Personal, Sunday Tag

Sunday Tag: ‘My Furry Friend’ Tag!

Elke zondag geef ik een stukje van mezelf bloot. Voorheen vond je er mijn wekelijkse #100happydays-challenge posts terug, en vanaf nu probeer ik jullie elke week te verwennen met een TAG-post. Sundays are made to relax, so sit back, relax and enjoy the tag!

week31

Deze week vulde ik de ‘Furry Friend’-tag in, omdat ik merk dat jullie massaal de foto’s van de poes gaan liken op instagram!

Wat is de naam van je huisdier?

Onze kleine rakker heet Argon! Iedereen schrikt als ik zeg hoe ‘ie heet, maar m’n vriend & ik wilden een super coole naam geven aan ons beestje. Op het moment dat we ‘m vonden, keek m’n vriend enorm veel naar Breaking Bad. Daar wilde ik iets mee doen! Ik nam er de Tabel van Mendeljev bij, en liep alle elementen af in de hoop iets leuks te vinden. Toen viel m’n oog echter op ‘Argon’, en omdat dat héél goed leek op de naam Aegon (Targaryen, voor de liefhebbers én fans) uit de ‘Game of Thrones’-boeken was het een perfect match!

Poezenvriend

En Argon zelf .. Tja, of wij nu ‘Argon’ roepen, Poes, Jean-Pierre, schurk of mutten .. Het blijft een eigenwijze poes 😉

Wat voor dier is het en wat voor ras?

Poessie-miauw-miauw is een kat! Hij heeft niet echt een ras (want het is een vondelingetje) maar Google én de dierenarts hebben ons geleerd dat wij een ‘Tuxedo Cat’ hebben, omdat z’n zwart-wit patroon lijkt op een herenkostuum!

Poezenvriend

Hoe lang heb je je huisdier al?

Op 22 augustus zullen we Argon exact 2 jaar bij ons hebben. Vrij triest eigenlijk als ik aan ‘de eerste ontmoeting’ terugdenk. Een uitgemergelde kleine kitten op de oprit. Heel aanhankelijk, dat wel, maar zo klein en zo mager .. Zucht.. Kijk zelf maar! Hier zou hij al 6 maanden moeten geweest zijn ..

Poezenvriend

Hoe heb je je huisdier gekregen?

Gekregen is een groot woord. Zoals ik hierboven al beantwoordde, hebben we ‘m niet gekregen maar gevonden. Toen hij bij ons verbleef, hebben we de eerste dagen nog als gekken foto’s verspreid van Argon om z’n baasjes terug te vinden.. Maar tja .. Aan z’n gestel te zien was hij eerder achtergelaten dan verloren gelopen..

Poezenvriend

Na enkele weken zoeken naar eventuele baasjes, hebben we ‘m officieel geadopteerd!

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?

Meneer wordt dus écht graag gestofzuigd. De meeste katten lopen bang weg, maar onze kat gaat gewoon liggen als wij dichtbij komen met de stofzuiger. Hij draait zich zelfs helemaal om als we ‘m stofzuigen, zodat we zeker geen plekje vergeten!

Poezenvriend

Ook is hij een meester-kapper. Hij doet niets liever dan met z’n poten in iemand’s haar te prutsen of om in ons haar te likken. Alsof dat nog niet vreemd genoeg is, antwoordt hij als je ‘m iets vraagt. Soms kom ik thuis, vraag ik hem ‘Ah, poes, alles kits?’ en dan antwoordt hij op één of andere frequentie ‘Miau-auuw’ .. Vreemd, echt vreemd ..

Poezenvriend

Hij laat ook écht alles toe wat we met ‘m uitspoken. Poseren voor één of andere productfoto: Ok! Hem in een doos met koeken stoppen: OK! Poseren met Zonnebril: Ok! Hem in een zak stoppen als hij ermee speelt: Ok! Hem in je nek leggen als je het koud hebt: Ok! ‘t Is hem echt allemaal eender hoor ..

Poezenvriend

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

Elke dag hebben we fijne herinneringen aan dat kleine mormel. Als ik nu één moment moet kiezen, is dat de ochtenden dat zowel m’n vriend als ik samen in bed liggen en de poes er komt bij liggen.

Poezenvriend

Hij komt dan altijd tussen ons in liggen (‘s nacht heb ik liever niet dat hij bij ons in bed blijft slapen) en neemt dan steeds één of andere schattige pose in ..

Poezenvriend

SMELT SMELT SMELT!

Wat is de mooiste foto van jou en jouw huisdier?

Grappig genoeg is die foto vorige week zondag genomen toen we nog in bed lagen. Argon vind het geweldig om als kussen te fungeren (hij zal het zo lekker warm hebben zeker?) en heel vaak lig ik dus met mijn hoofd op zijn buik. Vorige week vielen we echter allebei in slaap, wat volgende foto opleverde:

Poezenvriend

Hoe cute is dit nu weer? Ik vind het geweldig dat hij dit allemaal verdraagt én effectief leuk vindt. Bij andere katten zou het geen waar zijn, denk ik ..

Voor wie het zich afvraagt: Ja, onze poes hangt aan een leibandje. Niet omdat we bang zijn dat ‘ie wegloopt, maar eerder omdat zijn ‘katten-GPS’ niet werkt. De dierenarts is van mening dat hij te jong was toen hij op straat belandde, zodat hij niet goed weet hoe hij z’n weg terug vindt.

Hij kent ook de gevaren niet. Zo is hij ooit eens zonder kijken over straat gelopen. Gelukkig had ik het gezien en kon ik een aanrijdende auto nog stoppen.. Anders was het Argon-moes geweest.. Zelf heeft hij van die leiband geen last. Hij wacht zelfs braafjes tot hij aan de leiband vasthangt als we ‘m buitenlaten. Soms twijfel ik .. Hebben we een hond of een kat?!

Heb jij een huisdier? Herken je jezelf in mijn verhaal? Laat het weten, ik ben benieuwd of ik de enige ‘crazy cat lady’ in de zaal ben of niet..

Groetjes,

Laura

13 thoughts on “Sunday Tag: ‘My Furry Friend’ Tag!

  1. Altijd fijn als je comment in de helft wordt afgeknipt omdat je via je gsm een reactie achterlaat 😀 Ik zei dus: Laura, je bent mijn heldin van de dag omdat je Argon in huis hebt genomen! ^^ Ik heb zoveel respect voor mensen die zoiets doen voor een beestje dat geen thuis heeft! <3

    1. Heldin? Ach, ik vond dat niet meer of normaal.. Hebben wel serieus moeten zagen aan de schoonouders om ‘m te houden (want ik woon nu nog op een appartement) maar goed ..

      1. Nja ik zou dat persoonlijk ook doen hoor, maar er zijn veel mensen die zich er niets van zouden aantrekken en het beestje aan z’n lot over zouden laten.. Daarom hou ik van mensen die wel iets doen voor zo’n beestje ^^

  2. Ooh, zo een cutie :D! Hij laat inderdaad echt enorm veel toe! Ik heb nog niet veel katten geweten die zich zonder schroom in een Melocake-doos laten stoppen :p ! Hier nog zo’n crazy cat-lady, trouwens ;)!

  3. Haha, als ik het zo lees heeft hij echt wel trekjes van een hond ;-). En katten die gestofzuigd worden? Nog nooit van gehoord! Heel coole naam ook!

  4. Echt een mooi katje, hij kon het niet beter getroffen hebben 🙂 En ja, hier nog een crazy cat lady. Ik kan de furry friend tag zelfs niet doen want ik heb teveel furry friends! ^^

  5. Omg supermooie post! Kheb die foto’s allemaal zien passeren op Facebook, maar om ze nu allemaal na elkaar te zien is zo mooi! Zot dat dat nu al twee jaar is dat ze bij jullie is!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *