Make-up

BoHo Lipstick in ‘Vanilla Fraise’

Wanneer milieuvriendelijkheid, dierenwelzijn en natuurlijke ingrediënten doorslaggevende factoren zijn bij het aankopen van cosmetica, dan is Boho zeker een merk voor jou! Zelf ken ik al een tijdje. Hun bronzer zit al twee jaar standaard in m’n make-up routine, en ik zie het merk regelmatig voorbij komen op blogs die voornamelijk schrijven over natuurlijke cosmetica.

Mochten jullie zich nog het artikel van de bronzer herinneren, weten dat niet alleen het product zelf natuurlijk is, maar ook de packaging. De verpakkingen van Boho zijn immers gemaakt van gerecycled papier en plastic en daarom kan je de verpakking, nadat het product op is, ook gewoon recyclen. Als lipstickfanaat stond ik te springen om eens een lipstick van het merk uit te proberen, die ik vandaag aan jullie wil showen!

Boho Lipstick

Meet ‘Vanilla Fraise’, een naam die intrigeert. Ik wist niet goed wat ik me er bij moest voorstellen, maar het stickertje met ‘402’ verraadde al een beetje wat ik moest verwachten van deze lipstick. Of niet? Deze lipstick is eerder transparant, waardoor het kleurtje die je aanbrengt toch eerder subtiel is.

Maar, hoe weet je dan wat te verwachten? Wel, BoHo verdeelt z’n lipsticks onder in ‘matte’ & ‘pearly’ finishes, die op hun beurt dan nog eens onderverdeeld worden in ‘transparent’ & ‘covering’. Swatchen of héél goed de productbeschrijving lezen is hier dus de boodschap. ‘Vanilla Fraise’ is én pearly, én transparant.

Benecos Lipstick

Maar wat dan met de ingrediënten, want dat is toch iets essentieel voor een ‘natuurlijk’ merk? Wel, de formule is verrijkt met heel wat 100% natuurlijke ingrediënten, zoals abrikozenolie, grapefruitolie en rozenbottenolie zodat de lipsticks lekker zacht aanvoelen op je lippen en ze niet gaan uitdrogen. Een beetje een verijdelde lipbalm misschien, maar dan eentje met een wat heftigere kleur. Bij de ‘subtiele’ kleuren ga je niet echt heel veel verschil zien met je gewone lipkleur.

Benecos Lipstick

De kleur blijft ongeveer een tweetal uur zichtbaar. Door z’n lichte en voedende textuur had ik wel verwacht dat de kleur snel zou gaan vliegen zijn. Aan de ene kant wat jammer misschien, maar je lippen zullen des te gelukkiger zijn wanneer je ze regelmatig met het ‘lekkers’ verwent die in deze lipsticks zit.

Benecos Lipstick

‘t Is eens iets anders dan wat ik normaal draag, maar deze draag ik toch verrassend dikwijls eerlijk gezegd. Zeker op dagen waar ik eigenlijk geen make-up hoef te dragen komt deze lipstick steeds meer in de buurt van m’n lippen. Het kan niet elke dag een matte-lip-knalkleur zijn hé? Plus, m’n lippen zijn blij om in wat kouder weer af en toe eens verlost te zijn van die matte lipsticks, denk ik!

Mijn exemplaar van deze BoHo lipstick komt van bij Solobiomooi, waar je voor dit product van 3,5gr €9,95 betaalt. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten.

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “BoHo Lipstick in ‘Vanilla Fraise’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *