Style

Alle begin is klein ..

Alle begin is klein. Een motto dat voor vele dingen geldt, maar wel eentje die wij zelf meer en meer proberen toe te passen voor onszelf, om een betere, gezondere en milieubewustere levensstijl te verkrijgen. Sinds Aline’tje geboren is, denken we veel meer aan ‘later’ en zijn we er ons van bewust dat we toch IETS gaan moeten veranderen, willen we onze planeet nog een tijdje gezond houden.

Ik let bijvoorbeeld steeds meer op welke cosmetica ik gebruik. Zo veel mogelijk dierenproefvrij, in gerecycleerde of glazen verpakkingen of met natuurlijke ingredienten. We eten steeds bewuster (én minder) vlees en kiezen meer voor seizoensgroenten dan vroeger. We schaften ook recent een bakfiets aan om makkelijker de auto af en toe eens aan de kant te kunnen zetten én we proberen in ons huis ook ons verbruik zo laag mogelijk te houden. Allemaal kleine dingen, die op termijn hopelijk bijdragen aan een groter geheel.

Alle begin is klein

Nog iets waar we sinds kort heel bewust mee bezig zijn, is het sorteren van ons afval. Op een nieuwbouw belle-etage wonen is leuk, maar niet op het vlak van afvalwerking. Al onze ‘grote’ vuilbakken – Huisafval, PMD, Karton, Glas, .. – staan niet meer binnen, maar buiten, waardoor we voor elk blikje, flesje of stukje karton bij wijze van spreken een hele hoop trappen moesten gaan doen. Vaak zijn we daar ‘te lui’ voor, met een slordig en rommelig ogend kookeiland tot gevolg. Niet echt ‘mileubewust’, en zeker niet proper. Zeker niet als je weet dat we van een clean & strak interieur houden. Gelukkig helpt onze nieuwe ‘Bo Touch Bin’ prullenbak ons daar uit de nood!

Alle begin is klein

Onze nieuwste aanwinst past strak tegen een wand of in een hoekje (in ons geval mooi naast ons kookeiland) zonder je interieur te gaan verstoren. Op ideale hoogte – beter voor je rug en om te kuisen – én het deksel blijft vanzelf open. Minder knoeien! We kochten – ja, kochten! – ‘m in het zwart-wit, zodat hij NOG beter past in onze keuken. Ook de binnenkant kan je doen passen aan jouw behoeften: je kiest zelf hoeveel binnenemmers je neemt: 1, 2 of zelfs 3. Wij gebruiken ‘m nu voor glas en PMD, de twee ‘lastigste’ om te verstoppen. Recycleren is nog nooit zo leuk geweest!

Alle begin is klein

Ook buiten de muren van mijn huis probeer ik m’n steentje bij te dragen. Enkele maanden geleden nam ik deel aan de ‘World Clean Up Day en probeer ik overal waar ik ga toch iets van plastic of rondslingerend vuil in de vuilnisbak te deponeren. Zoals ik al zei, alle begin is klein, maar als er niemand mee begint, verandert er ook niets ..

Wat is jouw kleine bijdrage? Heb jij al eens deelgenomen aan de World Clean Up Day? Of wat is jouw recycleertip?

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Alle begin is klein ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *