perfume

Atelier Cologne – A tale of two lovers

Soms, lieve lezers, zijn er zo van die parfums die je weten te raken. Niet zo zeer omwille van z’n geur, flacon of ‘createur’, maar gewoon omwille van het verhaal dat er achter steekt. Noem het misschien een beetje het Disney-effect, maar ik ben een ongelofelijke sucker voor melancholische romantiek. Geen doorzichtige chickflick-romance, maar keiharde tragische, maar ook oh-zo pure romantiek. Daarom ook dat ik als een blok viel voor de Atelier Cologne parfum-combo ‘Vanille Insensée’ & nieuwste telg ‘Café Tuberosa’.

Atelier Cologne

Picture this: broken-hearted man, zittend in een bar, mijmerend over zijn vorige vriendin. Wijntje – more sophisticated in mijn hoofd dan bier – in de hand, traantjes nog in de ogen. Eigenlijk een vrouw die ‘m niet waard was, maar toch, verdriet over het verlies van een gewoonte en een stuk van zijn leven. Tot plots. Een ‘whiff’ parfum zijn neusgat binnendringt. De geur van haar parfum op zijn huid. Heh? What? Is zij het? Neen, het is een andere vrouw met exact deze geur die zijn tafeltje voorbij kwam gewandeld. Hij kent haar niet, maar is direct aangetrokken tot haar. Hun blikken kruisen. Instant-attraction. Ze spenderen de nacht samen, maar ’s morgens.. ’s morgens is ze weg. Oh no .. Drama!

Zo ruikt Vanille Insensée. Een geur dat je hoofd doet draaien. Echt. Tijdens de eerste snuffelsessie waren menig blogger en journalist meteen verkocht. Geen nieuw parfum nochtans – geboren in 2011 – maar wel eentje die na de eerste sniff blijft hangen. Topnoten met koriander, limoen en citroen zorgen voor een frisse opener, waarna het hart van vetiver, jasmijn & eikenmoes zichzelf laat zien. Na een tijdje komt de basis van eik, amber en vanille tevoorschijn, die als een warm dekentje over dit zeemzoete verhaaltje gaat liggen. Jup, dit klopt. Maar daar stopte voor Atelier Cologne het verhaal niet.

Atelier Cologne

Even terug naar de day-after de passionele nacht. Hij wordt wakker, maar zij is er niet meer. Geen naam, geen gegevens, enkel de herinnering aan die ene nacht. Enkele maanden later – nog steeds met die ene nacht in z’n maag – ontvangt hij echter een brief. Een brief waarin enkel staat ‘meet me at café x .. on .. ‘. Geen naam, geen adres. Enkel dit. Zou het? Of is het z’n ex? Na lang wikken en wegen besluit hij toch te gaan, naar het cafeetje. De geur van koffie, de roos die hij voor haar meebracht en zijn klamme handjes. En dan .. Een snuifje tuberoos streelt zijn neus. Daar staat ze. Zijn one-night-stand. Hun blikken kruisen, en ze weten het: dit is liefde. En they lived happily ever after. Awwwwwwwwwww..

Zo werd ‘Cafe Tuberosa’ geboren. Opent heel bloemig met bergamot, mandarijn en kardemom en gaat dan over in tuberoos, koffie en rozenolie. In de basis ook weer vanille, maar ook cacao. Je waant je écht in dat cafeetje, waar je de twee elkaar terugvonden. De geur van de koffie, de rozen én haar vanille-parfum. Schoon hé?En dat lieve lezer, dat steelt m’n hart. Verliefd op deze geuren, want elke keer ik ze draag, zit ik zelf even in dat sprookje. Een beetje mijn eigen Disneyland, maar dan thuis. And they lived happily ever after ..

De parfums van Atelier Cologne zijn verkrijgbaar bij Sephora in Frankrijk. Belgische verkooppunten via deze link. Deze nieuwe telg is sinds september beschikbaar!

Groetjes,

Laura

1 thought on “Atelier Cologne – A tale of two lovers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *