Bio-Oil, Tips & Tricks

Bio-Oil’s Beauty Secrets

Wie mij kent kan het misschien moeilijk geloven, maar rond mijn 14e woog ik zo’n 94kg. Los van de onzekerheid en het lage zelfbeeld dat zo’n gewicht met zich meebrengt, had ik ook enorm veel last van striae, die niet zomaar verdwenen toen ik de strijd aanbond tegen de kilo’s. Mijn partner in crime was toen niet alleen sporten en een low-fat dieet, maar ook Bio-Oil om van mijn striae af te raken. Ik ken de heilzame werking van dit product dus maar al te goed.

Bio-Oil

Bio-Oil staat dus voornamelijk bekend om haar magische werking om striae, littekens & ouderdomsverschijnselen te behandelen én om haar niet-vettige textuur. De Zuid-Afrikaanse olie bestaat al ruim tien jaar en is in 14 landen het best verkochte product tegen littekens. Onlangs kreeg ik echter een uitnodiging voor een workshop met Bio-Oil in de hoofdrol, want blijkbaar kan deze olie véél meer dan ik oorspronkelijk zelf wist. Ik kreeg een heleboel tips & tricks mee, waarvan ik er vier met jullie wil delen!

Wist je dat je Bio-Oil kan gebruiken ..

.. als make-up verwijderaar?

Olie gebruiken om je make-up te verwijderen is niet zo héél gek denk ik? Heel wat merken hebben een cream-to-oil make-up verwijderaar in het assortiment zitten én hoeveel onder jullie hebben een oogreiniger op basis van olie in de badkamer staan? Helaas zijn de additieven in dit product niet altijd even vriendelijk voor een vette of gevoelige huid, waardoor veel mensen ze laten links liggen.

But I’ve tried it, and I love it! And believe me, ik ben met mijn gemengde huid nogal een zindelijke op dat vlak. Bijkomend voordeel is dat deze manier van demaquilleren de genezing van mijn acné-littekentjes bevordert.

Bio-Oil

Hoe:
Twee druppeltjes Bio-Oil verwarmen tussen je vingers of je handpalmen, en zachtjes inmasseren op je huid en op je wimpers. Je kan sceptisch zijn hierover (ja, ik was het ook hoor op het moment zelf!) , maar probeer het zelf en judge later! Je huid is gereinigd, en totaal niet vettig achteraf!

.. om een ‘bonne-mine’ look te creëren?

De meest frappante toepassing moet toch wel deze zijn. Heel wat vrouwen, waaronder ondergetekende, gebruiken een highlighter om het ‘glow’ effect van een gezonde huid na te bootsen. Wel, dat kan ook met deze olie. Niet dat je nu direct al je highlighters de deur uit moet gaan gooien, maar deze olie geeft wel een prachtig effect wanneer je voor een nude-look kiest, zonder er als een discobal bij te lopen.

Hoe:
Opnieuw een druppeltje Bio-Oil verwarmen tussen je vingers , en zachtjes deppen op je huid waar je normaal highlighter aanbrengt. Je make-up wordt op slag een stuk minder poederig, en je gezicht krijgt een natuurlijke glow. Aanrader!

.. om je huid te herstellen na een heerlijke saunabeurt of warm bad?

Hoe heerlijk en ontspannend een dagje sauna of een warm bad ook mag zijn, het is écht niet goed voor je huid. Warme temperaturen werken uitdrogend, dus je moet je huid zeker terug hydrateren nadien. Ook hier kan Bio-Oil je een handje helpen.

Bio-Oil

Hoe:
Meng kalkvrij water (dus niet zomaar uit de kraan, want kalk droogt verder uit ..) met een beetje Bio-Oil in een vernevelaar, en sprayen maar! Je zal merken dat je huid lekker zacht is en niet meer droog zal aanvoelen. Ook aan te raden als je een lange rit in de auto of het vliegtuig voor de boeg hebt!

.. om je wenkbrauwen & wimpers te doen stralen?

Wenkbrauwen die gezond lijken, openen direct je blik en geven een frisse uitstraling. Door een beetje Bio-Oil aan te brengen gaan ze glanzen en worden ze gevoed. Het effect is echt leuk, zeker als je gewend bent om je wenkbrauwen onder handen te nemen. Ook wimpers kan je extra voeden door wat Bio-Oil aan te brengen. Ook zorgt de olie ervoor dat je mascara niet gaat klonteren!

Eve's Kiss

Toch even duidelijk maken dat dit géén reclamepost is voor Bio-Oil! Ik heb ZELF jarenlang dit product met veel liefde gebruikt, en leerde nu plots al deze toepassingen kennen. Just merely spreading the love you know ..

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Bio-Oil’s Beauty Secrets

  1. Wat leuk! Ik wist niet dat je het voor die dingen ook kon gebruiken. Ik heb zelf ook een potje Bio-oil maar ik weet niet of ik echt vind dat het helpt voor mijn littekens. Ik heb het al een hele poos niet meer gebruikt, maar na deze post denk ik dat ik het toch weer ga proberen! 🙂

    1. Zeker doen! Ik wist gewoonweg niet wat je er allemaal mee kon, behalve ‘smeren’ ! Van de ‘bonne mine’-toepassing ben ik intussen super grote fan! Bye bye hightlighters!

  2. Ik heb ‘m ooit aangeschaft naar aanleiding van positieve verhalen op internet. Echter nooit gebruikt omdat ik later pas las dat er paraffine in zit. Daar ben ik geen voorstander van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *