Bodylotion, Caudalie, Skinpharma

Caudalie Nourishing Body Lotion

Dat ik een zwak heb voor de Parapharmacie, dat heb ik jullie waarschijnlijk al duizend keer verteld, maar dat één merk in 2013 mijn hart veroverd heeft is waarschijnlijk wel nieuw voor jullie. Ik heb het over het merk Caudalie bien sûr! Tijdens onze trip in de Ardèche vorige zomer leerde ik het merk beter kennen door een local z’n Caudalie-handcrème te gebruiken en te mogen ervaren wat de Vinothérapie-producten wel allemaal kunnen doen voor je huid. Op het eind van die week kwam ik thuis met een shitload aan Caudalie hand-, lip en bodyproducten waar ik tot op heden nog steeds super tevreden over ben.

caudalie

Een product dat ik echter recentelijk leerde kennen is hun Nourishing Body Lotion met anti-oxidanten. Shame on me, maar dat ga ik nu helemaal goedmaken door jullie wat meer te vertellen over deze geweldige body lotion!

Caudalie is een Frans merk (dat niet toevallig in mijn favoriete wijnstreek ontstaan is, de Bordeaux) dat sterk gelooft in de kracht van druiven. Hun filosofie is dat net zoals bij een goede wijn, je huid door de werking van druiven met de jaren mooier en beter wordt. Caudalie zet dan ook volledig in op dit lekkere fruit! Elk product dat door hen op de markt wordt gebracht, heeft een link met de vinocultuur die in Frankrijk o-zo bekend is. De producten bevatten bepaalde natuurlijke actieve stoffen, die de huid stimuleren en een boost geven: polyfenolen uit druiven, de krachtigste plantaardige anti-oxidanten; resveratrol, afkomstig uit de wijnstokken, een bekend wondermiddeltje tegen veroudering en viniferine, een krachtige rimpelbestrijder. Krijgen jullie ook plots enorm veel zin in een glas wijn?

P1010360

Laura, FOCUS! Terug naar de body lotion! Dit schatje leerde ik kennen dankzij Skinpharma, en komt uit dezelfde lijn als mijn favoriete Caudalie lippenbalsem & handcrème. Deze producten ruiken allereerst heerlijk. Het is een zachte, wat zoetere bloemige geur die iedereen wel graag zal ruiken. De geur overheerst trouwens ook niet wanneer je de lotion aanbrengt, dus ook al is het niet volledig je ding, storend is de geur allerminst. Pluspuntje is dat hij zeer lang blijft, en je dus wéét dat het product nog steeds aanwezig is op je huid.

P1010354

De bodylotion bevat, zoals ieder product van Caudalie trouwens, alleen maar natuurlijke ingrediënten. Geen synthetische kleurstoffen en ingrediënten van dierlijke oorsprong. Ook geen parabenen aanwezig in deze lotion, dus mensen die nogal fel kunnen reageren op deze stof zitten met deze lotion best goed.  Leuk weetje: Caudalie test ook nooit op dieren.

Maar euhm, wat vindt mijn huid er nu zelf van? In de winter smeer ik mij zowel ‘s morgens al ‘s avonds in, maar is dat zelfs niet voldoende om m’n huid voldoende zacht te houden. Sommige crèmes die ik gebruik zijn soms zodanig vettig, dat ik niet het gevoel heb dat ze effectief worden opgenomen door m’n huid. Met deze lotion had ik echter het gevoel dat ik dagen aan een stuk zijdezacht was. Ook al stopte ik eventjes met smeren. Misschien zitten die anti-oxidanten daar voor iets tussen?

P1010356

Niets dan lof over dit product! Het is zeker niet de goedkoopste bodylotion op de markt, maar wanneer het iets meer mag zijn is deze zeker een aanrader. Je de caudalie voedende bodylotion voor €19,71 (250ml) bestellen bij Skinpharma

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Caudalie Nourishing Body Lotion

    1. Caudalie is inderdaad niet het goedkoopste merk op de markt, maar mensen die bijvoorbeeld geen geurstoffen kunnen verdragen in hun bodylotion (en dus bijvoorbeeld steeds naar de apotheek moeten om hun lichaamsverzorging) betalen vaak evenveel. Het is een kwestie van smaak ook natuurlijk, maar ik gebruik erg graag de producten van Caudalie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *