perfume

Atelier Rebul’s Jasmine

Over mijn liefde voor geuren met Jasmijn moet ik jullie waarschijnlijk niets meer vertellen. Het is mijn favoriete geur(noot) ooit, en in 75% van de geuren die ik in mijn bezit heb wordt de jasmijn-geurnoot gebruikt. Maar, wist je dat er ook ‘pure’ jasmijngeuren op de markt zijn? Die van Atelier Rebul is op dit moment mijn favoriet.

Tot enkele maanden geleden had ik nog nooit van Atelier Rebul gehoord. Een merk met apothekersachtergrond dat blijkbaar al sinds 1895 bestaat, maar nog niet echt z’n weg gevonden had in Belgie. Intussen zijn er vestigingen in Gent, Hasselt, Antwerpen, Charleroi, Leuven & Brugge. Het was dan ook in deze laatste dat mijn ‘sniffer’ viel op de Jasmijn-geur.

Atelier Rebul Jasmine

Hoofdnoot in deze eau de cologne is uiteraard jasmijn. Atelier Rebul koos voor een blend van de poederige geur van Zuid-Italiaanse jasmijnbloemen met subtiel fruitige en houterige hart- & basisnoten:

  • Topnoten: Italiaanse jasmijn, rode appel, peer, perzik & lychee
  • Hartnoten: Pioenroos & Ylang-ylang
  • Basisnoten: Witte muskus, Sandelhour & Cederhout

De geur is heerlijk poederig en zwoel, en houdt zo’n vier uur. Niet heel lang voor een eau de cologne, maar voor z’n prijs kan je met een gerust hart gaan bijsprayen. Extra bonnuspunten: de ingrediënten zijn volledig natuurlijk!

Een klein flesje van 50ml kost €17, terwijl een grote fles van 200ml €25 kost. Ook zijn er nog talloze andere geuren te ontdekken in hun winkel, dus wandel zeker eens binnen in een filiaal als je de kant hebt!

Groetjes,

Laura

9 thoughts on “Atelier Rebul’s Jasmine

  1. Klinkt als een heerlijk geur! Als ik binnenkort weer eens in Antwerpen ben, ga ik zeker kijken of ik even langs kan gaan. Een nieuwe parfum is altijd goed:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *