Personal, Style

Body Positive: Iedereen bikiniproof, ook in maatje 42!

Hoewel héél wat onder jullie uitkijken naar de zomer, is het voor een groot deel van de vrouwen een tijd van body-stress en dito onzekerheid. Ook voor mij, want mijn lichaam is allesbehalve bikini-proof. Striemen, cellulitis, zwaardere bovenarmen en zelfs een buikje. Maar goed, doorheen de jaren heb ik m’n lichaam leren aanvaarden én mezelf naar m’n lichaam te kleden.

In tijden waar bodypositivity enorm gepromoot wordt, is er echter nog nooit zo veel bodyshaming geweest. Iedereen heeft online wel een mening over iedereen, en het steeds meer voorkomen van instagram-picture-perfect poses en photoshopped foto’s in dromerige locaties maken het voor mensen met een voller lichaam meer zeker niet makkelijk. Hoe veel mensen zitten er door een ongevraagde mening van een ander niet slecht in hun vel? Been there, wees maar zeker .. Pas op, want nu wordt het wel héél persoonlijk ..

Hunkemuller

Zelf heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met mijn lichaam. Op m’n veertiende woog ik ver boven de 90 kilo, en toen al mijn vriendinnen goed in de markt begonnen te liggen bij de jongens, was ik altijd ‘de dikke’ die aan de kant moest staan toekijken. Een vriendin van iedereen, maar niet dé vriendin van één iemand.

Hunkemoller

Op m’n vijftiende brak er echter iets in mij, en besloot ik er iets aan te doen. Ik at niet alleen gezonder, maar vooral minder. Op den duur at ik soms helemaal niet meer, want hey, ik had toch vetreserve genoeg hé? Op m’n 16e ging ik echter wat te ver in mijn afvalrace, en toen ik 58 kilogram woog zat ik eigenlijk nog slechter in m’n vel dan vroeger. Randje depressief zelfs, en het woord boulemie is ook wel een paar keer gevallen .. Van het ene uiterste in het andere zoals ze zeggen ..

Long, dramatic story short: nu weeg ik ergens tussen de 60 en de 70, eet ik wat ik wil maar met mate, geniet ik van het leven en probeer ik zo goed mogelijk m’n lichaam te accepteren hoe ‘t is. Je hebt er maar eentje, en ik denk dat ik niet moet wakker liggen ‘s nachts van wat iemand die ik niet ken van mij denkt? Maar goed, ‘t was een lange weg om tot deze denkwijze te komen.

Hunkemoller

Toen ik op m’n zestiende voor’t eerst in mijn leven mijn bikini kocht – bij Hunkemöller trouwens, de enige plaats waar ik altijd mijn goesting vind omwille van hun breed assortiment – was ik dan ook héél onzeker. Totaal onterecht, want eigenlijk hé beste lezer, is mijn lichaam één dapper ‘litteken’ van toen ik mezelf als veertienjarige nog troosteloos in een maatje 48 moest wurmen om toch maar niet bij de allergrootste maten te moeten gaan winkelen .. Dit is MIJN lichaam, en daar mag ik best trots op zijn.

Hunkemuller

Als ik op zoek ga naar een bikini, ga ik niet voor ‘camoufleren’ maar wel voor flatteren. Mijn ‘conference-peer’ figuur flatteer ik graag door een iets lager broekje zoals deze, zodat de focus op m’n taille valt. Om m’n ‘zwaardere’ boezem de ondersteunen, kies ik dan weer voor een haltermodel met voorgevormde cups. Zo zit het hele zaakje stevig en heb ik niet het gevoel met twee theezakjes loop te paraderen. En het ‘Doutzen’ strandjurkje erbovenop om het af te maken. Jup, ik blijf na 10 jaar trouwe fan van Hunkemöller.

Twijfel je zelf welk model je ‘t beste staat, vraag dan zeker eens wat hulp in de winkel. Niemand gaat graag onzeker door het leven – en dat weten de verkoopsters ook wel – dus doe ‘t gewoon. Ik ben er zeker van dat er voor jouw lichaam ook een mooie bikini of badpak bestaat! Want, als ‘t voor mij lukte, lukt het voor iedereen!

Je ziet, ik ben absoluut géén instafamous-poser – stijf van de zenuwen eerlijk gezegd – zoals je ziet, maar stiekem ben ik best trots op deze foto’s. Nooit gedacht dat ik deze met jullie zou durven delen .. Zo zie je maar, voor iedereen bestaat er een bikini! Ook in maatje 42!

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Body Positive: Iedereen bikiniproof, ook in maatje 42!

  1. Wat een inspirerend artikel Laura! Je ziet er nu in ieder geval geweldig uit, met of zonder bikini! 😉 Ik ben zelf ook de magerste niet maar koop wel altijd een bikini met langere top die mijn buik bedekt en ook een langer broekje. Deels uit onzekerheid en omdat ik mij er niet op mijn gemak in voel anders maar ook deels door mijn zonneallergie. Deze krijg ik ook op mijn buik, dus hoe meer er bedekt is, hoe beter voor mijn huid 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *