Amanprana, serum

Amanprana ‘Shangri-La’

Er is iets intrigerend aan onbekende merken. Niet alleen heb je geen flauw idee wat je moet verwachten, het is vaak erg moeilijk mensen te overtuigen van je enthousiasme als het dan eens een keertje goed zit. Merken als Estée Lauder, La Roche-Posay, Clinique, .. hebben dankzij hoge marketingbugetten eigenlijk geen reviews meer nodig om mensen op de been te krijgen. Voor onbekende merken is men vaak wat sceptischer – ik ook trouwens – maar vaak is dat helemaal niet nodig! Dit keer was het de beurt aan Amanprana, een merk waar ik dus echt NOG NOOIT over gehoord had ..

Amanprana 'Shangri-La'

Toen ik de uitleg bij het product ‘Shangri-La’ las, had ik een “oh jeezes, wat een Hippie-toestanden nu weer”-moment. Kan je me ongelijk geven als je volgende tekst ziet staan?

Je levenskracht op een serene wijze ondersteunen en versterken, zonder lichaam en geest geweld aan te doen, zacht en zonder excessen. Shangri-La staat gerant voor de eeuwige jeugd. Dit serum is 100% supervoeding voor de huid met 0% chemische toevoegingen. Het laat je ogen stralen, houdt de huid elastisch, is rijk aan antioxidanten,vitaminen & carotenen én activeert de bloedcirculatie en het lymfesysteem.

Hmmm. Ok? Normaal gezien haak ik bij het lezen van zo’n toestanden quasi direct af, maar toch wilde ik het eens proberen. Al was het maar omdat ik na wat ge-google héél wat positieve reacties las. Plus, de verpakking vroeg er gewoon om om opengemaakt te worden! Precies origami voor beginners of iets in die aard!

Amanprana 'Shangri-La'

De geur van het serum is op z’n zachtst gezegd: kruidig. Mijn mama vergeleek het met de geur van Jägermeister, maar dan zonder ‘den alcool’. Stiekem heeft ze wel gelijk, maar zelf vind ik het eigenlijk niet storend. Een Jägerbommetje voor je huid laat ons zeggen, maar ik begrijp dat niet iedereen hier fan van is.

Amanprana 'Shangri-La'

We hebben hier trouwens te maken met een Oil-based serum. Verwacht dus niet dat je zoals bij de Squalan-oil direct aan de rest van je skincare- of ‘make up’-routine kan beginnen. Yés it does leave a film on your skin, and yés it’s a greasy product .. Maar eerlijkheidshalve heb ik niet de indruk dat m’n huid er vettiger van werd. Integendeel, m’n huid had veel minder last van breakouts en toestanden! Three drops did the trick!

Oil-based serum is super vloeibaar, dus deze is geen uitzondering. Gelukkig kan je de olie hygiënisch doseren met behulp van een glazen pipetje! In het serum zelf zit een mix van 10 ultradoeltreffende anti-oxiderende stoffen met een hoge ORAC-schaal die het huidverouderingsproces in zekere mate vertragen. Jonger wordt je er wellicht niet van, maar je helpt je huid zo wel enorm de effecten van de tand des tijds (door UV-straling, slechte luchtkwaliteit, dagelijkse schadelijke invloeden, ..) beter te counteren. Dit is gewoon chemie beste vriendjes!

Amanprana 'Shangri-La'

Het serum gebruik ik intussen sinds halverwege januari. Een dikke twee maanden dus, en ik merk dat m’n huid positief reageert op het gebruik van dit serum. Soms heb ik wel nog wat last van droogteplekjes, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik te weinig drink en in een ruimte werk met een overactieve airconditioning. Stiekem hoop ik dat m’n flesje (dat zeker niet goedkoop was) het nog een tijdje uitzingt, want HEY want als het werkt .. Mensen die niet gebaat zijn met serums uit de parfumerie (door de aanwezigheid van parfum in het product) zullen hier een hele kluif aan hebben!

Hoewel Amanprana niet zo heel bekend is, kan je het in vrijwel elke bio-winkel vinden met een beautyafdeling. Zelf heb ik ze al zien staan bij Biovita! Het Amanprana Shangri-La serum is verkrijgbaar voor €69, maar gaat intussen al drie maanden vlotjes mee ..

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Amanprana ‘Shangri-La’

  1. Het klinkt erg aantrekkelijk, en ziet er ook superleuk uit in deze verpakking maar de ietwat zweverig inleiding en de eeuwige jeugd zouden mij denk ik doen besluiten het snel terug te zetten in de winkel….Ik moet er niet aan denken, eeuwig 27 te zijn, wat dat houd ook in, in mijn geval 3 overactieve drukke peutertjes….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *