Body- & Skincare

Caudalie’s Grape Water

Primer sprays, fixing sprays, water sprays, sprays met SPF, .. Raak jij er nog wijs uit? Ik niet, maar gek genoeg heb ik van al deze ‘watertjes’ wel een exemplaar liggen. Behalve van de zogenaamde ‘water sprays’. Je kent ze wel, thermaal water uit een aerosol die je opsprayt om wat af te koelen tijdens een warme zomerdag of om je make-up te verwijderen. Iedereen kent het, gebruikt het wellicht ook, maar hoeveel van jullie gebruikt het zoals het moet?

Thermaal water, of water in elk geval, moet je al-tijd afdeppen na het opsprayen. De mineralen in (thermaal) water drogen immers je huid uit wanneer je ‘t niet afdept. En laat het nu net dat zijn wat ik niet zo handig vind aan deze sprays. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut niet tegen dit soort sprays, maar afdeppen na x-aantal minuten duurt me gewoon te lang. Time is money, weetjewel. Gelukkig heb ik bij Caudalie een alternatief gevonden!

Caudalie Grape Water

Het ‘Grape Water’ van Caudalie bevat het sap van net geoogste druiven. Het sap werd verwerkt in een nevel dat verlicht, verfrist en de huid hydrateert. Ik gebruik het voornamelijk om m’n make-up mee te fixeren of tijdens de warmere dagen om m’n gelaat wat af te koelen.

Anderen gebruiken het liever als toner om hun skincare een extra boost te geven, of om hun huid te verzachten voor ze hun make-up aanbrengen. Heel multifunctioneel dus, wat naast mij, ook heel wat andere bloggers wist te overtuigen. Google it, en je ziet wel wat ik bedoel.

Caudalie Grape Water

Het enige minpuntje? Het design van de fles. Wit vind ik een gevaarlijke kleur, zeker rondom make-up (hallo foundation-, concealer-, & poedervlekjes) en consoorten, dus echt esthetisch is het niet. Er is ooit eens een limited edition geweest met bordeaux accenten, en ergens vind ik het jammer dat deze niet standaard zo gebleven is. Other than that: topper, echt waar!

Ik neem deze flesjes standaard mee uit Frankrijk – waar ze een stuk goedkoper zijn – maar ze zijn uiteraard verkrijgbaar in de (online-)apotheek, waar je €11,50 betaalt voor 200ml. In Frankrijk betaalde ik €14,99 voor een double pack .. You do the math!

Groetjes,

Laura

7 thoughts on “Caudalie’s Grape Water

  1. Ik kan me voorstellen dat het heel verfrissend kan zijn zo’n spray op een warme dag. Maar ik denk dat ik dan eerder een plantenspuit zou vullen; dat is iets goedkoper.

    1. Nu, het is wel een feit dat normaal water – of het nu in een aerosol zit, onder de douche of in een zwembadje – je huid uitdroogt, dus als je zo’n producten gebruikt (ook al is het een waterspuit) moet je gewoon goed afdeppen. Anders droog je je huid alleen maar verder uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *