Body- & Skincare

Belgian Brand: Discovering Copaïba Nature

In het verleden heb ik jullie al enkele volledig Belgische merken laten zien, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds heel veel producten van gebruik. Denk maar aan Rainpharma, Self en Les Couleurs de Noir, die je onlangs nog zag voorbij komen in enkele artikelen! Vandaag wil ik jullie echter aan een ander – nog niet zo héél bekend – merk voorstellen: Copaïba Nature.

Copaiba Nature

Ergens diep in de Walen werd in 2007 Copaïba geboren, geesteskind van apotheker Gaëtan Milis en chemicus Delphine Roberti. Hoewel ze uit een heel verschillende branche kwamen, hadden ze één ding gemeen: een interesse en passie voor natuurlijke ingrediënten én hoe die nuttig te maken voor je huid. Want, net zoals bij Self, vonden zij hun heil niet in het assortiment van de gangbare merken.

Maar goed, wat de producten écht onderscheidt van de andere (natuurlijke merken) zijn haar buitengewone efficiëntie – de zeer hoge 1.10.100 indexen in de formule – van haar formules en unieke geursensaties. Iets wat ik bij Rainpharma ook al zo wist te apprecieren. Bijgevolg zijn alle producten van Copaïba vrij van parabenen & siliconen én zonder synthetische geuren. Perfect voor mijn parfum-gevoelige huid!

Copaiba Nature

Copaiba Nature

Ik testte drie producten van Copaïba uit deze zomer: de ‘Baisers de Rose Coco’ body lotion, de ‘Fleur de Pommier’ douchegel – neen, géén handzeep – én de überhandige zonneverzorging ‘Le Parfum des Vacances’.

Over de body lotion en douchegel – met de heerlijkste geur van deze zomer! – niets dan lof van mijn gevoelige huid, maar het is vooral de ‘Le Parfum des Vacances’ die de show steelt. Deze emulsie zit vol ‘Biosoline-complex’ die je huid voorbereidt op de zon, zodat je sneller bruint, geen last krijgt van zonne-acné (hoera!) en die je huid beschermt tegen vrije radicalen. Een ideale aanvulling op mijn routine, want die zonne-acné .. Tja .. Die heb ik!

Copaiba Nature

Misschien niet de meest spannende verpakkingen op de markt, maar wetende dat de producten eigenlijk in-house gemaakt worden op vrij kleine schaal vind ik dat juist vrij authentiek. Het maakt het hele bio- & natuurgebeuren nét dat tikkeltje ‘echter’, niet?

De producten van Cobaïba zijn te koop bij online-apotheek Newpharma. Neem zeker eens een kijkje, want hun assortiment is verrassend groot!

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *