Anti-acné, The Body Shop, Tips & Tricks

The Body Shop – Tea Tree Oil

Herinneren jullie nog het evenement van The Body Shop waar ik enkele maanden geleden werd opgemaakt? Ik kreeg toen de opmerking van Marlies dat ik enorm veel last had van hormonale puistjes en bultjes. Niets nieuws onder de zon, want ik weet al langer dan vandaag dat mijn pil de oorzaak is van alle puistjes-kwaad, maar hoe ik ze onder controle kon houden wist ik nog niet. Marlies wist echter raad, en raadde mij aan om één van The Body Shop’s bestsellers (toch voor mensen met een onzuivere huid) aan te schaffen in de strijd tegen deze ongewenste gasten. Na de workshop wandelde ik dan ook buiten met deze flacon met pure  Tea Tree Oil. Maar euhm, c’est quoi ca?

Tea Tree Oil 1

Pure Tea Tree Oil is (obviously ..) een olie die afkomstig is van de tea tree (theeboom). Deze boom groeit tot nader order alleen maar in het verre Australië en Afrika. De olie in dit flesje is trouwens afkomstig uit bomen die gekweekt worden aan de voet van Mt Kenia! Voor een paar druppels olie zijn er al gauw kilo’s tea-tree-bladeren nodig, waardoor het een vrij ‘zeldzaam’ goedje is. Geen pretje voor diegenen die de bladeren moeten verzamelen, maar dat helemaal terzijde natuurlijk. De werking van de tea tree werd eeuwen geleden per toeval ontdekt door de Aboriginals. Ze behandelden toen al veel voorkomende huidaandoeningen en -ontstekingen met olie van de theeboom. Ze ontdekten immers dat de olie heel veel verschillende soorten bacteriën doodt en dat het je imuunsysteem een opkikkertje geeft. Voor dit laatste zou ik echter het product dat ik review niet gebruiken, omdat het uitsluitend bedoeld is voor cosmetisch gebruik. Ye be warned!

Marlies raadde mij aan om een klein druppeltje aan te brengen op een beginnend of in-de-weg-staand puistje. De olie zou de bacteriën moeten aanvallen die puistjes veroorzaken en bijgevolg de boosdoeners sneller van je huid doen verdwijnen. Daarnaast vertelde ze me ook dat deze olie ook helpt het bij insectenbeten, kleine zweertjes, wratjes én .. verkoudheden! Doe en paar druppeltjes in een kommetje met heet water en snuffelen maar! Byebye verkoudheid!

Tea Tree Oil

Zo gezegd, zo gedaan. Een puistje vinden onder m’n kin is nu geen titanenwerk, dus diezelfde avond nog kon ik de Tea Tree Oil al eventjes uittesten. In het begin merkte ik eigenlijk geen verschil, wellicht omdat het puistje toch al over z’n hoogtepunt heen was. Ik bleef in eerste instantie dus achter met een ‘meh’-gevoel.. Jammer, want had er zoveel van verwacht. TOT.. Ik een gigantische outbreak had juist voor de feestdagen! Holy Moly, wat was dat verschrikkelijk. In een vlaag van paniek haalde ik het kleine flesje terug boven en begon al m’n puistjes aan te stippen, want zo wilde ik écht niet gaan tafelen. En wat bleek..

Na twee dagen waren alle puistjes al aan het wegtrekken, terwijl ze anders toch wel bijna een week rondhangen onder mijn kin. Wauw, hoe kon ik deze flacon zo lang in mijn shuif laten zitten? Nu gebruik ik m’n olie echt regelmatig, zeker wanneer ik na een lange dag plots ergens een opkomend puistje spot! Aanbrengen is erg makkelijk. Ik druppel een klein beetje olie op een oorstokje en stip alle snoodaards aan.

P1010310

Met het product doe je erg lang, want je hebt echt niet meer dan een druppeltje nodig om meerdere puistjes het zwijgen op te leggen! Zelfs een regelmatige gebruiker als ik zit nu nog niet in 1/5 van het flesje. Alleen de geur moet je wat gewend raken. Het is een erg sterke geur die je ogen soms wat kunnen irriteren, maar als je de gebruiksaanwijzing volgt en alles uit de buurt houdt van katjes, honden en kleine koters, kan er niets gebeuren.

The Body Shop heeft een heel gamma waarin deze olie in verwerkt werd. Een reinigingsgel, een tonic, een dagcrème, een blemish stick, .. noem maar op! Deze pure Tea Tree Oil (10ml per flacon) kost €9,00.

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “The Body Shop – Tea Tree Oil

  1. ik heb ooit de concealer stick van deze collectie gehad,maar denk wel dat de olie sneller werkt,omdat hij ‘puurder’ is.en je komt er waarschijnlijk ook een pak langer mee toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *