Personal, Silan

Allergisch aan wasverzachter. En nu?

Op zaterdag probeer ik altijd een beetje off-beauty-topic te gaan, en vandaag ga ik even de huisvrouw-in-spe-toer op, mits ik dit jaar mag uitchecken bij hotel Mama! Wie mij goed kent, weet dat ik een allergie heb aan synthetisch parfum in heel wat producten: cosmetica, parfums (ik spray altijd op m’n kledij darlings), bodylotions, shower gels, wasverzachters, enzovoort, enzoverder.

De enige wasverzachter die ik enzigzins kon verdragen, was de Zwitsal-variant van Robijn. En ééntje is gééntje, dus ging ik op zoek naar een alternatief. Mij werd gezegd dat ook de nieuwe Silan Soft & Oils wasverzachter met een minimum aan parfum werkt, dus was de test-stap snel gezet! Kleine wasjes, grote wasjes!

Springtime Blogger Event

Ja, oké, schrijven over een wasverzachter. Laura, Really? Wel, sorry als ook ik graag eens wil dat m’n was niet hard is en lekker ruikt! Ik denk dat ik ook niet de enige ben met deze allergie? Wel, voor de geinteresseerden: verschil met andere wasverzachters is dat Silan Soft & Oils de eerste wasverzachter is met subtiel geurende voedende oliën, in plaats van met enkel synthetische parfums. Het Laura-irritatie-level ligt dus heel wat lager dan bij normale wasverzachters!

Springtime Blogger Event

Getest en goedgekeurd, want ik krijg er effectief geen rode, jeukerige plekken door! Dat én het feit dat m’n kleren eens wat langer versgewassen ruiken! De Soft & Oils komt trouwens in drie geurvarianten: Muskus & vanille – violette & citroenextracten en tot slot sappige vruchten & houttoetsen. Die eerste staat nu in ons ‘waskot’ te blinken!

Gevoelige huidjes zullen hier echt blij mee zijn, en ik hoop dat ook veel hotels dit soort producten gaan oppikken! Niets vervelender dan wakker te worden met jeukende, rode allergieplekjes! Silan Soft & Oils is trouwens beschikbaar in de supermarkt tegen een adviesprijs van 5,95 euro!

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Allergisch aan wasverzachter. En nu?

    1. Je hebt geen idee. In sommige hotels stond ik écht op met rode, jeukende huid.. Al moet ik zeggen dat de hotels dat we nu boeken (de ietwat duurdere) eigenlijk zonder wasverzachter werken .. Nog die chance! Maar thuis .. Blij dat ik toch eindelijk eens IETS kan gebruiken!

  1. Ik vrees ervoor dat hotels het over zullen nemen, maar proberen te overtuigen kan geen kwaad! Ik heb dit staaltje liggen hier, de laatste tijd komt deze wasverzachter vaak op.
    En spannend, uit huis gaan! 😀

  2. ik kan zelf ook niet tegen wasverzachter en zodra deze uit was heb ik hem meteen geprobeerd. Schot in de roos! Het is momenteel de enige wasverzachter waar ik ook effectief geen huiduitslag van krijg 🙂

  3. Super dat je de Silan goed kan verdragen! De allergieën zijn ook iets waar ze bij Henkel serieus aan werken! 😉 weet ik via mijn Henkel-connectie natuurlijk. Inderdaad zeker de Le Chat wasverzachters eens proberen. Die ruiken super en zijn volledig Ph neutraal dus geen irritatie…. Aangezien ik ook een super gevoelige huid heb moet ik ook alternatieven zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *