perfume

Amouage Love Tuberose

The Amouage ‘Secret Garden’-saga continues! De tweedelige reeks werd in 2018 een bloemige trilogie met de komst van de nieuwste telg ‘Love Tuberose’. Deze luxecollectie van het Omaanse merk Amouage bestond al uit ‘Lilac Love’ en ‘Blossom Love’, die elk een mélange presenteren van bloemige geurnoten en andere verrassende geursensaties. Deze twee verrassende parfums kregen er nu dus nog een nieuw zusje bij.

Waar ‘Lilac Love’ – overigens nog één van m’n favoriete geuren éver – speelt met het contrast tussen het zoete van cacao & vanille en het bloemige van onder andere heliotroop en bloesemseringen, pakte ‘Blossom Love’ dan weer uit met een mélange van kersenbloesem, heliotroop, vanilla en een vleugje amarettoliqueur. Blossom Love bleek iets minder m’n ding te zijn, maar met de lancering van ‘Love Tuberose’ heeft de Secret Garden collectie mij weer helemaal in zijn ban.

Love Tuberose

Love Tuberose vond zijn oorsprong in de klassieke muziek & Russische Poëzie. De geur van een onbeantwoord, doch opwindend liefdesverhaal, waarin hoop, passie en avontuur centraal staat. De geur is bloemig bij het openen, maar heeft een warme, romige basis.

  • Topnoten: Tuberoos, Gardenia & Jasmijn
  • Hartnoten: Slagroom & Vanille
  • Basis: Ceder- & Sandelhout

Met dit parfum wilde Christopher Chong, creatief directeur bij Amouage, een ode brengen aan de vrouw die ‘ontvoerd’ is door haar dromen & grote liefde. Een passioneel verhaal met een randje klassieke, poëtische tragiek. Naar’t schijnt was Marilyn Monroe dé belichaming – en tevens ook de inspiratiebron van dit parfum – van deze vrouw. En men zou wel eens kunnen gelijk hebben, gezien haar tragische, doch passionele levensverhaal vol dromen, (onbeantwoorde) liefde en glamour.

Love Tuberose

Een heerlijk parfum, dat perfect in de lijn ligt van de andere twee ‘Secret Garden’-geuren. Eentje dat mijns inzien meer aanleunt bij Lilac Love dan bij Blossom Love omwille van z’n subtiliteit en complexiteit. Blossom Love was iets meer ‘in-your-face’ door z’n zoete karakter, maar goed: les gouts et les couleurs, on ne discute pas. Waar echter niet over te discussiëren valt, is dat deze geur een schot in de roos zal zijn bij velen. Wellicht ook bij jou!

Amouage’s Love Tuberose is sinds 1 augustus 2018 verkrijgbaar in geselecteerde verkooppunten, en heeft een adviesprijs van €260 voor 100ml. Belgische verkooppunten te vinden op de website van Via K&co.

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Amouage Love Tuberose

  1. Ik ben dol op Vanille geuren, dit lijken me ook perfecte basis voor een lekkere geur! Ben benieuwd hoe hij daadwerkelijk ruikt. De geur van Jasmijn vind ik vaak niet zo’n succes, ondanks dat ik zo heet

    1. Gek genoeg is jasmijn dan weer vaak mijn favoriete geurnoot! Leuk toch, die diversiteit? Je ruikt echt wel vooral het poederige van de roos, dus misschien vind je ‘m wel lekker ruiken mocht de gelegenheid zich voordoen!

  2. Wat mooi dat Marilyn Monroe de ‘muze’ is voor dit parfum. Ooit – in de zesde klas van het VWO – schreef ik een scriptie over haar. De manier waarop ze is overleden – en sowieso haar leven – integreerde mij enorm. Ik kan mij voorstellen dat dit een geur is die bij haar zou hebben gepast. Zelf ben ik dol op de wat zwaardere geuren (Victor&Rolf, Chanel No.5, Very Irrisistible van Givenchy), dus ik weet niet helemaal of dit mijn geur zou zijn. De verpakking is overigens wel waanzinnig!

    1. Goh, nee; Zwaar zou ik de geur zeker niet noemen. Vooral romig, poederig en bloemig eigenlijk. Misschien wel een beetje zoals Chanel No.5, maar dan iets minder zwaar. Wel leuk hé, van Marilyn Monroe? Ik moest ook direct aan haar denken als ik de parfumomschrijving las, en toen wist ik zelfs nog niet dat ze een inspiratiebron was!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *