Aesop, Lippenbalsem

Aesop Protective Lip Balm

In een vorig artikel liet ik jullie kennismaken met Fin du Jour, die awesome concept-store waar je sinds augustus onder meer Perricone MD, Ellis Faas & Lipstick Queen kan vinden. Een ander merk dat daar overvloedig in de rekken stond was Aesop, een merk dat me al enkele jaren ontzetten intrigeert. Aesop is no-nonsense in z’n puurste vorm. Elk product bevat uitsluiten botanische extracten, die énkel werden gekozen voor wat ze met je huid of haar doen. Niets anders komt in hun formule. Hierdoor is de prijs jammer genoeg niet van de poes, maar goed, a blogger’s gotta do what a blogger’s gotta do: TEST!

Battle

Deze ‘Protective Lip Balm’ kostte me €15,00. Ja, I know, dat is écht veel voor een lipbalm maar geloof me vrij, hij is het meer dan waard volgens ondergetekende (want mijn centenboom schiet precies geen wortel. Lees: ik word gierig) en volgens héél wat andere bloggers over de hele wereld! Als ik het goed heb, is deze lipbalm zelf de favoriet van Mrs. Beautyscene herself! En dat wil al iets zeggen denk ik .. Neen? Goed, bewijzen op tafel dan maar, want ikzelf geloofde het eerlijk gezegd ook eerst niet.

Lipbalms moeten twee simpele dingen doen voor mij, en dat is langdurig beschermen én hydrateren. Niet moeilijk, toch? Sommige lipbalms geven een kleurtje af, geven je lippen direct een zacht gevoel door een laagje over je lippen te leggen, hebben een lekker smaakje, enzovoort enzoverder, maar dat wil ik dus NIET! Gewoon beschermen & hydrateren. Punt. No-nonsense, en dat biedt Aesop mij.

Battle

Deze lipbalm legt ten eerste geen plakkerig laagje op m’n lippen. Als ik dus iets wil drinken bijvoorbeeld, moet ik niet als een gek de lipbalm opnieuw gaan aanbrengen. Neen, want de balm blijft grotendeels op m’n lippen zitten en niet op mijn glas. Het laagje dat er dus wél oplicht, verzacht m’n lippen direct. Dus ja, hij beschermt m’n lippen wel degelijk!

Battle

De balm zelf bevat géén siliconen, paraffine, bijenwas of andere dierlijke ingrediënten, maar enkel natuurlijke ingrediënten zoals lavendelolie, zonnebloemolie en plantaardige was. Je merkt dit trouwens, want hoewel er op de tube staat “apply as often as required”, heb ik niet de neiging om constant bij te gaan smeren. Hydrateren dus ook check. Tel daarbij nog eens de neutrale geur & kleur én het feit dat deze stick super-zuinig in gebruik is, en je snapt wellicht volkomen waarom ik zo zot ben van deze lipbalm.

Ik kocht deze lipbalm bij Fin du Jour voor €15, en heb er nog geen seconde spijt van gehad! Zelf eens proberen? Ga dan eens langs in hun winkel in de Vlaanderenstraat, of bestel je eigen exemplaar online

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Aesop Protective Lip Balm

  1. Ooh ik ben verslaafd aan lipbalms, inderdaad wel duur voor een balm maar ik vind het altijd vervelend dat je lippen er zo van kunnen plakken. Goede review!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *