Bumble & Bumble, Haarspray, haircare

Bumble & Bumble Thickening HairsprayBumble & Bumble Thickening Hairspray

Jullie weten het misschien niet, maar van nature heb ik erg fijn en futloos haar. Dit gegeven probeer ik al te vaak te omzeilen door het gebruik van volumemousse & haarspray en door het touperen van m’n haar. Omdat ik nooit echt volledig tevreden ben, ga ik vaak op zoek naar nieuwe producten. Zo las ik enkele weken geleden op een blog over de Bumble & Bumble Thickening Hairspray.

P1010165

Jullie weten het misschien niet, maar van nature heb ik erg fijn en futloos haar. Dit gegeven probeer ik al te vaak te omzeilen door het gebruik van volumemousse & haarspray en door het touperen van m’n haar. Omdat ik nooit echt volledig tevreden ben, ga ik vaak op zoek naar nieuwe producten. Zo las ik enkele weken geleden op een blog over de Bumble & Bumble Thickening Hairspray.

P1010165

Over het merk Bumble & Bumble had ik al veel gelezen op andere blogs. Bumble and Bumble is een merk uit New York, dat is opgericht door haarstylisten die voor catwalk shows niet de juiste producten konden vinden om deze te creëren. In Amerika zijn er héél wat bloggers & celebs die bij het merk zweren, en ook hier in België hebben ze heel wat fans. Net omdat er heel wat andere blogs over dit product hebben geschreven, wilde ik het wel eens uitproberen. Wat me wél afschrok was de prijs, want €27 euro voor 250ml is wel ver-schrikke-lijk veel. Gelukkig sprong ik bij Cosmeticary binnen op het juiste moment, want uiteindelijk had ik voor €35 deze Thickening Hairspray & een shampoo mee naar huis! Let’s do this!

P1010167

Het lijkt misschien een klein flesje, maar je hebt eigenlijk niet zo veel van de spray nodig om een mooi effect te bekomen. Je gebruikt het het beste op nat of vochtig haar. Spray het goedje op de haarwortels (vooral bovenaan, want daar heb ik het meeste last van het pannekoek-effect) en ga er eens goed met je vingers door. Daarna droog ik m’n haar ondersteboven voor maximaal volume. Het feit dat dit een spray is en geen aerosol vind ik een pluspunt. Ik heb altijd het gevoel dat een aerosolspray echt te veel en te kwistig sprayt. Maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk.. Eenmaal droog breng ik aan de wortels waar het effect nog niet 100% is nog een spray of twee aan. Dan nog even bijdrogen en huppakéé!

Het effect is duidelijk zichtbaar bij mij, maar zo goed als niet voelbaar in je haar. Het maakt je haar niet crispy, vet of plakkerig, maar laat een soort van .. ja, hoe zal ik het zeggen.. Je haar heeft precies veel meer grip. Vergelijk het met het effect van volumepoeder, maar dan zonder het plakkerige. Plus, je haar wordt er ook niet wit van. Bij volumepoeders en sprays heb je vaak een witte waas die achterblijft. Hier dus niet!

P1010169

Het effect is tot twee dagen na het wassen zichtbaar, maar natuurlijk is het haar net na het drogen op zijn poofy-hoogtepunt. Ik heb me de aankoop zeker nog niet beklaagd, maar het is nog geen holy grail! De prijs ligt me toch iets te hoog voor de kleine meerwaarde dat het maar heeft tegenover m’n vorige producten. Maareuh, het is natuurlijk wel wat extra luxe in je kast, niet? 😉

Kende jij Bumble & Bumble al? Gebruikte jij al eens iets van het merk?

Groetjes,

Laura

PS: ik postte per opzet geen voor & na foto, omdat ik het moeilijk vind om jullie te overtuigen op basis van een foto. Ik vond het effect niet genoeg zichtbaar op de foto’s, terwijl het in het echt een wereld van verschil maakt. Jullie zullen me dus maar moeten geloven op m’n woord.

Over het merk Bumble & Bumble had ik al veel gelezen op andere blogs. Bumble and Bumble is een merk uit New York, dat is opgericht door haarstylisten die voor catwalk shows niet de juiste producten konden vinden om deze te creëren. In Amerika zijn er héél wat bloggers & celebs die bij het merk zweren, en ook hier in België hebben ze heel wat fans. Net omdat er heel wat andere blogs over dit product hebben geschreven, wilde ik het wel eens uitproberen. Wat me wél afschrok was de prijs, want €27 euro voor 250ml is wel ver-schrikke-lijk veel. Gelukkig sprong ik bij Cosmeticary binnen op het juiste moment, want uiteindelijk had ik voor €35 deze Thickening Hairspray & een shampoo mee naar huis! Let’s do this!

P1010167

Het lijkt misschien een klein flesje, maar je hebt eigenlijk niet zo veel van de spray nodig om een mooi effect te bekomen. Je gebruikt het het beste op nat of vochtig haar. Spray het goedje op de haarwortels (vooral bovenaan, want daar heb ik het meeste last van het pannekoek-effect) en ga er eens goed met je vingers door. Daarna droog ik m’n haar ondersteboven voor maximaal volume. Het feit dat dit een spray is en geen aerosol vind ik een pluspunt. Ik heb altijd het gevoel dat een aerosolspray echt te veel en te kwistig sprayt. Maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk.. Eenmaal droog breng ik aan de wortels waar het effect nog niet 100% is nog een spray of twee aan. Dan nog even bijdrogen en huppakéé!

Het effect is duidelijk zichtbaar bij mij, maar zo goed als niet voelbaar in je haar. Het maakt je haar niet crispy, vet of plakkerig, maar laat een soort van .. ja, hoe zal ik het zeggen.. Je haar heeft precies veel meer grip. Vergelijk het met het effect van volumepoeder, maar dan zonder het plakkerige. Plus, je haar wordt er ook niet wit van. Bij volumepoeders en sprays heb je vaak een witte waas die achterblijft. Hier dus niet!

P1010169

Het effect is tot twee dagen na het wassen zichtbaar, maar natuurlijk is het haar net na het drogen op zijn poofy-hoogtepunt. Ik heb me de aankoop zeker nog niet beklaagd, maar het is nog geen holy grail! De prijs ligt me toch iets te hoog voor de kleine meerwaarde dat het maar heeft tegenover m’n vorige producten. Maareuh, het is natuurlijk wel wat extra luxe in je kast, niet? 😉

Kende jij Bumble & Bumble al? Gebruikte jij al eens iets van het merk?

Groetjes,

Laura

PS: ik postte per opzet geen voor & na foto, omdat ik het moeilijk vind om jullie te overtuigen op basis van een foto. Ik vond het effect niet genoeg zichtbaar op de foto’s, terwijl het in het echt een wereld van verschil maakt. Jullie zullen me dus maar moeten geloven op m’n woord.

4 thoughts on “Bumble & Bumble Thickening HairsprayBumble & Bumble Thickening Hairspray

  1. Oh waw! Ik had hier eerlijk gezegd nog niets over gehoord maar ik ben nu wel héél erg benieuwd! Ik had vroeger een mooie bos maar ik stijl mijn haar echt al jaaaren en daardoor wordt m’n haar dunner en futlozer vind ik. Het is alleen wel een beetje aan de duurdere kant…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *