perfume

A touch of Carven..

Op een persdag in een ver verleden maakte ik kennis met het modehuis Carven. Zelf ben ik niet zo’n fashionista, maar ik kon me wel vinden in hun minimalistische kijk op mode. Toen ik echter hoorde dat ze ook parfums op de markt brachten, was mijn interesse nét dat tikkeltje meer gewekt. Once a beautyblogger, always a beautyblogger..

Shame on me dat ik het merk niet eerder (her)kende. Meer dan zestig jaar geleden lanceerden ze de legendarische parfums ‘Ma Griffe’ en ‘Vétiver’. Deze parfums kende ik wél, maar het merk Carven bleef precies niet plakken. Maar goed, fast forward naar eind 2016. Op dit moment heb ik immers al twee parfums van het merk in mijn bezit, die allebei perfect aansluiten bij mijn bloemige parfumgoestingskes! Iets met jasmijn bien sûr!

Carven Parfums

De oplettende lezer heeft al gemerkt dat beide flacons héél erg goed op elkaar lijken. Bewust gedaan, want het flacon van Carven Parfums is specifiek ontworpen om de eigenheid van Carven te illustreren. Minimalistische flacon met een haut couture afsluitstop. Nét zoals hun fashion-idee.

Carven Parfums

Als eerste wil ik jullie v’Le Parfum’ voorstellen. Gecreëerd door meneer Francis Kurkdjian – die je wellicht al kent als je regelmatig parfum-posts leerst op deze blog – himself, die zelf een voorliefde heeft voor witte bloemen: witte hyacint, pronkerwt, jasmijn, Ylang-ylang, .. Daarnaast zit er ook sandelhout & patchouli in, die de geur iets warmer & zachter maken. Een fris en luchtig parfum, die ik vaak draag wanneer ik ga werken.

Carven Parfums

‘L’Absolu’ is dan weer een héél fascinerend parfum. Ook hier zijn de witte bloemen volop aanwezig, maar dit parfum draait meer rond het jasmijnabsolu. Verklaart dit al veel? In het parfum zit echter ook amber, waardoor de geur een Oriëntaalse toets krijgt. Not your average ‘flowery’ fragrance! Iets meer m’n ding dan het ‘Le Parfum’, maar zware, zwoele geuren met een ‘hint of something else’ zijn een beetje mijn trademark aan het worden.

Carven Parfums

Een van de beste merk-ontdekkingen van afgelopen jaren, net omdat dit parfummerk steeds vertrekt van de bloemen waar ik net zo van hou. Op de wishlist? ‘Ma Griffe’, de nog iets verleidelijkere variant van bovenstaande parfums. Opnieuw gebaseerd op jasmijn, maar that’s why I like it!

En euh, wist je ook dat ze een parfum voor mannen hebben? Mijn blog-collega Bjorn is er minstens even weg van als ik van L’Absolu! Je leest zijn artikel hier!

De parfums van Carven zijn exclusief verkrijgbaar bij Planet Parfum. Te koop in hun parfumerie, of online! Prijzen afhankeijk van grootte van de flacon & soort parfum.

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “A touch of Carven..

    1. En zeggen dat mijn jasmijn-verslaving allemaal begonnen is met ‘Basier Volé’ van Cartier .. Zeker gaan snuffelen! You’ll love it! Pinky Promise!

  1. Ik kende het merk ook hélemaal nog niet, oeps! Maar wat een mooie flesjes.. daarvoor alleen wil ik ze haha! Ik ga kijken welke geuren ze nog allemaal hebben maar jasmijn klinkt alvast perfect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *