haircare

Beauty-Bin #6: The Hair Edit

Zijn we niet allemaal een beetje nieuwsgierig naar wat een ander zoal gebruikt van make-up & verzorgingsproducten? Ik had de vervelende gewoonte om eigenlijk alle ‘restjes’ op te sparen wanneer ik geen back-up van een product had staan, maar omdat je nu eenmaal ooit eens het product moet opmaken, besloot ik deze rubriek in het leven te roepen. Niet alleen geef ik jullie zo een kijkje in mijn beauty-‘vuilnisbak’, maar ik ga er effectief méér producten door opmaken! Win-win, niet?

Beauty Bin 6

Deze keer heb ik echt ontzettend veel haarproducten opgemaakt, dat ik er een apart ‘Beauty Bin’ artikel aan wilde wijden! Ik had voor mezelf besloten dat ik géén nieuwe flessen shampoo mocht openen, zo lang er nog flacons vol restjes in de kast of douche stonden. M’n vriend heeft hier natuurlijk ook wel z’n steentje in bijgedragen – want let’s face it, ‘t is niet dat ik elke dag m’n haar was – om deze hoeveelheid haarproducten op te maken! Benieuwd?

Garnier Ultra Doux ‘Geheim van Honing’ Shampoo


Misschien verrassend voor velen, maar ook iemand met een voorliefde voor dure haarverzorging, gebruikt merken uit de drogisterij. Na heel wat positieve reviews gelezen te hebben over de nieuwe haarverzorgingslijn van Ultra Doux, besloot ik ze ook eens een kans te geven. Ik koos voor deze ‘Geheim van Honing’, ontwikkeld voor breekbaar & kwetsbaar haar.

Salvatore Ferragamo

Voor z’n prijs is deze shampoo zéker niet verkeerd. M’n haar is zacht, licht gevoed én het ruikt enorm lekker! Ik merk wel dat ik deze shampoo moet gebruiken met een vnoedende conditioner of haarmasker, maar dat ligt eigenlijk meer aan m’n haar dan aan deze shampoo denk ik. Groot pluspunt is dat deze shampoo vrij is van parabenen! Ideaal voor mensen die gaan voor de ‘low- of no-poo’-haarverzorgingsmethoden!

Andrélon Perfecte Puntjes Haarmasker


Bij far het beste haarmasker in de drogisterij, deze ‘Perfecte Puntjes’ van Andrélon. Ik ben er enorm zuinig op geweest, omdat het al een tijdje geleden was dat ik in de Etos of een Nederlands filiaal van Kruidvat moest zijn en ja, je raadt het al: deze lijn is tot op heden niet verkrijgbaar in België… Drommels!

Beauty Bin 1

Nu wist ik dat ik binnenkort nog eens in de omgeving van Sluis – een stadje in Zeeland, waar heel wat Belgen gaan winkelen – moest zijn, en besloot ik het laatste restje uit m’n potje te halen. Dit masker voedt m’n puntjes intensief, en zorgt er echt voor dat m’n haar minder snel afbreekt! Echt, aan te raden voor iedereen die regelmatig z’n haar in de watten legt met een haarmasker en dit wil doen op een budgetvriendelijke manier!

Batiste Dry Shampoo ‘Oriental’


De laatste tijd gebruik ik steeds meer droogshampoo! Ik geraak meer en meer overtuigd van het feit dat regelmatig je haar wassen niet zo’n goed idee is, en dat je het beter kan opfrissen door op een verstandige manier droogshampoo te gaan gebruiken. Verstandig, als in: géén halve flacon op je haar leegspuiten, maar op bepaalde plekjes even licht sprayen, inmasseren én laten inwerken! Batiste is een trouw merk in m’n beautykast.

Beauty Bin 1

Deze ‘Oriental’ is echt één van m’n favorieten uit de Batiste-collectie, maar helaas, wéér niet te krijgen in België.. Ook niet in Nederland overigens, maar wél in landen die een UK-related Boots-store hebben. Mijn exemplaar komt nog uit Ierland, waar ik anderhalf jaar geleden Nicky ging bezoeken. Als dat niet zuinig sprayen is, weet ik het ook niet meer!

Aussie Miracle Dry Shampoo ‘Mega Instant’


Ik zou echter liegen mocht ik enkel de droogshampoo van Batiste gebruikt hebben dat anderhalf jaar, maar eigenlijk is de meest gebruikte droogshampoo deze ‘Mega Instant’-variant van het merk Aussie. Ik kocht het wederom in Nederland, maar deze koop ik in bulk, zodat ik zeker een voorraadje staan heb. Deze droogshampoo verfrist trouwens niet alleen je haar, maar geeft het ook subtiel wat meer volume, zonder te gaan plakken!

Beauty Bin 1

Werking & geur zijn top, daar valt niet over te twisten! Het enige punt van kritiek is de crappy-spraydop van de flacon. Hoewel ik ALTIJD m’n shampoo schud voor gebruik, gaat de droogshampoo toch ‘klonteren’ in de spraydop, waardoor hij het na een tijdje niet meer doet. Jammer, want deze flacon bijvoorbeeld is zeker nog voor 1/3 vol .. Maar ja .. Goed, daarom zorg ik steeds voor een voorraadje ..

Kevin Murphy Detox Shampoo


Van droogshampoo ga ik naadloos over naar deze ‘Detox Shampoo’ van Kevin Murphy. Deze shampoo is zo ontwikkeld, dat hij alle restjes van andere shampoo’s, droogshampoo’s, schadelijke stoffen uit de lucht en andere chemische troep uit je haar haalt, waardoor je met een ‘clean slate’ kunt beginnen aan je haarroutine.

Beauty Bin 1

Ik heb hier intussen al drie flacons van versleten, want echt, wat een verschil maakt deze shampoo in m’n routine! Soms heb je het gevoel bij gewone shampoo dat je haar niet volledig proper is, of dat je het 3x moet wassen vooraleer alle stylingproducten er uit zijn gewassen, niet? Wel, deze shampoo lost dat probleem feilloos op. Niet goedkoop, maar wél een besparing als je vroeger – net als ik – soms tot drie keer je haar moest wassen om alles weg te krijgen!

Rituals ‘Pure Hammam’ Shampoo


Dit is eigenlijk de vaste shampoo van vriendjelief. Hij is grote fan van de producten uit de ‘Pure Hammam’-lijn van Rituals, en op tijd en stond verras ik hem met een shampoo of shower gel uit deze lijn. An sich is de shampoo echt niets voor mij, maar hij is er dol op!

Beauty Bin 1

Schwarzkopf Professional ‘Bonacure’ Repair Rescue


Het masker dat ik gebruik wanneer m’n haar écht in de penarie zit, is deze uit de ‘Repair Rescue’-lijn van Schwarzkopf. Ik kocht deze in drievoud toen ik laatst in Sluis was, en nu – bijna een jaar later – is de laatste pot leeg! Dit doet echter wonderen voor je haar, maar je moet tijd hebben.

Beauty Bin 1

Hoewel de gebruisaanwijzing aangeeft dat dit masker een tiental minuutjes moet blijven zitten, laat ik het makkelijk een uur tot twee uur zitten. Dan werkt het bij mij echt op z’n best. Natuurlijk heb ik daar niet altijd tijd voor, maar als het zo ver is: ME-TIME!!!!

Kerastase ‘Cement Thermique’ Leave-in Treatment


Aan diegenen die broos haar hebben én regelmatig hun haar stylen: opgelet! Dit product herstelt alle schade die stijl- & krulangen en haardrogers je haar toebrengen. Dit is een crème die je voor het stylen mag inbrengen én laten zitten. Handig, dit soort producten!

Beauty Bin 1

Hoewel ik eigenlijk geen minpunten heb kunnen ontdekken, zou ik deze niet opnieuw kopen. Ik stijl m’n haar echt nog zelden, en wanneer ik het droog, pas ik erg goed op dat ik niet de warmste stand opzet. Beetje een duur product dan om aan te schaffen, niet?

Zijn jullie ook zo’n suckers als het op het vlak van producten opmaken komt? Ken je enkele van deze producten of waar willen jullie nog een uitgebreide review van zien voorbij komen? Let me know!

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “Beauty-Bin #6: The Hair Edit

  1. Het masker van Schwarzkopf kan ik begrijpen! Ik heb de shampoo versie en wat een geweldig product is het! Ik wil het maskertje nog wel eens testen maar eerst moet de Kerastase op ^^

    1. Ik heb mezelf nu ook verplicht om enkel iets nieuws uit de kast te halen wanneer er een andere flacon leeg is.. Op den duur zag m’n douche er meer en meer uit als een wellnesscentrum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *