BB-crème, Catrice, Make-up

Catrice Alround BB Cream – BB Allround Foundation Multi-Benefit

An allrounder or nothing?
Lap, het is zo ver.. Op mijn werk komen, en plots tot een verschrikkelijk besluit komen: “Ik ben mijn make-up tas thuis vergeten, en ik blijf een heel weekend bij mijn vriend.” Ramp o ramp, wat nu!??

Bij mijn vriend zijn is natuurlijk geen ramp, en bij hem ongemaquilleerd zijn ook niet, maar weten dat ik twee dagen onder de mensen moet komen met rode plekjes in mijn gezicht ..  Neen, daar word ik toch even paniekerig van!

Gelukkig is er dicht bij mijn werk een filliaal van Kruidvat en liep ik daar even snel binnen! Ik had mezelf twee doelen vooropgesteld: niet veel geld uitgeven & iets meebrengen die van alles een beetje doet.Na wat gesnuister kwam ik buiten met de Allround BB-crème van Catrice, benieuwd wat ik er van vond?

Het Product
Ik heb geen probleem met het merk Catrice. Andere bloggers doen soms wat neerbuigend over de wat goedkopere merken, maar ikzelf heb met deze producten nog nauwelijks last gehad. Ik hoopte dan ook dat dit met deze Allround BB-crème ook het geval was.

Catrice Alround BB-crème
Volgens de verpakking zou deze BB-crème niet alleen een 6-in-1 (het reguleren, hydrateren en beschermen van de huid, het corrigeren en verhelderen van de teint en het verhullen van onzuiverheden) werking hebben. Er werd dus ook aan de gezondheid van onze huid gedacht. Deze BB-crème bevat immers een SPF van 30, waardoor je huid beschermd wordt tegen de schadelijke effecten van de zon.

Product op je huid
Wanneer je het product op de huid aanbrengt voel je dat deze BB-crème toch meer neigt naar een foundation. Maar, is het dan wel nog een BB-crème?

Catrice Allround BB-crème

Daarvoor ging ik even neuzen in de ingredientenlijst, waar de meeste van de ingrediënten is vooral meer foundation-gericht zijn en bijna geen, buiten glycerine en amandel olie, verzorgende bestanddelen in. Deze BB Cream neigt dus meer naar een foundation dan naar een volledige dagverzorging. Het is dus echt wel nodig dat je je gewone dagcrème onder deze BB-crème aanbrengt.

Mijn huid ziet er wat rood uit, op mijn wang zie je wat onzuiverheden, en onder mijn ogen zie je wat sproetjes
Mijn huid ziet er wat rood uit, op mijn wang zie je wat onzuiverheden,
en onder mijn ogen zie je wat sproetjes

Hier draag ik geen make-up of BB-crème

Na

Hier draag ik er wel! Hoewel het licht hier anders zat (en hierdoor de foto wat lichter uitvalt, want helaas ben ik geen professionele fotografe .. ) kan je duidelijk zien dat alle roodheid gemaskeerd werd en dat onzuiverheden al het ware weggetoverd worden. Wat je niet zo duidelijk kan zien op de foto, is dat deze BB-crème ontzettend hard glanst. Toen ik’m voor de eerste opdeed was ik hier niet op voorzien, en heb dus enorm moeten bijpoederen. Voor mij toch wel een nadeel..

Al bij al ben ik best tevreden hoor over deze BB-crème, al vind ik dat je voor een klein beetje meer geld beter dekkende en minder glanzende BB-crèmes kan kopen, zoals bijvoorbeeld de ‘Miracle Skin Perfector’ van Garnier (kost €9,99 in de drogisterij, en dus 3 euro meer dan deze van Catrice). Dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur natuurlijk.

Toch goed geprobeerd Catrice! Ik ben nog steeds gek op je, maar met deze BB-crème toch niet echt gelukkig..

Welke BB-crème gebruik jij? Of draag je liever iets anders op een doordeweekse dag? Deel het met ons door een reactie achter te laten! Your comments make me happy!
 

Groetjes,

Laura

 

1 thought on “Catrice Alround BB Cream – BB Allround Foundation Multi-Benefit

  1. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een BB-crème gekocht, omdat ik niet precies wist wat het deed voor je huid. Momenteel gebruik ik enkel de tinted moisturizer-dagcrème van Essence (jaja, budgetshopper gespot!) en ik ben er wel tevreden mee. Maar misschien laat ik me wel verleiden tot het kopen van een BB-crème. Bedankt voor de tips, Laura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *