anders gaat smeren. Let ook op dat je dit product ALTIJD na het reinigen van je huid gaat gebruiken. Zo laat je toe dat het product voor de volle 100% zijn ding kan gaan doen.

Clinique All About Eyes Full

Hoe ga je nu te werk? Een heel kleine hoeveelheid aanbrengen met de vingertoppen van het product is zeker voldoende. Een pinktopje is ruim voldoende voor beide ogen. Na het openwrijven zachtjes op de oogcontouren inkloppen (inclusief het ooglid) tot het product volledig geabsorbeerd is. Wanneer deze volledig is geabosorbeerd, kan je verdergaan met je beautyritueel en bijvoorbeeld een concealer aanbrengen.

Eindoordeel
Ik gebruik’m nu een viertal weken (en zit nu halverwege mijn luxestaaltje), waardoor ik toch al het een en ander kan vaststellen. Over sommige beloftes had ik op echter al op voorhand mijn twijfels. De werking van de toegevoegde anti-oxidanten zijn al niet meer gegarandeerd, mits het product in een potje zit. Onder invloed van lucht/licht verliezen deze anti-oxidanten immers hun werking. Dat hield me echter niet tegen. Ook mochten ze van mij gerust een SPF toevoegen. Nu, dit gezegd zijnde, als het product zijn ding doet kan ik hier best mee leven.

De geur van deze oogcrème is heel neutraal, zoals ook bij het merendeel van het Clinique assortiment het geval is. Ze profileren zich immers duidelijk als dermatologisch merk, zonder parabenen, dus vind ik het niet meer dan normaal dat een product ontwikkeld voor de zeer tere huid rondom de ogen, parfumvrij is.

Clinique All About Eyes

 

De structuur van deze crème is crème/heel licht perzik-kleurig en heel romig van structuur. Je hebt heel erg weinig van dit product om de huid van je ogen mee te hydrateren. Zoals ik eerder al zei, is een toefje op je pink genoeg. Ik gebruik’m elke dag ‘s morgens & ‘s avonds, en zit nu na vier weken zelfs nog niet in de helft. Een énorm pluspunt!

Hij hydrateert en hij geeft de huid rondom de ogen wel een stevige opkikker, maar daar stopt het eigenlijk voor mij. De donkere kringen zijn nog steeds even aanwezig als voorheen. Jammer, voor een product dat gemaakt werd om dit tegen te gaan. Om wallen tegen te gaan zou ik’m ook niet direct aanraden. Hij verkoelt je huid wel een beetje, maar daar stopt het ook.

Ik had eerlijk gezegd toch een beetje meer verwacht van dit product, zeker naar wallen & donkere kringen toe. Zeker omdat ik weet dat dit een van dé sterproducten is van Clinique. Helemaal teleurgesteld ben ik echter ook niet. Ik zou hem bijvoorbeeld wel aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een product die de zone rondom de ogen hydrateert. Maar specifiek om donkere kringen en wallen te bestrijden? Neen..

Welk product zou jij aanraden tegen donkere kringen & wallen? Of welke producten gebruik jij om de huid rondom je ogen te beschermen? Gebruikte jij al eerder producten van Clinique? Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Groetjes,

Laura

 

2 thoughts on “Clinique – All About EyesClinique – All About Eyes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *