Aesop, Hand Gel

Aesop Resurrection Rinse-Free Hand Wash

Iets wat ik de laatste tijd meer en meer meeneem op reis, zijn ‘rince-free handwashes’. Ik heb een soort van plas-fobie, en ik ben altijd op m’n ongemak als ik een vreemde WC moet gaan gebruiken. Erg vaak staat er dan nog geen zeep of is de zeep die er staat het vermelden niet waard. Daarom zijn die desinfecterende gels erg populair chez Laura. Een nadeel: ze drogen je handen enorm uit! Daarom ging ik op zoek naar een milde variant, die ik vond bij Fin du Jour.

Aesop

Toen ik vroeg aan Miriam (eigenaresse van Fin du Jour) of zij toevallig geen aanrader had, kwam ze aandraven met deze Resurrection Rinse-Free Hand Wash van Aesop. Ik was al erg tevreden over de Protective Lip Balm dus vond ik het zeker het proberen waard. Hoewel ik 9 euro erg veel vond voor zo’n kleine verpakking, kan je blijkbaar erg lang doen met dit flesje van 50ml.

Toen ik het flesje voor’t eerst gebruikte, wist ik al dat deze helemaal anders was dan de flesjes (Somex, fyi) die ik normaal gebruik. De geur ten eerste is GOD-DE-LIJK! De mandarijn-rosemarijn-lavendel-cederhout-combo is echt geniaal. De chemische geur die toch altijd ergens aanwezig is, en die ik echt haat in zo’n producten is hier totaal afwezig! Het blijft toch mooi z’n werk doen, m’n handen zijn fris én proper!

Aesop

Maar euhm, hoe zit dat met het uitdrogen? Nihil! In de ingrediëntenlijst kan je perfect zien wat ik bedoel:

Alcohol Denat., Water (Aqua), Glycereth-26, Coceth-7, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Trideceth-9, Acrylates Copolymer, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-5 Ethylhexanoate, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Cedrus Atlantica (Cedarwood) Bark Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Triethanolamine, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, d-Limonene, Linalool, Citral.

Hoewel er (natuurlijk) alcohol in zit, zit er ook een héél arsenaal aan oliën in, die er voor zorgen dat je huid niet uitdroogt. En dat merk je ook. Het duurt immers iets langer dan ik gewend ben vooraleer de gel volledig verdwenen is, wat verraadt dat de formule niet zo vluchtig en uitdrogend is dan m’n andere desinfecterende gels!

Het is misschien raar om hier over te schrijven, maar ik denk niet dat ik de enige ben die dit soort producten regelmatig gebruik? Deze Aesop Resurrection Rinse-Free Hand Wash kost €9,00 en bevat 50ml. Te koop bij de Fin du Jour webshop

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “Aesop Resurrection Rinse-Free Hand Wash

  1. Klinkt heel fijn, maar is hij ook handig om mee te nemen?
    Ik gebruik de Bath and Body Works gels, die zijn echt super!! Hopelijk snel verkrijgbaar in BE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *